Σύμφωνα με τις προηγούμενες εκδοθείσες ΚΥΑ αλλά και με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, επιτρέπεται από τη Δευτέρα η είσοδος στα ανοιχτά γήπεδα τένις των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, αλλά και η διοργάνωση αγώνων.

Η γεωμετρία των ανοιχτών γηπέδων τένις επιτρέπει την προπόνηση σε γκρουπ, μέχρι και 10 αθλούμενων/γήπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή, πάντα με την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που έχουν εγκριθεί.

Η γεωμετρία των ανοιχτών γηπέδων Beach Tennis επιτρέπει τη λειτουργία τους σε πλήρη κανονικότητα, πλην αγώνων, για τους οποίους θα ανακοινωθούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Η γεωμετρία των κλειστών γηπέδων Τοιχοσφαίρισης (Squash)  επιτρέπει τη λειτουργία τους σε πλήρη κανονικότητα, πλην Αγώνων, για τους οποίους θα ανακοινωθούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Η γεωμετρία των γηπέδων Υαλοσφαίρισης (Padel Tennis) επιτρέπει τη λειτουργία τους σε πλήρη κανονικότητα, πλην Αγώνων, για τους οποίους θα ανακοινωθούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Η γεωμετρία των γηπέδων Ξυλορακέτας (Beach Racket)  επιτρέπει τη λειτουργία τους σε πλήρη κανονικότητα, πλην Αγώνων, για τους οποίους θα ανακοινωθούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Επιτρέπεται επίσης η τέλεση αγώνων, για τους οποίους ετοιμάζονται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, χωρίς τη παρουσία θεατών. Οι γονείς των αθλητών/τριών θεωρούνται θεατές και συνεπώς απαγορεύεται η είσοδός τους σε κάθε εγκατάσταση των Σωματείων-Μελών της ΕΦΟΑ.

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα γίνουν συναντήσεις όλων των υπευθύνων μερών της ΕΦΟΑ για την υλοποίησή του και τη βέλτιστη λειτουργία του, σε σχέση με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που είναι υπό έκδοση.

Ο χρονικός ορίζοντας τέλεσης αγώνων θα καθοριστεί σε συνεργασία και με τους υπερκείμενους διεθνείς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων και εγώ προσωπικά αισθανόμαστε πολύ πιο ήρεμοι όταν το άθλημα μας επανέρχεται στη κανονικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την οικογένεια του τένις, για την υπεύθυνη στάση που τήρησε τους τελευταίους μήνες, η οποία αναγνωρίζεται με εμπιστοσύνη από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και θα πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας, με σύνεση και υπευθυνότητα. Είμαι βέβαιος ότι, αποκτήσαμε εμπειρίες και θα προχωρήσουμε με την ίδια υπευθυνότητα  ως το «τέλος» του κορωνοϊού.»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ