ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣΔ: Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι απολογισμοί στη Γ.Σ.

Παύλος Nτοκόουπιλ 5 λεπτά ανάγνωση
ΕΠΣΔ- Γενική Συνέλευση

Ομόφωνα ενέ­κρι­ναν οι εκπρό­σω­ποι των σωμα­τείων τον διοι­κη­τικό και τον οικο­νο­μικό απο­λο­γι­σμό της ΕΠΣΔ, κατά τη διάρ­κεια της τακτι­κής Γενικής Συνέ­λευ­σης τους, το από­γευμα της Παρα­σκευής στα γραφεία της διορ­γα­νώ­τριας.

Τον διοι­κη­τικό απο­λο­γι­σμό παρου­σί­ασε ο πρό­ε­δρος της διορ­γα­νώ­τριας Πανα­γιώ­της Δια­κο­φώ­της. Ανα­λυ­τικά:

“Η ετήσια Γενική Συνέ­λευση κάθε Σώματος, όπως και της ΕΠΣ Δωδε­κα­νή­σου, είναι ένας σταθμός, μία ευκαι­ρία για ανα­στο­χα­σμό, κριτική και αυτο­κρι­τική, επα­να­προ­σα­να­το­λι­σμό και στό­χευση για το μέλλον.

Όλα αυτά προ­ϋ­πο­θέ­τουν σαφή και βαθιά γνώση των προ­βλη­μά­των που μας αφορούν και των προ­κλή­σεων που μας περι­βάλ­λουν, ο απο­λο­γι­σμός είναι άκρως θετικός και είμαστε πανέ­τοι­μοι από κάθε άποψη να υπο­δε­χτούμε μία νέα αγω­νι­στική περίοδο, η οποία μας φέρνει αντι­μέ­τω­πους με νέες προ­κλή­σεις. Η αγω­νι­στική χρονιά των Μικτών Ομάδων (Κ16, Κ14 και Γυναι­κών) ήταν ορόσημο για την Ένωση μας.

Η μικτή ομάδα της ΕΠΣ Δωδε­κα­νή­σου Κ16 κατέ­κτησε το Πρω­τά­θλημα Προ­ε­πι­λο­γής Εθνικών Ομάδων περιό­δου 2023-2024.

Η αθλη­τική οικο­γέ­νεια της Ένωσης Ποδο­σφαι­ρι­κών Σωμα­τείων Δωδε­κα­νή­σου είναι υπε­ρή­φανη γι’ αυτή τη μεγάλη ιστο­ρική επι­τυ­χία!

Η μικτή Δωδε­κα­νή­σου Κ16, στην κορυφή της Ελλάδας, δίνει σε όλους μας νέα ώθηση στις προ­σπά­θειες που κατα­βά­λουμε για την ανα­βάθ­μιση του δωδε­κα­νη­σια­κού ποδο­σφαί­ρου. Ιδιαί­τερα συγ­χα­ρη­τή­ρια αξίζουν στους ποδο­σφαι­ρι­στές για το αθλη­τικό ήθος, το πάθος, την αγω­νι­στι­κό­τητα και την απο­φα­σι­στι­κό­τητα που επέ­δει­ξαν καθ’ όλη τη διάρ­κεια της διορ­γά­νω­σης.

Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣΔ, τόσο του Κ16 και του Κ14, όσο και του Κ15 Γυναι­κών, απο­τε­λούν άξιο εκπρό­σωπο του τόπου μας, προ­βάλ­λο­ντας επάξια το αγω­νι­στικό και αθλη­τικό πνεύμα.

Κ16: Πρω­τα­θλή­τρια Ελλάδας.

Κ14: Κατέ­κτησε τη 2η θέση στον όμιλο της.

Κ15: Στις καλύ­τε­ρες οκτώ ομάδες

Για το έτος 2024 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν πάνω από 2.000 μετα­βο­λές ποδο­σφαι­ρι­στών (μετεγ­γρα­φές, διε­θνείς μετεγ­γρα­φές, πρώτες εγγρα­φές, απο­δε­σμεύ­σεις, επα­νεγ­γρα­φές δελτίων κτλ), αν ανα­λο­γι­στεί κανείς ότι το έτος 2024 ήταν μία αγω­νι­στική περί­ο­δος που στις 30.6.2024 πολλοί ποδο­σφαι­ρι­στές έμειναν ελεύ­θε­ροι.

Διορ­γα­νώ­σαμε με επι­τυ­χία των 77ο Τελικό Κυπέλ­λου Δωδε­κα­νή­σου, περιό­δου 2023-2024. Τα σωμα­τεία της δύναμης μας Γ.Σ. Δια­γό­ρας στην κατη­γο­ρία Super League 2 καθώς και τα σωμα­τεία Α.Σ. Ρόδος και Α.Ε.Ρ. Αφάντου στη Γ’ Εθνική κατη­γο­ρία και τα γυναι­κεία σωμα­τεία ΑΣ Τρια­ντών Ιαλυσού στη Β’ κατη­γο­ρία Γυναι­κών και τον Φιλίνο Κω και Σταυρό Καλυ­θιών στη Γ’ κατη­γο­ρία Γυναι­κών, για τα οποία η Ένωση κατα­βά­λει κάθε προ­σπά­θεια στή­ρι­ξης και διευ­κό­λυν­σης τους”.

Στο σημείο αυτό, ο Πανα­γιώ­της Δια­κο­φώ­της τόνισε πως παρότι δεν είναι πλέον μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της ΕΠΟ, η φωνή της ΕΠΣΔ παρα­μέ­νει δυνατή παρότι κάποιοι περί­με­ναν το αντί­θετο, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας την επι­χο­ρή­γηση της Ρόδου και της ΑΕΡΑ με το ποσό των 35.000 ευρώ, τη στιγμή που ζητή­θηκε περαι­τέρω οικο­νο­μική ενί­σχυση.

Συνέ­χισε δε ως εξής:

“Χορηγός μας και για αυτή τη χρονιά η Blue Star Ferries που παρέχει έκπτωση 50% σε όλα τα ακτο­πλοϊ­κώς μετα­κι­νού­μενα σωμα­τεία σε όλα τα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου καθώς και η Dodekanisos Seaways, που παρέχει έκπτωση 40% στα ακτο­πλοϊ­κώς μετα­κι­νού­μενα σωμα­τεία μετ’ επι­στρο­φής και 20% έκπτωση στα εισι­τή­ρια μίας δια­δρο­μής.

Στο πλαίσιο των δράσεων κοι­νω­νι­κής αλλη­λεγ­γύης της Ένωσης, που εμπρά­κτως δείχνει το ενδια­φέ­ρον της και τη στήριξη της στην τοπική κοι­νω­νία της Δωδε­κα­νή­σου και όχι μόνο, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δράσεις της Ένωσης μας, τόσο σε συνερ­γα­σία με τοπι­κούς φορείς, όσο και με τους διαι­τη­τές της δύναμης μας:

-διεξαγωγή δύο δια­δο­χι­κών τουρ­νουά της Επι­τρο­πής Καλ­λιέρ­γειας και Ανά­πτυ­ξης για τη συγκέ­ντρωση τρο­φί­μων τα οποία δόθηκαν στον Σύν­δε­σμο Αγάπης, προ­κει­μέ­νου να δια­τε­θούν σε οικο­γέ­νειες συμπο­λι­τών μας που είχαν ανάγκη, με ρεκόρ συμ­με­το­χών.

-ο καθιε­ρω­μέ­νος φιλικός αγώνας, φιλαν­θρω­πι­κού χαρα­κτήρα, υπό την αιγίδα της ΕΠΣΔ σε συνερ­γα­σία με τον Σύν­δε­σμο Αγάπης στη μνήμη του Νίκου Κυπραίου, με αντί­πα­λες ομάδες της ΕΠΣΔ και των Διαι­τη­τών.

-αποφασίστηκε η οικο­νο­μική ενί­σχυση των πυρό­πλη­κτων της Αττικής από την ΕΠΣ Δωδε­κα­νή­σου, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Σχολές προ­πο­νη­τών για ακόμη μία χρονιά στην Ένωση μας, που απο­τε­λεί κίνητρο σε όσους επι­θυ­μούν να ασχο­λη­θούν σοβαρά με τον τομέα της προ­πο­νη­τι­κής στον νομό μας, διότι μειώνει το κόστος συμ­με­το­χής και παρα­κο­λού­θη­σης των συμ­με­τε­χό­ντων.

Ολο­κλη­ρώ­θηκε η 3η φάση της σχολής UEFA B’, το χρονικό διά­στημα 13-19.04.2024 και ολο­κλη­ρώ­θη­καν δύο φάσεις επι­πέ­δου UEFA C’, το χρονικό διά­στημα 25-30.04.2024 (2η φάση) και 03-08.12.2024 (3η φάση).

Ολο­κλη­ρώ­θη­καν κύκλοι ενη­μέ­ρω­σης και εκπαί­δευ­σης των Διαι­τη­τών της δύναμης μας ενόψει της έναρξης της νέας ποδο­σφαι­ρι­κής περιό­δου 2024-2025, καθώς επίσης και για τους παρα­τη­ρη­τές αγώνων, για την καλύ­τερη προ­ε­τοι­μα­σία της νέας αγω­νι­στι­κής περιό­δου.

Είχαμε επι­τυ­χίες, γιατί όλοι συμ­με­τέ­χουν και όλοι συνει­σφέ­ρουν.

Όλοι μαζί, όλα τα σωμα­τεία της δύναμης μας, απο­τε­λούν τον κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της επι­τυ­χίας της Ένωσης μας.

Είμαι ευγνώ­μων για τη συνερ­γα­σία και τη στήριξη που μου παρεί­χαν”.

Όσο για τα οικο­νο­μικά της Ένωσης, ο Πανα­γιώ­της Δια­κο­φώ­της τόνισε πως βρί­σκο­νται στα καλύ­τερα τους, καθώς ξεχρε­ώ­θη­καν και “παλιές αμαρ­τίες “.

Ο οικο­νο­μι­κός απο­λο­γι­σμός:

Από 01.01.2024 έως 31.12.2024

Υπό­λοιπα Προη­γού­με­νης Χρήσης

Μετρητά 720,48 Τρά­πε­ζες 17.691,08

Σύνολο: 18.411,56

Έσοδα χρήσης 2024 309.751,67

Πλέον: Εισπρά­ξεις απαι­τή­σεων προη­γού­με­νων ετών 11.501,00

Μείον: Ανεί­σπρα­κτα (απαι­τή­σεις) έτους -16.176, 98

Έξοδα χρήσης 2024 286.787,71

Πλέον: Εξο­φλή­σεις υπο­χρε­ώ­σεων προη­γού­με­νων ετών 12.438,75

Μείον: Προ­κα­τα­βο­λές προ­μη­θευ­τών προη­γού­με­νων ετών -1.800,00

Πλέον: Προ­κα­τα­βο­λές Προ­μη­θευ­τών 2024 8.030, 14

Μείον: Ανε­ξό­φλητα (υπο­χρε­ώ­σεις) -10.094,57

Υπό­λοιπο Ταμείου 31.12.2024 28.115, 22

Έσοδα χρήσης 2024

Επι­χο­ρη­γή­σεις ΕΠΟ (τακτική, έκτακτη, μικτές, τραυ­μα­τι­σμούς) 189.004,50

Παρά­βολα ΕΠΟ 54.965,00

Εγγρα­φές – μετεγ­γρα­φές – απο­δε­σμεύ­σεις – έντυπα 42.439,32

Προ­πο­νη­τών (σχολές, ταυ­τό­τη­τες, ανα­νε­ώ­σεις αδειών) 9.185,00

Λοιπά έσοδα – χορη­γίες – εισι­τή­ρια 2.080,00

Έσοδα από ενοίκια ακι­νή­των 12.077,85

Σύνολο: 309.751,67

Έξοδα χρήσης 2024

Λει­τουρ­γικά έξοδα 4.716,12

Αμοιβές για υπη­ρε­σίες 6.030,10

Παροχές σε εργα­ζό­με­νους 56.353, 71

Φόροι – Τέλη 9.399,76

Οικο­νο­μική ενί­σχυση ομάδων 12.662,00

Δωρεές 500,00

Τεχνική Επι­τροπή – Μικτές ομάδες 121.249, 07

Υγειο­νο­μική Επι­τροπή 1.200,00

Έξοδα Δ.Σ. 6.228,61

Εκδη­λώ­σεις – έπαθλα – μετάλ­λια 4.465, 49

Διάφορα έξοδα 1.450, 24

Παρά­βολα μετα­βο­λών ποδο­σφαι­ρι­στών 58.055, 00

Έξοδα σχολών προ­πο­νη­τών – εξο­δο­λό­για αγώνων 2.604,11

Προ­μή­θειες τρα­πε­ζών 647, 57

Επι­σκευές και συντη­ρή­σεις 1.235,93

Σύνολο: 286.787,71

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.