«Δεν θα λυγίσουμε, θα τα καταφέρουμε. Ο τόπος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες. Δώσαμε αγώνα με βάθος ψυχής για να αναδείξουμε το δίκιο ενός λαού που υποφέρει τέσσερα χρόνια από αμαρτίες άλλων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα Ανώγεια της Κρήτης.

«Ανοίξαμε ένα ρήγμα», είπε. Πιστέψαμε στα δίκια μας τα βάλαμε με μεγαλύτερες δυνάμεις και όταν βρεθήκαμε με το πιστόλι στο κρόταφο κάναμε την επιλογή να αφήσουμε να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός.

«Δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Κάναμε μια επιλογή για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη, υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού», σημείωσε.

Νωρίτερα μιλώντας στα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Σε ομιλία του στα Χανιά προς τους δημάρχου του νομού τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα μικρά και τα μεσαία έργα, έναντι των “φαραωνικών projects”. «Βασική μας αντίληψη είναι ότι θα πρέπει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και βασικό μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού των 35 δισ. του προγράμματος Γιούνκερ που καταφέραμε να εντάξουμε στη συμφωνία, να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεφεύγοντας από μια αντίληψη μεγάλων, φαραωνικών θα έλεγα projects, τα οποία τα ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας στις τοπικές κοινωνίες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ