Τοπικές Ειδήσεις

Καματερός από Αστυπάλαια: 19 νησιά της Δωδεκανήσου απαλλάσσονται του ΕΝΦΙΑ

Από την Αστυπάλαια όπου βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την νησιωτικότητα.

Ανάμεσα σ΄ αυτά τόνισε τις φοροελαφρύνσεις που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων νησιών κάτω των 1.000 κατοίκων για τα ακίνητα τους στα νησιά αυτά. Το μέτρο αυτό έχει κοστολογηθεί και έχει υπολογιστεί για τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται.

Πρόσθεσε δε ότι κατά την σύνταξη του Νομοσχεδίου θα ληφθεί υπόψιν η κατηγοριοποίηση των νησιών που είναι έτοιμη να θεσμοθετηθεί ώστε να μην είναι κριτήριο για την όποια άσκηση νησιωτικής πολιτικής μόνο ο αριθμός κατοίκων αλλά και άλλα κριτήρια όπως: αναπτυξιακά, απόστασης, κοινωνικά κ.α.

Έτσι θα προτείνει στην σχετική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ να υπαχθούν και η Αστυπάλαια (1.270 κάτοικοι) και η Κάσος (1.070 κάτοικοι) σαν απομακρυσμένα νησιά.

Έτσι 19 συνολικά νησιά στα Δωδεκάνησα θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ

Αστυπάλαια

Κάσος

Νίσυρος

Τήλος

Λειψοί

Χάλκη

Καστελλόριζο

Αγαθονήσι

Τέλενδος

Ψέριμος

Αρκοί

Σαρία

Καλόλιμνος

Γυαλί

Φαρμακονήσι

Μαράθι – Πλάτη- Λέβιθα – Κίναρος

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου