Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης συναναστροφής του με μια 10χρονη και την οικογένειά της, αφέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Κω κ. Αντ. Σταμολέκα και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. Ηλία Δάγκλη, ο 52χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλειδών, το περασμένο Σάββατο.

Ο 52χρονος, που κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση παιδιού, απέρριψε όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης.

Στα πλαίσια της κυρίας ανάκρισης ελήφθησαν εξάλλου καταθέσεις από την δασκάλα της ανήλικης, που δεν παρατήρησε κάτι περίεργο στη συμπεριφορά της, από οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία αλλά και από οικεία πρόσωπα, χωρίς να προκύψουν ενδείξεις ή υποψίες σε βάρος του.
Οι μάρτυρες υπεραμύνονται της ακεραιότητας του χαρακτήρα του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε καλές σχέσεις με τα ανήλικα παιδιά τους.

Ο 52χρονος φέρεται συγκεκριμένα πριν από έναν μήνα να βίασε και να αποπλάνησε εντός της οικίας του, ένα 10χρονο κοριτσάκι.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν ο πατριός της ανήλικης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 52χρονος δύο μέρες πριν είχε βιάσει το παιδί.

Το παιδί που κατέθεσε στη συνέχεια προσδιόρισε τον βιασμό του ένα μήνα ενωρίτερα.
Η φερόμενη ως θύμα και ο φερόμενος ως δράστης, διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία και είχαν πάντα καλές σχέσεις, όπως φέρεται να ήταν εξάλλου οι σχέσεις του και με άλλα παιδιά.
Υστερα από την καταγγελία, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω.

Ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 52χρονου, από την Ανακρίτρια Κω, για τα αδικήματα του «βιασμού» και της «αποπλάνησης παιδιών», αδικήματα τα οποία φέρονται να διαπράχθηκαν τον περασμένο Απρίλιο.
Σε έρευνα στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με περιφερειακό εξοπλισμό, τρία κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες ενεργοποιημένες κάρτες sim καθώς και έξι ψηφιακοί δίσκοι δεδομένων – DVD.
Από την εξέταση που πραγματοποίησε ιατροδικαστής δεν προέκυψε πάντως διακορεσμός του παιδιού. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι δεν έφερε σημάδια βίας και ότι δεν υπήρξε ούτε κατά φύση ούτε παρά φύση ασέλγεια.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος μέχρι σήμερα που να δικαιολογεί την υποβολή της βαρύτατης αυτής καταγγελίας σε βάρος του τόσο από τον πατριό όσο και από το παιδί.

Ο ίδιος, απολογούμενος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο πατριός του παιδιού να κινήθηκε σε βάρος του από ζήλια και από φόβο διότι είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του παιδιού και σύντροφό του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες επειδή στο παρελθόν είχε δύο αποτυχημένες σχέσεις φοβήθηκε, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, μην «πολιορκήσει» την σύντροφό του.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Ν. Δρόσος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ