ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σδούκου: «Πιστεύουμε στην αυτοδυναμία χωρίς δεύτερες εκλογές»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΔΟΥΚΟΥ Α

«Έχου­με συ­γκε­κρι­μέ­νο όραμα για την Ελ­λά­δα του 2030. Η αντι­πο­λί­τευ­ση πρέ­πει να μας εξη­γή­σει ποιο ακρι­βώς είναι το δικό της όραμα» ση­μειώ­νει η εκ­πρό­σω­πος τύπου της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας Αλε­ξάν­δρα Σδού­κου. Σε συ­νέ­ντευ­ξή της στο ethnos.gr υπο­γραμ­μί­ζει πως «πι­στεύ­ου­με στις αυ­το­δύ­να­μες κυ­βερ­νή­σεις και ει­δι­κά σε επο­χές σαν την ση­με­ρι­νή που το διε­θνές πε­ρι­βάλ­λον αλ­λά­ζει διαρ­κώς και γί­νε­ται όλο και πιο ρευ­στό». Μά­λι­στα προ­σθέ­τει «την αυ­το­δυ­να­μία αυτή θα την επι­διώ­ξου­με απευ­θεί­ας στις πρώ­τες εκλο­γές, καθώς θε­ω­ρού­με πως η χώρα δεν πρέ­πει να συρ­θεί σε δεύ­τε­ρες εκλο­γές και σε μία πα­ρα­τε­τα­μέ­νη προ­ε­κλο­γι­κή πε­ρί­ο­δο χωρίς κυ­βέρ­νη­ση».

Στη συ­νέ­ντευ­ξή της η Αλε­ξάν­δρα Σδού­κου ανα­φέ­ρε­ται στις επό­με­νες κι­νή­σεις της κυ­βέρ­νη­σης σε μια σειρά θε­μά­των και ση­μειώ­νει πως «εί­μα­στε στον έκτο χρόνο της δια­κυ­βέρ­νη­σης και βλέ­πε­τε ότι δεν δι­στά­ζου­με να ανοί­ξου­με ζη­τή­μα­τα που μέχρι τώρα καμία κυ­βέρ­νη­ση δεν ακου­μπού­σε. Τα μη κρα­τι­κά πα­νε­πι­στή­μια, η αξιο­λό­γη­ση στο δη­μό­σιο, η άρση της μο­νι­μό­τη­τας των δη­μο­σί­ων υπαλ­λή­λων, η δι­καιό­τε­ρη φο­ρο­λο­γία». Όπως επι­ση­μαί­νει «το κά­νου­με γιατί πι­στεύ­ου­με ακρά­δα­ντα πως οι αλ­λα­γές αυτές οφε­λούν τους πολ­λούς και την με­γά­λη πλειο­νό­τη­τα των Ελ­λή­νων πο­λι­τών. Και σε αυτή την λο­γι­κή θα συ­νε­χί­σου­με καθώς έχου­με πολλά ακόμα να κά­νου­με μέχρι το τέλος της θη­τεί­ας μας».

Η κυ­βέρ­νη­ση ανοί­γει το θέμα της Συ­νταγ­μα­τι­κής Ανα­θε­ώ­ρη­σης και πρό­σφα­τα ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε σε συ­γκε­κρι­μέ­να άρθρα (για πα­ρά­δειγ­μα το 103 που αφορά στη μο­νι­μό­τη­τα στο δη­μό­σιο). Λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τις πρώ­τες αντι­δρά­σεις από την αντι­πο­λί­τευ­ση θε­ω­ρεί­τε πως είναι εφι­κτό να επι­τευ­χθούν ευ­ρύ­τε­ρες συ­ναι­νέ­σεις;

Ξέ­ρε­τε η ουσία της Συ­νταγ­μα­τι­κής Ανα­θε­ώ­ρη­σης είναι ακρι­βώς αυτή. Η συ­νεν­νό­η­ση των πο­λι­τι­κών δυ­νά­με­ων και η ανα­ζή­τη­ση συ­ναι­νέ­σε­ων. Ει­δι­κά σε ζη­τή­μα­τα που είναι – ή θα έπρε­πε να είναι – κοι­νώς απο­δε­κτό ότι το Σύ­νταγ­μα πρέ­πει να επι­και­ρο­ποι­η­θεί και να συμ­βα­δί­ζει με τα προ­τάγ­μα­τα της επο­χής μας. Η ίδια η δια­δι­κα­σία της συ­νταγ­μα­τι­κής ανα­θε­ώ­ρη­σης που εκτεί­νε­ται σε δύο κοι­νο­βου­λευ­τι­κές πε­ριό­δους επι­τρέ­πει διε­ξο­δι­κές και εις βάθος το­πο­θε­τή­σεις για κάθε άρθρο και εδά­φιο που είναι υπό ανα­θε­ώ­ρη­ση. Συ­νε­πώς έχου­με τον χρόνο να συ­ζη­τή­σου­με τα κόμ­μα­τα τι πραγ­μα­τι­κά χρειά­ζε­ται η χώρα από ένα σύγ­χρο­νο Σύ­νταγ­μα.

Θυ­μί­ζω εκτός από το άρθρο 103 που αφορά την μο­νι­μό­τη­τα στο Δη­μό­σιο, προς ανα­θε­ώ­ρη­ση θα είναι και το άρθρο 16 για την τρι­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση αλλά και το άρθρο 86 για τη διευ­ρεύ­νη­ση ποι­νι­κής ευ­θύ­νης υπουρ­γών. Αυτό που θε­ω­ρού­με εμείς είναι πως το υπάρ­χουν Σύ­νταγ­μα, το μα­κρο­βιό­τε­ρο στην χώρα, έχει έρθει η ώρα να εκ­συγ­χρο­νι­στεί. Εμείς σε αυτό εί­μα­στε απο­λύ­τως βέ­βαιοι για το που πρέ­πει να πάμε, εν­σω­μα­τώ­νο­ντας τις εμπει­ρί­ες των τε­λευ­ταί­ων 15 ετών που τα πάντα γύρω μας αλ­λά­ζουν ρα­γδαία. Εχου­με συ­γκε­κρι­μέ­νο όραμα για την Ελ­λά­δα του 2030. Η αντι­πο­λί­τευ­ση πρέ­πει να μας εξη­γή­σει ποιο ακρι­βώς είναι το δικό της όραμα.

Τον Σε­πτέμ­βριο στη Διε­θνή Έκ­θε­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης θα ανα­κοι­νω­θεί ένα νέο πα­κέ­το μέ­τρων, με έμ­φα­ση να δί­νε­ται στις φο­ρο­ε­λα­φρύν­σεις. Υπάρ­χουν τα δη­μο­σιο­νο­μι­κά πε­ρι­θώ­ρια για να ξε­δι­πλω­θεί ένα ευρύ πλέγ­μα μέ­τρων; Σε ποια κα­τεύ­θυν­ση θα πρέ­πει να κι­νού­νται οι ανα­κοι­νώ­σεις, ώστε να στη­ρι­χθεί η με­σαία τάξη;

Να ξε­κι­νή­σου­με από τα βα­σι­κά: το γε­γο­νός ότι μι­λά­με για νέα μέτρα στή­ρι­ξης είναι η με­γα­λύ­τε­ρη από­δει­ξη της δη­μο­σιο­νο­μι­κής επι­τυ­χί­ας της χώρας τα τε­λευ­ταία χρό­νια. Το λέω γιατί καμιά φορά προ­σπερ­νά­με πράγ­μα­τα που δεν ήταν κα­θό­λου δε­δο­μέ­να την πε­ρα­σμέ­νη δε­κα­ε­τία. Αυτό η κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ το πέ­τυ­χε συμ­μα­ζεύ­ο­ντας τις δα­πά­νες, χωρίς αυτό να απο­βαί­νει εις βάρος της κοι­νω­νι­κής πο­λι­τι­κής, ενώ έχου­με αυ­ξή­σει τα έσοδα με μεί­ω­ση και κα­τάρ­γη­ση 72 φόρων. Και τα πα­ρα­πά­νω συμ­βαί­νουν έχο­ντας πα­ράλ­λη­λα μεί­ω­ση του δη­μό­σιου χρέ­ους, της ανερ­γί­ας και αύ­ξη­ση των μι­σθών. Αυτό είναι κάτι που εί­χα­με να δούμε στη χώρα μας πολ­λές δε­κα­ε­τί­ες. Πάνω σε αυτή την στέ­ρεη βάση η κυ­βέρ­νη­ση θα συ­νε­χί­σει να ασκεί υπεύ­θυ­νη δη­μο­σιο­νο­μι­κή πο­λι­τι­κή και πα­ράλ­λη­λα θα συ­νε­χί­σει να πα­ρεμ­βαί­νει στη­ρί­ζο­ντας τους πο­λί­τες.

Θα το κά­νου­με όμως σύμ­φω­να με τις δη­μο­σιο­νο­μι­κές μας δυ­να­τό­τη­τες και όχι ανε­ξέ­λεγ­κτα όπως απε­ρί­σκε­πτα μας ζη­τά­ει η αντι­πο­λί­τευ­ση. Έχου­με κερ­δί­σει με πολύ κόπο την αξιο­πι­στία μας και δεν θα τη ρι­σκά­ρου­με με πλειο­δο­σία πα­ρο­χών. Τώρα όσον αφορά την ΔΕΘ που με ρω­τή­σα­τε ήδη ο Πρω­θυ­πουρ­γός έχει πει πως θα γίνει προ­σπά­θεια να υπο­στη­ρι­χτούν κοι­νω­νι­κές ομά­δες που σή­κω­σαν με­γά­λο βάρος τα προη­γού­με­να χρό­νια και ανα­φέ­ρο­μαι κυ­ρί­ως στη με­σαία τάξη. Η οποία έχει ήδη δει με­γά­λη δια­φο­ρά και θα δει με­γα­λύ­τε­ρη. Το ακρι­βές όμως μείγ­μα της πο­λι­τι­κής δεν θα σας το πω εγώ. Θα δια­μορ­φω­θεί όσο πλη­σιά­ζου­με προς τον Σε­πτέμ­βριο και θα το ανα­κοι­νώ­σει ο πρω­θυ­πουρ­γός στην ΔΕΘ.

Η Νέα Δη­μο­κρα­τία κα­τέ­θε­σε τη δική της πρό­τα­ση για προ­α­να­κρι­τι­κή επι­τρο­πή για τον πρώην υπουρ­γό Με­τα­φο­ρών Κ. Κα­ρα­μαν­λή. Ποια είναι τα βα­σι­κά ση­μεία της συ­γκε­κρι­μέ­νης πρό­τα­σης και πώς απα­ντά­τε στην κρι­τι­κή της αντι­πο­λί­τευ­σης;

 

Από την πρώτη στιγ­μή έχου­με κα­τα­στή­σει σαφές ότι η μόνη οδός για την ανα­ζή­τη­ση των ευ­θυ­νών για τα Τέμπη είναι η δι­καιο­σύ­νη. Όχι τα τη­λε­ο­πτι­κά πα­ρά­θυ­ρα, όχι οι αναρ­τή­σεις στα κοι­νω­νι­κά δί­κτυα και όχι τα επι­κοι­νω­νια­κά σόου στο κοι­νο­βού­λιο. Πι­στεύ­ου­με επί­σης, κάτι το οποίο θα ανα­δεί­ξου­με και με τη συ­νταγ­μα­τι­κή ανα­θε­ώ­ρη­ση, ότι πρέ­πει να πάψει η προ­νο­μια­κή με­τα­χεί­ρι­ση των Υπουρ­γών και να ελέγ­χο­νται και να κρί­νο­νται για τις πρά­ξεις τους όπως και όλοι οι Έλ­λη­νες πο­λί­τες, απευ­θεί­ας από τη δι­καιο­σύ­νη. Γι αυτό τον λόγο και πα­ρό­τι το κα­τη­γο­ρη­τή­ριο ήταν έωλο και οι κα­τη­γο­ρί­ες εν πολ­λοίς κα­τέ­πε­σαν στη συ­νέ­χεια, επι­λέ­ξα­με να στεί­λου­με τον κ. Τρια­ντό­που­λο απευ­θεί­ας στο Δι­κα­στι­κό Συμ­βού­λιο και στην κρίση των ανώ­τα­των δι­κα­στών που το απαρ­τί­ζουν.

Ομοί­ως και για τον κ. Κα­ρα­μαν­λή, επει­δή δεν θέ­λου­με να μεί­νει καμία σκιά, ακόμα και αν οι εν­δεί­ξεις για πι­θα­νή πα­ρά­βα­ση κα­θή­κο­ντος αμ­φι­σβη­τού­νται από αρ­κε­τούς, δεν πρό­κει­ται να στα­θού­με εμπό­διο στη δι­κα­στι­κή διευ­ρεύ­νη­ση. Αυτή είναι άλ­λω­στε και η εκ­πε­φρα­σμέ­νη επι­θυ­μία του ίδιου του κ. Κα­ρα­μαν­λή. Θέ­λου­με να εξε­τα­στεί από τη δι­καιο­σύ­νη για τον τρόπο άσκη­σης των κα­θη­κό­ντων του. Εμείς πά­ντως όπως ανα­φέ­ρει και η πρό­τα­ση μας δεν βλέ­που­με σε καμία πε­ρί­πτω­ση κα­κουρ­γη­μα­τι­κή πράξη. Η επο­πτεία του υπουρ­γεί­ου σε ΟΣΕ και ΕΡ­ΓΟ­ΣΕ είναι διοι­κη­τι­κή και δεν αφορά σε θέ­μα­τα ασφα­λεί­ας, για τα οποία εκ του νόμου είναι υπεύ­θυ­νη η Ρυθ­μι­στι­κή Αρχή Σι­δη­ρο­δρό­μων (ΡΑΣ), η οποία είναι Ανε­ξάρ­τη­τη Αρχή.

Την ίδια ώρα το επι­χεί­ρη­μα της αντι­πο­λί­τευ­σης που λέει πως γί­νε­ται να κα­τη­γο­ρού­νται για κα­κούρ­γη­μα οι δύο διευ­θυ­ντές του Υπουρ­γεί­ου και όχι ο υπουρ­γός υπάρ­χει απά­ντη­ση: στους διευ­θυ­ντές απο­δί­δο­νται πως δεν προ­έ­βη­σαν στην απαι­τού­με­νες ενέρ­γειες προς τον Υπουρ­γό για τυχόν λήψη επι­πλέ­ον μέ­τρων. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση η πρό­τα­ση της ΝΔ είναι απο­λύ­τως στοι­χειο­θε­τη­μέ­νη και μα­κρυά από πο­λι­τι­κές σκο­πι­μό­τη­τες που δυ­στυ­χώς βλέπω πως έχουν τα κόμ­μα­τα της αντι­πο­λί­τευ­σης. Και με την πρό­τα­ση μας δεί­χνου­με πως δεν προ­στα­τεύ­ου­με κα­νέ­ναν, ακόμα και αν είναι δικός μας υπουρ­γός.

 

Μετά από έξι χρό­νια που η Νέα Δη­μο­κρα­τία είναι στην κυ­βέρ­νη­ση, μήπως τε­λι­κά υπάρ­χει μια με­ταρ­ρυθ­μι­στι­κή χα­λά­ρω­ση και κα­θυ­στε­ρεί η υλο­ποί­η­ση κρί­σι­μων αλ­λα­γών σε θέ­μα­τα που έχουν σχέση με την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των πο­λι­τών;

Κάθε άλλο θα έλεγα. Και μά­λι­στα η ΝΔ πη­γαί­νει κό­ντρα στην πε­πα­τη­μέ­νη που θέλει τις δύ­σκο­λες απο­φά­σεις να τις παίρ­νουν οι κυ­βερ­νή­σεις στη αρχή της θη­τεί­ας τους. Εί­μα­στε στον έκτο χρόνο της δια­κυ­βέρ­νη­σης και βλέ­πε­τε ότι δεν δι­στά­ζου­με να ανοί­ξου­με ζη­τή­μα­τα που μέχρι τώρα καμία κυ­βέρ­νη­ση δεν ακου­μπού­σε. Τα μη κρα­τι­κά πα­νε­πι­στή­μια, η αξιο­λό­γη­ση στο δη­μό­σιο, η άρση της μο­νι­μό­τη­τας των δη­μο­σί­ων υπαλ­λή­λων, η δι­καιό­τε­ρη φο­ρο­λο­γία. Το κά­νου­με γιατί πι­στεύ­ου­με ακρά­δα­ντα πως οι αλ­λα­γές αυτές οφε­λούν τους πολ­λούς και την με­γά­λη πλειο­νό­τη­τα των Ελ­λή­νων πο­λι­τών. Και σε αυτή την λο­γι­κή θα συ­νε­χί­σου­με καθώς έχου­με πολλά ακόμα να κά­νου­με μέχρι το τέλος της θη­τεί­ας μας.

 

Οι δη­μο­σκο­πή­σεις δεί­χνουν πως το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα η Νέα Δη­μο­κρα­τία κα­τα­γρά­φει άνοδο αλλά πα­ρα­μέ­νει μα­κριά από τα πο­σο­στά που απαι­τού­νται για αυ­το­δυ­να­μία. Εκτι­μά­τε πως υπάρ­χουν τα πε­ρι­θώ­ρια για την στε­νό­τε­ρη προ­σέγ­γι­ση ανα­πο­φά­σι­στων ψη­φο­φό­ρων; Όσον αφορά στην επό­με­νη μέρα των εκλο­γών- αν η κάλπη δεν βγά­λει αυ­το­δύ­να­μη κυ­βέρ­νη­ση- υπάρ­χουν πε­ρι­θώ­ρια για συ­νερ­γα­σία με κά­ποιο άλλο κόμμα;

Είναι γε­γο­νός ότι το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα η ΝΔ δεί­χνει να ανα­κάμ­πτει δη­μο­σκο­πι­κά μετά από μία πε­ρί­ο­δο όπου η πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση είχε κυ­ριαρ­χή­σει στην δη­μό­σια ζωή. Τώρα που πολλά από τα ψεύδη κυ­ρί­ως γύρω από την υπό­θε­ση των Τε­μπών, απο­δο­μή­θη­καν και συ­ζη­τά­με για την ουσία της πο­λι­τι­κής, γί­νε­ται φα­νε­ρό που το­πο­θε­τεί­ται κάθε κόμμα. Ποιος έχει σχέ­διο για τη χώρα και ποιος κάνει μόνο φα­σα­ρία. Είναι ανα­με­νό­με­νο λοι­πόν οι πο­λί­τες να επι­λέ­γουν το μόνο κόμμα στο οποίο μπο­ρούν να εμπι­στευ­τούν τη δια­κυ­βέρ­νη­ση.

 

Με­τρούν τα οφέλη από τις πο­λι­τι­κές μας, ανα­γνω­ρί­ζουν την από­φα­σή μας να στη­ρί­ξου­με όσους έχουν ανά­γκη και το πιο ση­μα­ντι­κό κατά τη γνώμη μου, τη σθε­να­ρή βού­λη­ση να συ­νε­χί­σου­με τις με­ταρ­ρυθ­μί­σεις ακόμα και σε δύ­σκο­λα ζη­τή­μα­τα. Αυτή είναι και η «συ­ντα­γή» με την οποία θα συ­νε­χί­σου­με και για τα επό­με­να δύο χρό­νια με στόχο την αυ­το­δυ­να­μία. Ναι, σας το λέω πολύ κα­θα­ρά πως πι­στεύ­ου­με στις αυ­το­δύ­να­μες κυ­βερ­νή­σεις και ει­δι­κά σε επο­χές σαν την ση­με­ρι­νή που το διε­θνές πε­ρι­βάλ­λον αλ­λά­ζει διαρ­κώς και γί­νε­ται όλο και πιο ρευ­στό. Και την αυ­το­δυ­να­μία αυτή θα την επι­διώ­ξου­με απευ­θεί­ας στις πρώ­τες εκλο­γές, καθώς θε­ω­ρού­με πως η χώρα δεν πρέ­πει να συρ­θεί σε δεύ­τε­ρες εκλο­γές και σε μία πα­ρα­τε­τα­μέ­νη προ­ε­κλο­γι­κή πε­ρί­ο­δο χωρίς κυ­βέρ­νη­ση.

Ποιες θα λέ­γα­τε πως είναι οι προ­τε­ραιό­τη­τες σας ως εκ­πρό­σω­πος τύπου της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και πόσο εύ­κο­λη είναι η «προ­σαρ­μο­γή» μετά από μία εξα­ε­τή πα­ρου­σία (αρ­χι­κά ως γε­νι­κή γραμ­μα­τέ­ας και στη συ­νέ­χεια ως υφυ­πουρ­γός) στο υπουρ­γείο Ενέρ­γειας;

Αρ­χι­κά να πω ότι είμαι πε­ρή­φα­νη για τη δου­λειά που κά­να­με στο Υπουρ­γείο Πε­ρι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας. Δια­χει­ρι­στή­κα­με δύ­σκο­λες κα­τα­στά­σεις και στη­ρί­ξα­με νοι­κο­κυ­ριά και επι­χει­ρή­σεις στην ενερ­γεια­κή κρίση και ταυ­τό­χρο­να κά­να­με ση­μα­ντι­κά βή­μα­τα μπρο­στά σε πολλά ζη­τή­μα­τα. Στην με­γά­λη αύ­ξη­ση των Ανα­νε­ώ­σι­μων Πηγών Ενέρ­γειας στην ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γή που κρα­τά­νε τις τιμές χα­μη­λά και πα­ρέ­χουν ενερ­γεια­κή αυ­το­νο­μία και ασφά­λεια στην χώρα μας, στις ηλε­κτρι­κές δια­συν­δέ­σεις, εγ­χώ­ριες και διε­θνείς και στο άνοιγ­μα νέων αγο­ρών και τε­χνο­λο­γιών.

Με την ηλε­κτρο­κί­νη­ση, τα προ­γράμ­μα­τα ενερ­γεια­κής ανα­βάθ­μι­σης σπι­τιών, τα φω­το­βολ­ταϊ­κά στη στέγη και την απο­θή­κευ­ση ενέρ­γειας να είναι με­ρι­κά μόνο από αυτά. Σί­γου­ρα ο νέος μου ρόλος είναι αρ­κε­τά δια­φο­ρε­τι­κός, αλλά είναι για μένα και πολύ ευ­χά­ρι­στος γιατί η κυ­βέρ­νη­ση συ­νο­λι­κά της ΝΔ έχει κάνει τόσα πολλά, σε τό­σους πολ­λούς το­μείς που νιώθω πολύ χρή­σι­μο και δη­μιουρ­γι­κό το να ανα­δει­κνύω με τις δυ­νά­μεις μου αυτό το έργο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο νέος μου ρόλος πε­ρι­λαμ­βά­νει και μία διαρ­κή επαφή με τους πο­λί­τες σε όλη την χώρα, που για μένα που προ­έρ­χο­μαι από την ελ­λη­νι­κή πε­ρι­φέ­ρεια ήταν πάντα κομ­μά­τι της ταυ­τό­τη­τας μου. Και αυτός είναι ο κα­λύ­τε­ρος τρό­πος να δια­πι­στώ­σει κά­ποιος από πρώτο χέρι ποια είναι τα ζη­τή­μα­τα που απα­σχο­λούν τους πο­λί­τες, που δεν τα αντι­λαμ­βά­νε­σαι πάντα μέσα στους τοί­χους ενός γρα­φεί­ου.

Για μένα όμως πρω­τί­στως είναι με­γά­λη τιμή να εκ­προ­σω­πώ την πα­ρά­τα­ξη της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, μία πα­ρά­τα­ξη, που με τα λάθη της και τις πα­ρα­λεί­ψεις της, υπήρ­ξε δια­χρο­νι­κά στην σωστή πλευ­ρά της ιστο­ρί­ας για την πα­τρί­δα μας. Υπήρ­ξε ένας πυ­λώ­νας στα­θε­ρό­τη­τας σε πολ­λές δύ­σκο­λες στιγ­μές για την χώρα μας που απο­δεί­χτη­κε και το πιο αν­θε­κτι­κό της με­τα­πο­λί­τευ­σης. Και για αυτό υπάρ­χει λόγος: η ΝΔ έχει πολύ βα­θιές ρίζες στην ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία. Και το δέ­ντρο που έχει βα­θιές ρίζες πάντα πε­τά­ει και­νούρ­για φύλλα. Και για αυτό εί­μα­στε πολύ πε­ρή­φα­νοι στη Νέα Δη­μο­κρα­τία.

Πηγή: ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.