Ρεπορτάζ

Αρχίζουν σύντομα τα έργα στη γέφυρα της Κρεμαστής

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Κρεμαστή.

Αυτό δήλωσε χθες στη “δ”, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως η σύμβαση έχει σταλεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

“Θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό η κατασκευή της γέφυρας. Στην παρούσα φάση η σύμβαση είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Όταν θα εγκριθεί θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες”, δήλωσε ο κ. Γ. Μαχαιρίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
“Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο με προϋπολογισμό ύψους 3.500.000 ευρώ. Η κατασκευή θα απαιτήσει αρκετό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα βρούμε τρόπους για να μην υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων”.

Ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου κ. Κώστα Κατσίβα.

“Ο κ. Κατσίβας μου ζήτησε να γίνει παρέμβαση στην παράκαμψη που γίνεται στο ποτάμι της Κρεμαστής. Έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να διερευνήσουν αν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση που κατέθεσαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία” για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα στην Κρεμαστή, όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
«Αυτό είναι ένα σύστημα που έχει κάποιες δυνατότητες. Πρέπει να επαναλάβω ότι η Ιρλανδική διάβαση δεν είναι οδικό δίκτυο».

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε και στις εργασίες που γίνονται στις γέφυρες Παστίδας και Αρχαγγέλου.
“Θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε είκοσι με τριάντα ημέρες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Και στις δύο περιπτώσεις έχει γίνει εκσκαφή. Στην γέφυρα της Παστίδας έχει πέσει και μπετόν (καθαριότητας). Το ίδιο θα γίνει και στη γέφυρα του Αρχαγγέλου”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως σε είκοσι με εικοσιπέντε ημέρες θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εργασίες.

“Υπολογίζουμε πως μέσα σε ένα μήνα θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και οι δύο γέφυρες”, δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης.
Σε ερώτηση σχετικά με την συγκρότηση της παράταξής του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε, πως προέχουν τα ζητήματα της καθημερινότητας και ότι θα προβεί αργότερα σε δηλώσεις για το θέμα αυτό.

Η παρουσίαση των αρχών και των θέσεων της παρατάξεως του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», θα γίνει λίγες ημέρες πριν από την εορτή του Πάσχα, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου