Ειδήσεις

Τα «βρήκαν» τελικά Χατζηευθυμίου-Καρίκης

Οι εντονότατες πιέσεις που είχαν ασκηθεί το τελευταίο διάστημα από διάφορες πλευρές, η γενική σχεδόν κατακραυγή (κυρίως, από τα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας), οι δημοσκοπήσεις και η αδυναμία συμπληρώσεως ψηφοδελτίου, ήταν λίγοι μόνο από τους λόγους που υποχρέωσαν χθες βράδυ τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Στράτο Καρίκη, να ζητήσει συνάντηση με τον επίσης υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, «για να τα βρουν» και να πορευθούν μαζί προς τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες αργά το βράδυ σε σπίτι δικηγόρου, κοινού φίλου τους, μετά την εκδήλωση του κ. Στράτου Καρίκη στο ΕΒΕΔ και αφού έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις αντάλλαξαν απόψεις για την απ’ εδώ κι εμπρός πορεία τους.

Λέγεται ότι σε πρώτη φάση υπεγράφη ένα non paper, ένα είδος μιας πρώτης συμφωνίας, η οποία φέρεται να προβλέπει και τα εξής: 1) Θα σχηματισθεί από τους δύο άνδρες (χωρίς παρέμβαση τρίτου) κοινό ψηφοδέλτιο, ικανό να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση και να οδηγήσει στη νίκη, αφού θα είναι και αξιόμαχο και αξιόπιστο 2) Θα ανατεθεί σε έγκριτους επιστήμονες η σύνταξη, εντός μιας εβδομάδας, πολιτικής διακήρυξης η οποία θα περιλαμβάνει και τους κατευθυντήριους άξονες του προγράμματος της νέας δημοτικής παρατάξεως 3) Θα συγκροτηθεί τριμελής «επικοινωνιακή ομάδα» από έγκριτους δημοσιογράφους και 4) Θα ανατεθεί σε γνωστή εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας η υπόδειξη ονόματος και εμβλήματος της νέας παρατάξεως.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες (αν και αυτό θεωρείται αυτονόητο), οι δύο άνδρες θα έχουν σήμερα μια νέα συνάντηση, θα επικυρώσουν τις αποφάσεις που έλαβαν και ενδεχομένως να τις βελτιώσουν και να τις εμπλουτίσουν.

Στη συνάντηση αυτή θα παρίστανται και τέσσερα έμπιστα πρόσωπα των δύο ανδρών, δύο από κάθε πλευρά, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα ανακοινωθεί σήμερα ή μέσα στις επόμενες ημέρες, σε κοινή συνέντευξη τύπου, η συμφωνία των δύο ανδρών.

Φέρεται, πάντως, να υπήρξε και η σκέψη, προ πάσης επίσημης ανακοινώσεως (αφού οι διαρροές είναι αναπόφευκτες) να πραγματοποιηθεί χωριστή συγκέντρωση των μέχρι τώρα υποψηφίων συμβούλων των δύο παρατάξεων για την τυπική έγκριση της συμφωνίας. Δεν διέρρευσε, ποιος εκ των δύο ανδρών θα ηγηθεί αν και αυτό θεωρήθηκε αυτονόητο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Κος    01.04.2014 10:18

    Καλυτερο ψέμα δεν είχατε να πείτε; Καλό μήνα!!!!

Σχολιασμός άρθρου