Ρεπορτάζ

Αγωγή του Δήμου Ρόδου κατά της «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ»

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την ειδική διαδικασία των μισθωτικών διαφορών έχει προσδιοριστεί προς συζήτηση την 17η Σεπτεμβρίου 2019 αγωγή του Δήμου Ρόδου με την οποία διεκδικούνται ανεξόφλητα μισθώματα από την εταιρεία ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.
Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ. Μανώλης Στάγκας εκτέλεσε συγκεκριμένα σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, που ενέκρινε προηγούμενη εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, με την οποία προτάθηκε η καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία.
Σύμφωνα πάντα με την εισήγηση, η εταιρεία οφείλει από το 2012/2013 έως σήμερα 1.748.368,34 ευρώ, ποσό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια από ανεξόφλητα μισθώματα.
Επίσης, προτείνεται από τη νομική υπηρεσία η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης ύψους 262.575.00 ευρώ.

Για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων, οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρόδου προτείνουν την επιβολή «κατάσχεσης εις χείρας τραπεζικών ιδρυμάτων ως τρίτων».
Ειδικότερα, η επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου προς την Οικονομική Επιτροπή (κοινοποιήθηκε στο γραφείο δημάρχου, στο γραφείο ακίνητης περιουσίας και στο τμήμα ταμείου) έχει ως εξής:
Με το παραπάνω σχετικό έγγραφο το τμήμα Ταμείου της διεύθυνσης της Ο.Υ. μας γνωστοποιεί τις ανερχόμενες στο ποσό των 1.748.368,34 Ε. οφειλές μισθωμάτων ετών 2012/2013 έως σήμερα της μισθώτριας Α.Ε. με την επωνυμία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.» και ζητά τις ενέργειες για την απόδοση του μισθίου και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης (υπαριθμ. 714387/12-9-2006 εγγυητική EFG AE ποσού 262.575.00 Ε.).
Επειδή κατά την άποψή μας απαιτείται είτε η άσκηση καταγγελίας της σύμβασης με το άρθρο 597ΑΚ με αγωγή απόδοσης του μισθίου, είτε η όχληση και ακολούθως έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου, και παράλληλα η εξώδικη δήλωση κατάπτωσης της εγγυητικής, για τις ενέργειές μας αυτές όμως χρειάζεται απόφασή σας. Παρακαλούμε για την απαραίτητη νομιμοποίησή μας για τη λήψη σχετικής απόφασης, με την οποία να αποφασίζεται η άσκηση των παραπάνω ειδικών ενεργειών, αναγράφοντας ότι ελήφθη υπόψιν η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου αρ.72 παρ.1 εδ. ιγ και παρ. 2 Ν.3852/2010).
Για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων, θεωρούμε συντομότερη τη διαδικασία επιβολής κατάσχεσης από την Ο.Υ. εις χείρας τραπεζικών ιδρυμάτων ως τρίτων. Παρακαλούμε για την απόφασή σας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου