Ειδήσεις

Κατά των νομοσχεδίων για τον αιγιαλό και τον τουρισμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ζητήματα, που έχουν αναδειχθεί πολύ τον τελευταίο καιρό από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο βουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Γάκης.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κ. Δημήτρης Γάκης ζήτησε να πάρουν θέση τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου στο ζήτημα της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας που θα καταστρέψει όχι μόνο το θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και τον τουρισμό των νησιών μας.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, που προωθήθηκε χωρίς μεγάλες αλλαγές στα θερινά τμήματα της Βουλής, ο κ. Δημήτρης Γάκης δήλωσε πως θα έχουν ολέθριες συνέπειες οι μεθοδεύσεις που έγιναν.
«Οι μεθοδεύσεις οδηγούν στην υφαρπαγή των παραλιών μας. Φέτος θα πρέπει να τις φωτογραφίσουμε γιατί δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι το επόμενο έτος. Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης των νόμων οδηγούν τις διαδικασίες εκεί που επιθυμούν. Εμείς βλέπουμε ξεπούλημα των ακτών από το ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης και πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, που επίσης κατατέθηκε στη Βουλή πρόσφατα, θα δώσει τη χωροταξική κάλυψη στη διαδικασία ξεπουλήματος των αιγιαλών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση και για την απόφασή της να διαχωρίσει τη ΔΕΗ σε δύο κομμάτια.

«Δεν θα γίνουν επενδύσεις. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε ξεπούλημα. Δεν θα καλυφθεί η ανεργία και δεν θα δημιουργηθεί ανάπτυξη. Απλά θα μεταφερθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε ο κ. Δ. Γάκης και πρόσθεσε πως η ΔΕΗ θα πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της.
«Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς πως θα επαναλάβουμε πολιτικές ρουσφετολογικές και πελατειακές. Για μας δημόσιο σημαίνει προσφορά του αγαθού της ενέργειας. Η ΔΕΗ, που θα προκύψει από τις διαδικασίες αυτές, θα είναι μια πολύ αυστηρή επιχείρηση. Δεν θα είναι αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης και συμπλήρωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι φορείς προκειμένου να σωθεί το δημόσιο αγαθό της ενέργειας.

«Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους φορείς για να περισώσουμε το δημόσιο αγαθό της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου. Για μας δημόσιο είναι η αναπνοή του κάθε πολίτη, ο οποίος θα πρέπει να απολαμβάνει όσα του προσφέρει η φύση», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να συγκροτηθεί ένας φορέας που θα συμβάλει στην ανατροπή των συγκεκριμένων πολιτικών.
«Στην πολιτική έχει κανείς να επιλέξει μεταξύ του μνημονίου και της λιτότητας, της Δημοκρατίας και του αυταρχισμού, της φτωχοποίησης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Επείγει η συγκρότηση ενός μόνιμου φορέα ανατροπής αυτών των πολιτικών», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ο κ. Δημήτρης Γάκης δήλωσε πως θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν «νεκρές επενδύσεις» που θα αποδίδουν μόνο σε αυτούς που τις δημιούργησαν.

«Δεν θα μένει τίποτε στη χώρα μας και αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα», δήλωσε ο κ. Γάκης.
Με αφορμή την αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην παραλία της Καλάθου, την Κυριακή, 29 Ιουνίου, ο κ. Δημήτρης Γάκης δήλωσε, πως το συγκεκριμένο φαινόμενο δύσκολα μπορεί να σταματήσει.
«Δύσκολα μπορεί να σταματήσει κανείς το συγκεκριμένο φαινόμενο. Αυτό μπορεί να γίνει με παρέμβαση στον τόπο γέννησής του. Είναι επόμενο, άνθρωποι που ζουν σε χώρα, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, να προσπαθούν να βρουν λύσεις ζωής», δήλωσε ο κ. Γάκης και πρόσθεσε πως και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και το Λιμεναρχείο να ασχοληθούν ξανά με την υπόθεση της διακίνησης χαλκού και σιδήρου που κάνουν οι τσιγγάνοι.

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας αντίστασης στις πολιτικές που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, αναφέρθηκε και ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Σαντορινιός.
«Πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές. Να μετάσχουν σε αυτό όλοι οι φορείς. Να σταματήσουν οι ενέργειες που οδηγούν στο ξεπούλημα των παραλιών.Οι επιλογές είναι ή με τα μνημόνια ή με τους πολίτες. Είναι σημαντικό να πάρουν όλοι θέση και για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.
Πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου σημειώθηκε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των κκ Δ. Γάκη και Ν. Σαντορινιού, με τον πρώην βουλευτή και νομάρχη κ. Γιάννη Παρασκευά, για ζητήματα που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου