Τοπικές Ειδήσεις

Hλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα της δημοκρατικής

Από το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαϊου 2022 έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» στην ιστοσελίδα της «δημοκρατικής» – dimokratiki.gr με τη μέθοδο του DDoS (διανομής άρνησης εξυπηρέτησης).

H επίθεση οδήγησε στην δυσλειτουργία της ιστοσελίδας κι όταν αντιμετωπίστηκε διαπιστώθηκε ότι υπήρξε και δεύτερη με την χρήση crawlers.

Μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων τεχνικών Top Host ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης και η κανονική λειτουργία της πλέον επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια.

Σε μια επίθεση DDoS, χιλιάδες ψευδείς αιτήσεις αποστέλλονται στους διακομιστές προκειμένου να πλημμυρίσουν τους πόρους τους και να επιβαρύνουν το σύστημα.

Μεγάλος αριθμός κατεστραμμένων υπολογιστών χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός botnet.

Αυτό το botnet δημιουργεί έπειτα ένα τεράστιο ποσό κυκλοφορίας δεδομένων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλό χρόνο φόρτωσης ή, στην χειρότερη περίπτωση, μια πλήρη κατανομή του διακομιστή.

Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Η κυριότερη μορφή των επιθέσεων αυτών χρησιμοποιεί πολλαπλές επιθέσεις μέσω άλλων θυμάτων ή και θυτών και είναι γνωστή σαν κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial-of-service attack, DDoS attack).

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου