Τοπικές Ειδήσεις

Ε.Ι.ΘΕ.Λ – Αναφορά- καταγγελία για το Κ.Υ Πάτμου

Κατόπιν καταγγελιών μελών της Ένωσης μας που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Πάτμου αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου, για φαινόμενα τραμπουκισμού αυθαιρεσιών και αυταρχισμού της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πάτμου , η Ένωση μας παρεμβαίνει με ανακοίνωση προς όλους τους αρμοδίους .

Το θέμα θα συζητηθεί και στην Γ.Σ στις 9/6/2022, για λήψη αποφάσεων.

Προκειμένου από την μια να κρυφτούν τα κενά και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό της μονάδας υγείας και από την άλλη να προωθηθούν ψηφοθηρικές επιδιώξεις εκ μέρους της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πάτμου, διαπράττονται σωρεία αυθαίρετων ενεργειών σε βάρος εργαζομένων .

Επιπρόσθετα δίνονται προφορικές εντολές που άπτονται της παρέμβασης της Δικαιοσύνης.

Στο κάδρο μπαίνει όχι μόνο η διοίκηση της μονάδας υγείας, αλλά και η κυβέρνηση που κάνει τις κατάλληλες επιλογές, ώστε μέσα από τον αυταρχισμό σε βάρος του προσωπικού, προσπαθεί να κουκουλώσει τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά.

Ενώ μέσα από τα όργανα διοίκησης του κάθε νοσοκομείου προσπαθεί να περάσει τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, με στόχο προώθησης όλων των αντιδραστικών αλλαγών που αφορούν τα νοσοκομεία-κέντρα υγείας Α.Ε, που θα έχουν ασθενείς πελάτες και εργαζόμενους-δούλους.

Συγκεκριμένα για το Κέντρο Υγείας Πάτμου, μετά την απομάκρυνση- εκδίωξη από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Παθολόγου, προέδρου της Ένωσης μας, που είχε σταλεί από το Νοσοκομείο Λέρου για να βοηθήσει στην λειτουργία της μονάδας,( εξαιτίας του γεγονότος ότι αποκάλυπτε τις ελλείψεις) μάλιστα σε περίοδο που δεν υπήρχε άλλος ειδικός ιατρός στην μονάδα υγείας , όμως δεν πρέπει να ταράσσονται τα νερά , άρχισαν τα όργανα.

Δηλαδή καθημερινές επιπλήξεις και απειλές στους αγροτικούς ιατρούς , από τον πρόεδρο της διοικούσας με χτυπήματα του χεριού στο τραπέζι, ζητώντας να εκτελούν εφημερίες

πάνω από αυτές που τελικά θα αποζημιωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά θα κάνετε « και 13 και 15 εφημερίες αν το ζητήσω εγώ ». Μάλιστα κόβοντας και αρκετά ρεπό από τους συναδέλφους. Διέταξε να αυξηθούν οι συνταγογραφησεις , με άμεση δική του εμπλοκή σε θέματα τακτικών ιατρείων, χωρίς τήρηση ραντεβού αλλά κατά την αρέσκεια του προέδρου.

Μάλιστα σε περίοδο που για διαφόρους λόγους δεν υπήρχε ειδικός ιατρός στην μονάδα υγείας.

Το θράσος του είναι απύθμενο έτσι ώστε να ανακατεύεται σε ιατρικά θέματα δίνοντας οδηγίες σε γιατρούς, χωρίς ίχνος σεβασμού για το ιατρικό απόρρητο και την επιστημονική μέθοδο καθώς και το ιατρικό έργο.

Το θράσος αυτό απορρέει από το ότι είναι τοπικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης και προφανώς από οδηγίες που έχουν δοθεί.

Η Ένωση μας καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας στην μονάδα υγείας, που απορρέουν κυρίως από την έλλειψη προσωπικού.

Αυτή την στιγμή η μονάδα υγείας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν στις στοιχειώδεις λειτουργίες της. Δεν υπάρχει προσωπικό για να βγουν οι εφημερίες.

Τα “μπαλώματα ” για ολιγοήμερες μετακινήσεις προσωπικού, κυρίως ιατρικού, από άλλες μονάδες για να καλυφτούν για λίγες ημέρες τα κενά, περιορίζονται στην ανακύκλωση των ελλείψεων.

Ενώ το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια του, μάλιστα οι περισσότερες από τις εφημερίες των γιατρών δεν θα αποζημιωθούν , η υγειονομική περιφέρεια “αδυνατεί” να δώσει λύση το υπουργείο δείχνει την αδιαφορία του.

Καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πάτμου που προσπαθεί να τρομοκρατήσει το προσωπικό, ακόμα και “τραμπουκίζοντας”, με σκοπό να αποσπάσει συναίνεση για συνεχή εργασία, χωρίς ρεπό άδειες, για περικοπή ωφελουμένων ρεπό, παρεμβάσεις στο ιατρικό έργο, εντολές να εκτελούν οι εργαζόμενοι αλλότρια καθήκοντα και άλλα “αξιοθαύμαστα” τερτίπια. ( στην Ένωση μας έχουν φτάσει γραπτές καταγγελίες των εργαζομένων της μονάδας υγείας, αλλά και των μετακινούμενων από άλλες μονάδες) .

Οι δυο αγροτικοί ιατροί έχουν φτάσει στα όρια τους και σκέφτονται να παραιτηθούν, ξεκαθαρίζουμε προς όλους τους αρμοδίους ότι η Ένωση μας θα αντιδράσει αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Πάτμου, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες ότι το καθεστώς εφημερίας του Κέντρου Υγείας είναι επισφαλές και επικίνδυνο λογω της έλλειψης προσωπικού και τους καλούμε να αγωνιστούν μαζί μας, οργανωμένα μέσα από σωματεία και συνδικαλιστικές ενώσεις, για την πλήρη στελέχωση της μονάδας υγείας με μόνιμο προσωπικό εξασφαλίζοντας σύγχρονες , δημόσιες, δωρεάν για όλους υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε την διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας και το υπουργείο να σταματήσουν να καλύπτουν τις αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές των διορισμένων διοικήσεων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ & ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου