Ρεπορτάζ

Ελεύθερος με εγγύηση διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας κατηγορούμενος για κακουργηματική απιστία

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ μέχρι την 20ή Ιουλίου 2022 αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας κάτοικος Ρόδου πρώην σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας που εδρεύει στην Κρεμαστή κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Οπως έγραψε και χθες η «δημοκρατική», η μηνύτρια εταιρεία και εργοδότριά του είχε έλθει σε συμφωνία με ανώνυμη τουριστική εταιρεία για την αποπεράτωση και έπειτα την κοινή εκμετάλλευση 75 ιδιοκτησιών εντός δύο οικοπέδων ιδιοκτησίας της αντισυμβαλλόμενης στο νησί της Ζακύνθου.

Με συμβολαιογραφικά συμφωνητικά προβλέφθηκε ότι η ροδίτικη εταιρεία ως αγοράστρια αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή των καταστημάτων, διαμερισμάτων, μεζονετών εντός των 75 οριζοντίων ιδιοκτησιών καταβάλλοντας ως τίμημα το συνολικό ποσό των 3.006.000 ευρώ για την αποπεράτωση του έργου με τη συμφωνία αυτό να καταβάλλεται τμηματικά και κατά αναλογία με την πρόοδο του έργου.
Η αντισυμβαλλόμενη από την πλευρά της όφειλε μετά από κάθε καταβολή και ανάλογα με το ύψος αυτής να της μεταβιβάζει κατά πλήρη κυριότητα ανάλογο αριθμό οριζοντίων ιδιοκτησιών μέχρι του συνολικού αριθμού των 38.
Με βάση τα συμφωνηθέντα η ροδίτικη εταιρεία κατέβαλε στην αντισυμβαλλόμενη εταιρεία 1.216.000 ευρώ και σε αντάλλαγμα ανέλαβε να της μεταβιβάσει δέκα οριζόντιες ιδιοκτησίες.
Προς τήρηση των ανωτέρω, ο μηνυόμενος που λειτουργούσε ως πληρεξούσιος της εταιρείας, έδωσε εντολή σε δικηγόρο Αθηνών να απευθύνει στην αντισυμβαλλόμενη την από 08-09-2014 Εξώδικη Πρόσκληση καλώντας την να προσέλθει ενώπιον συμβολαιογράφου Αθηνών για την οριστική μεταβίβαση 10 οριζόντιων ιδιοκτησιών έναντι του ήδη καταβληθέντος μέχρι την ημέρα εκείνη, μέρους του.
Η αντισυμβαλλόμενη, δεν τήρησε τα συμφωνημένα και μεταβίβασε μόλις 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες αντί συνολικού τιμήματος 513.726,28 ευρώ παραλείποντας να μεταβιβάσει τις υπολειπόμενες τρεις.
Ενώ δηλαδή η ροδίτικη εταιρεία είχε καταβάλει σχεδόν το μισό από το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, ήτοι 1.475.759,17 ευρώ, σε αντάλλαγμα έλαβε μόλις 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες αξίας 513.726,28 ευρώ.
Οπως υποστηρίζει η μηνύτρια εταιρεία ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενεργώντας μόνος του χωρίς γνώση του προέδρου, των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων προέβη στην υπογραφή του από 28.03.2015 ιδιωτικού συμφωνητικού με την αντισυμβαλλόμενη.
Απολογούμενος χθες τόνισε ότι σε συνεννόηση με το Δ.Σ. της εταιρείας και εν γνώσει των μελών του Δ.Σ. και της γενικής συνέλευσης, επέρριψαν στην πωλήτρια εταιρεία τις ευθύνες που της αναλογούσαν για καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου (που πράγματι υπήρχαν), για μη μεταβίβαση όλων των οριζοντίων ιδιοκτησιών που είχαν συμφωνηθεί (7 αντί για 10), για νομικά ελαττώματα (προσημείωση υποθήκης) που υπήρχαν σε ήδη μεταβιβασθείσες οριζόντιες ιδιοκτησίες, καλώντας την σε εξεύρεση μίας λύσης ικανοποιητικής και για τα δύο μέρη.
Υποστήριξε ακόμη ότι το έτος 2018 η αντίδικος δεν αμφισβήτησε την από 28-3-2015 συμφωνία, αντιθέτως με αγωγή της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διεκδίκησε τα δικαιώματά της, όπως αρύονταν από το συμφωνητικό αυτό και εν τέλει δικαιώθηκε με την έκδοση της αριθμ. 2698/2020 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Κατά συνέπεια, ουδεμία παράβαση των κανόνων επιμελείας υπήρξε εκ μέρους του, αντιθέτως υπέγραψε με τη συναίνεση και για λογαριασμό της μηνύτριας μία συμφωνία, της οποίας την υλοποίηση διεκδικούσε μέχρι και το έτος 2018.

Ισχυρίζεται ότι συνιστά παντελώς κακόπιστη και πάντως αντιφατική ενέργεια της αντιδίκου να στραφεί και εναντίον του (με αγωγή και μήνυση) στα δικαστήρια της Ρόδου, αλλά και εναντίον της εταιρείας στα δικαστήρια Αθηνών, αποκρύπτοντας από τα δικαστήρια της Ρόδου τις δικαστικές ενέργειές της στην Αθήνα και τανάπαλιν, με αποτέλεσμα να της επιδικασθεί το χρηματικό ποσό των 477.000 € δύο φορές.
Την εταιρεία εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Νικηφόρος Παπανικόλας και τον κατηγορούμενο ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου