Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού της ΠΝΑι, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν την χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
Πριν την έναρξη τη συνεδρίασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του εκλιπόντος αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Μαραγκού.
Στην εισήγησή του, για την «Γνωμοδότηση Περιφερειακού Συμβουλίου για την Β1 φάση (οριστική μελέτη) του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίο», ο κ. Παναγιώτης Βενέρης, Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο βάζοντας κανονιστικούς όρους για τα νησιά και έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό και την ανάπτυξή τους. «Δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα νησιά. Αν αποδεχτούμε αυτά που μας δίνουν θα δημιουργήσουμε προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Είπε ακόμη πως η Ρόδος και η Σύρος είχαν μπει σε άλλη κατηγορία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
«Ο σχεδιασμός αυτός είναι περίπου το… Ευαγγέλιο της Περιφέρειας γι αυτό και πρέπει να του δώσουμε την βαρύτητα που αρμόζει», υπογράμμισε ο κ. Βενέρης.
Το θέμα πέρασε από διαβούλευση και με απόψεις Δήμων –όσο είχαν χρόνο να απαντήσουν- εκτιμώντας πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου.
«Επειδή είναι μεγάλο το ζήτημα και απαιτείται να υπάρχει και η απόφαση της ΠΕΔ, θα χρειαστεί να το ξανασυζητήσουμε εδώ σύντομα», είπε στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επικεντρώνοντας στην κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί, στον αιγιαλό στα νησιά.
Για το θέμα τοποθετήθηκαν και δήμαρχοι από νησιά της ΠΝΑι υποστηρίζοντας πως το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού είναι ανάγκη να επικαιροποιηθεί αφού κάθε Δήμος και νησί έχει πολλές ανάγκες και διάφορες απαιτήσεις.
Πάντως, οι δήμαρχοι από τις Κυκλάδες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα είναι έτοιμοι στην επόμενη συνεδρίαση να καταθέσουν προτάσεις επί του θέματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου