Τοπικές Ειδήσεις

Ιδρύεται “Ομιλος Προστασίας Παλαιάς Πόλεως Ρόδου”

Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας προσέφυγαν την Παρασκευή οι έμποροι κ.κ. 
Αναστάσιος Μαλανδρής του Βασιλείου, Ιάκωβος Περίδης του Θαρρενού και Σμαράγδα Σαρρή του Νικολάου, ως μέλη της προσωρινής Διοικήσεως του υπό σύσταση σωματείου με την επωνυμία “Ομιλος Προστασίας Παλαιάς Πόλεως Ρόδου” και με έμβλημα την απεικόνιση της θαλασσινής πύλης της Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου, με αίτημα την αναγνώρισή του.
Πιο συγκεκριμένα την 30ή Ιουνίου 2019 ιδρύθηκε απο σαράντα ιδρυτικά μέλη σωματείο με έδρα την πόλη της Ρόδου, με την επωνυμία «Ομιλος Προστασίας Παλαιάς Πόλεως Ρόδου».
Το υπο ίδρυση σωματείο έχει τους ακολούθους σκοπούς:
-Την διατήρηση και προστασία όλων των μνημείων και εν γένει της φυσιογνωμίας της Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου.
-Την συμμετοχή του σε δράσεις καθώς και την σύσφιξη των σχέσεων με οποιοδήποτε άλλο σωματείο ημεδαπό ή αλλοδαπό το οποίο επιδιώκει τους αυτούς ή παρεμφερείς σκοπούς.
-Την δια παντός μέσου απάλειψη των φαινομένων τα οποία μειώνουν, υποβαθμίζουν ή ευτελίζουν την ζωή των κατοίκων της Μεσαιωνικής Πόλεως ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο, διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και του εμπορίου εν γένει. Στα δυσμενή αυτά φαινόμενα περιλαμβάνονται ιδίως οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων ή δημοτικών χώρων με κάθε είδους αντικείμενα τραπέζια, καρέκλες, επιγραφές κ.λπ., η παράνομη άγρα πελατών, η τοποθέτηση πάσης φύσεως πινακίδων μη συμβατών με το κοινώς παραδεδειγμένο και αποδεκτό πολιτισμικό περιβάλλον της Μεσαιωνική Πόλης.Τον περιορισμό των οχληρών θορύβων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου και την απάλειψη των κοινωνικών εκείνων φαινομένων τα οποία υποβαθμίζουν το πολιτιστικό μας επίπεδο.
– Την ενημέρωση των Αρχών για την λήψη σχετικών μέτρων αντιμετώπισης των εκάστοτε δημιουργουμένων προβλημάτων,
– Την δημιουργία πάσης φύσεως εκδηλώσεων οι οποίες θα συμβάλουν στην επίτευξη ή την προβολή επιδιώξεών του.
Το Σωματείο προς επίτευξη των σκοπών του δύναται να χρησιμοποιεί κάθε νόμιμο μέσο.
Ενδεικτικώς αναγράφεται ότι:
– Το Σωματείο δύναται να διατυπώνει τις απόψεις, παρατηρήσεις, καταγγελίες κ.λπ. εις τον Τύπο (εγχώριο και διεθνή), στα τηλεοπτικά μέσα κ.λπ.
– Να προσφεύγει στις τοπικές και κρατικές αρχές προς επιβολή των αναγκαίων μέτρων,
– Να υποβάλλει ενώπιον πάσης δικαστικής ή άλλης αρχής, αιτήσεις αγωγές εγκλήσεις, μηνύσεις κ.λπ.
– Να πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε κάθε Πολιτική ή Δικαστική ή Αστυνομική ή Φορολογική Αρχή, επικουρούν δια του τρόπου τούτου κάθε μέλος του ή τρίτους οι οποίοι επιδιώκουν τους αυτούς ή παρεμφερείς σκοπούς με τους δικούς του.
Διοικείται από τριμελές συμβούλιο το οποίο εκλέγεται ανα πενταετία μετά δύο επιλαχόντων, δια μυστικής ψηφοφορίας εκ των ταμειακώς εντάξει μελών του και υπο της Γενικής του Συνελεύσεως η οποία αποτελεί και το ανώτατο όργανο διοικήσεώς του.
Πόροι του σωματείου είναι το δικαίωμα εγγραφής και η ετήσια συνδρομή των μελών και οι πάσης φύσεως χορηγίες προς αυτό.
Νομικός σύμβουλος του Σωματείου είναι ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μονογυιός Γιωργος    04.09.2019 14:04

    Επιτέλους!!!!

Σχολιασμός άρθρου