Συνεντεύξεις

Εμμανουέλα Χούλη: Εντυπωσιάζει με το ταλέντο της στο τραγούδι και στο θέατρο

Η Εμμανουέλα Χούλη, όταν ήδη από το νηπιαγωγείο δήλωνε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει ηθοποιός και τραγουδίστρια, το εννοούσε!
Μεγάλωνε στη Ρόδο αλλά το βλέμμα της ήταν στραμμένο στις μεγάλες σκηνές της Αθήνας όπου πια κατάφερε να ανοίξει τα φτερά της.
Μπορεί στο οικογενειακό της περιβάλλον να μην πήραν και πολύ στα σοβαρά τις δηλώσεις της 4χρονης Εμμανουέλας που πείσμωσε όταν δεν πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχολική παράσταση, αλλά ήδη από τότε είχε ανοίξει ο δρόμος για το θέατρο και το τραγούδι!
Σήμερα, στα 23 της χρόνια, εντυπωσιάζει με το ταλέντο της και στο τραγούδι και στο θέατρο, δεν τα ξεχωρίζει και ούτε θέλει να επιλέξει. Ακολουθεί και τα δύο με την ίδια αγάπη και την ίδια αφοσίωση.
Πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις για τις υποκριτικές της ικανότητες ως «Πόπη» στη δημοφιλή σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» και ξεδίπλωσε το μουσικό της ταλέντο με την εμφάνισή της στο talent show Χ-FACTOR από το οποίο τελικά επέλεξε να αποχωρήσει.
Σύντομα, όπως λέει στη συνέντευξή της στη «δημοκρατική» θα κυκλοφορήσει το πρώτο της τραγούδι του οποίου έχει γράψει τους στίχους και ετοιμάζει ήδη τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, σε μια πορεία που ήδη προδιαγράφεται λαμπρή!

• Εμμανουέλα, πόσων χρονών ήσουν όταν είπες ότι θέλεις να ασχοληθείς με το τραγούδι και την ηθοποιία;
Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά ήμουν μόλις 4 ετών όταν αυτή η ιδέα μπήκε στο μυαλό μου! Αυτό που με παρακίνησε αρχικά, ήταν όταν στο νηπιαγωγείο ανεβάσαμε μια σχολική παράσταση και δεν πήρα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχα θυμώσει τόσο πολύ, επειδή τον πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε ένα άλλο κορίτσι που ήταν 5 ετών, οπότε πήγα στην κυρία μου και είπα ότι αν δεν πάρω εγώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν θα παίξω στην παράσταση! Από εκείνη την ημέρα, όταν με ρωτούσαν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω εγώ έλεγα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός! Επειτα από δύο χρόνια, όταν άρχισα να ανακαλύπτω και τη φωνή μου, πρόσθεσα στους στόχους μου και το τραγούδι και έλεγα ότι θα γίνω και ηθοποιός και τραγουδίστρια.
• Οπότε, με όποια συναίσθηση μπορεί να έχει ένα παιδί 4-5 ετών, εσύ το έβαλες πείσμα!
Ναι, ακριβώς. Ξεκίνησα από πολύ μικρή μαθήματα φωνητικής με την Σαπφώ Σταυρίδη στη Ρόδο, η οποία σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό. Πήγαινα σχολείο στο Κολλέγιο Ρόδου με το οποίο η Σαπφώ Σταυρίδη συνεργαζόταν οπότε κάναμε πάρα πολλά μαθήματα φωνητικής. Παράλληλα έκανα θέατρο με την Μαρία Μανιώτη, οπότε ουσιαστικά ακολουθούσα τον δρόμο που είχα επιλέξει από παιδί. Οταν έφτασα 13 ετών ξεκίνησα δειλά δειλά να έχω την εφηβική μου μπάντα, κάναμε live σε κάποια μαγαζιά στη Ρόδο… Στη συνέχεια, όταν πήγα στην 1η Λυκείου είχα ας πούμε μια πιο επαγγελματική μπάντα, ήταν η περίοδος που άρχισα να πληρώνομαι για τις εμφανίσεις μου. Κάποια στιγμή, προέκυψε και η εμφάνισή μου στο Arena στη Ρόδο, με άκουσε ο Βαλάντης να τραγουδάω και με ενέταξε τότε στο σχήμα. Οπότε θα έλεγα ότι η εμπειρία μου ουσιαστικά ξεκίνησε από τις εμφανίσεις μου στο Arena.
• Πόσων ετών ήσουν όταν εμφανίστηκες στο Arena;
Ημουν 16 ετών και έλεγα pop τραγούδια, μοντέρνα, επέλεγα το στυλ που αντιπροσώπευε εμένα. Πάντα ήξερα ότι με αυτό το χώρο ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά παρότι από το οικογενειακό μου περιβάλλον με παρότρυναν να επεκτείνω τις σπουδές μου και σε άλλους τομείς. Δεν το απέκλεια, αλλά ήξερα βαθιά μέσα μου ότι εμένα αυτό που με ελκύει ήταν τα καλλιτεχνικά.


• Και όταν τελείωσες το σχολείο, συνέχισες εμφανίσεις στη Ρόδο;
Ναι. Ακόμα κι όταν ξεκίνησα τις σπουδές υποκριτικής στην Αθήνα, ερχόμουν με αεροπλάνο στη Ρόδο τα σαββατοκύριακα για τις εμφανίσεις στο Arena κι αυτό περίπου διήρκεσε έναν χρόνο. Είχα ήδη πάρει το πτυχίο μοντέρνου τραγουδιού στα 18 και στη συνέχεια σπούδασα υποκριτική. Πήγα σε δύο διαφορετικές σχολές, πειραματιζόμουν με το τι ταιριάζει καλύτερα σε εμένα και οι σπουδές μου ολοκληρώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. • Και μετά τη Ρόδο, ήρθαν οι εμφανίσεις στην Αθήνα…
Αρχικά δεν μπορούσα να κάνω πολλές εμφανίσεις γιατί η φοίτηση στη δραματική σχολή ήταν απαιτητική. Μπορεί να ξεκινούσαμε στις 10 το πρωί και να τελειώναμε στις 10 με 11 το βράδυ.
Επίσης δεν μου επιτρεπόταν να είμαι σε μουσικά σχήματα στη μία σχολή που φοιτούσα. Κάποια στιγμή, ο Γιώργος Γιαννιάς τον οποίον πήγα να δω στο μαγαζί που εμφανιζόταν στην Αθήνα, με ανέβασε στην πίστα να πω ένα τραγούδι.
Με άκουσε ένας manager που ήταν εκεί και με πρότεινε σε ένα μαγαζί στον Βοτανικό κι έτσι τραγούδησα εκεί για μια σεζόν. Επειτα από αυτό σταμάτησα, γιατί έπρεπε να αφοσιωθώ στη Σχολή και τα ξενύχτια δεν μου το επέτρεπαν αυτό, οπότε στην ουσία πέρσι που ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στη Σχολή, μού έγινε η πρόταση να τραγουδάω στη Μύκονο σε διάφορα μαγαζιά. Μετά την Μύκονο, άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες για πολλά μαγαζιά στην Αθήνα.
• Σε είδαμε όμως πρόσφατα και σε ρόλο ηθοποιού στη σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια».
Ναι. Όταν τελείωσε η σχολή πήρα μέρος σε ένα κάστινγκ, με είδε ο σκηνοθέτης, για έναν άλλον ρόλο που τελικά δεν πήρα και όταν δημιουργήθηκε ο νέος ρόλος, με κάλεσαν και τελικά εμφανίστηκα στη σειρά υποδυόμενη την Πόπη.
• Αυτό που επίσης συζητήθηκε πάρα πολύ ήταν η εμφάνισή σου στο X- FACTOR.
Ναι, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα γι΄αυτή μου την εμφάνιση στο X-FACTOR.
• Πώς προέκυψε η απόφαση να λάβεις μέρος στο talent show;
Τον περασμένο Δεκέμβριο, που οι live εμφανίσεις μας στην Αθήνα ήταν πάρα πολλές, χρειάστηκε να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανθρώπων που θα μας στήριζε, εμένα και τον Νίκο Μακαντάση με τον οποίον δουλεύουμε μαζί και επίσης έχει λάβει μέρος σε ένα talent show, στο Rising Star. Κάποια στιγμή η ομάδα μας με παρότρυνε να δηλώσω συμμετοχή στο X-FACTOR, παρότι δεν το είχα στο μυαλό μου. Συζητήσαμε αρκετά και αποφάσισα να πάω, αν και είχα πολλές εκκρεμείς επαγγελματικές προτάσεις.
Το απόλαυσα ως εμπειρία, ήταν κάτι καινούργιο για μένα… Η τηλεόραση με αυτόν τον τρόπο, παρά το γεγονός είχα κάνει λίγο πριν τη σειρά στην ΕΡΤ, ήταν κάτι διαφορετικό. Απόλαυσα τη στιγμή πάνω στη σκηνή και όλη την ατμόσφαιρα.
• Παρόλα αυτά δεν έμεινες.
Δεν έμεινα. Επέλεξα να επενδύσω στις επαγγελματικές προτάσεις που είχα κι έτσι θα ξαναπάω στην Μύκονο για εμφανίσεις. Είναι μια μεγάλη εμπειρία να τραγουδάς σε αυτό το νησί, δέχθηκα μια πολύ σημαντική πρόταση που θα με βοηθήσει στην επαγγελματική μου διαδρομή. Επιπλέον, ήθελα να βγάλω δικό μου τραγούδι, που αυτό δεν μπορούσε να συμβεί όσο ήμουν στο X-FACTOR κι επειδή το τραγούδι μου είναι καλοκαιρινό, προτίμησα τελικά να αφήσω το talent show.
• Για πες μας για το τραγούδι σου.
Θα είναι ένα πολύ ωραίο pop και με house επιρροές τραγούδι, έχω γράψει εγώ τους στίχους. Με ενέπνευσε η μουσική του τραγουδιού να γράψω τους στίχους, την μουσική την έχει γράψει ο Νίκος ο Μακαντάσης και θα κυκλοφορήσει από την δισκογραφική εταιρεία του Λάμπρου Κωνσταντάρα, που πρόσφατα ήταν και στο Survivor. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.
• Είναι η πρώτη σου στιχουργική προσπάθεια;
Εχω γράψει πολλούς στίχους τραγουδιών, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει τραγούδι με δικούς μου στίχους.
• Με την υποκριτική τι γίνεται;
Με την υποκριτική συζητάω κάτι για μια σειρά, αλλά δεν είναι ακόμα κάτι βέβαιο. Η σειρά θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι. Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι το θέατρο είναι η λατρεία μου.
• Στη Ρόδο θα κάνεις κάποιες εμφανίσεις;
Ναι, μέσα στο καλοκαίρι σκοπεύω να κάνω εμφανίσεις στο νησί. Πάντα επιστρέφω με μεγάλη διάθεση στη Ρόδο για να τραγουδήσω, από το νησί μου ξεκίνησαν όλα… Κάθε φορά που τραγουδάω στη Ρόδο και επιστρέφω με ακόμα περισσότερη εμπειρία, νιώθω ακόμα περισσότερη αγάπη προς το πρόσωπό μου από τον κόσμο.
• Για ένα παιδί από την περιφέρεια, θεωρείς ότι είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσει το όνειρό του;
Ναι βέβαια, δεν είναι ίσες οι ευκαιρίες. Για να μπεις αλλά και για να σταθείς στο χώρο χρειάζεται να έχεις διασυνδέσεις και γνωριμίες, οπότε αυτό είναι πιο δύσκολο, σχεδόν απαγορευτικό για ένα παιδί που δεν μένει στην Αθήνα.
Ομως, όταν το θέλεις πολύ μπορείς να το επιτύχεις, αρκεί να παλέψεις γι’ αυτό και να παλέψεις σκληρά, με επιμονή, με υπομονή και με πείσμα. Εγώ το πίστεψα πολύ, το παλεύω πολύ αλλά ήμουν και τυχερή γιατί στη δραματική σχολή στην Αθήνα, άρχισα να αναπτύσσω κάποιες γνωριμίες στον καλλιτεχνικό χώρο κι αυτό ήταν μια σημαντική βοήθεια.
• Ποια θα είναι μια ιδανική πορεία για σένα στο χώρο;
Θέλω πολύ στη ζωή μου να καταφέρω να κάνω συναυλίες, με χώρους πλημμυρισμένους από κόσμο και αυτός ο κόσμος εκείνη την ώρα να το απολαμβάνει, χωρίς να κοιτάζει τα κινητά τηλέφωνα και να ζει τη στιγμή, να επιτρέψει στη μουσική να μας ενώσει και να ζούμε όλοι μαζί στο τώρα. Αυτό είναι το όνειρό μου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου