Ρεπορτάζ

Ελεύθεροι με όρους ακόμη δύο κατηγορούμενοι για εκβίαση κομμωτή

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 42χρονος κάτοικος της Ρόδου κι ένας 25χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου κατηγορούμενοι για εκβίαση ενός 39χρονου Πατρινού κομμωτή.
Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι έχουν επιβληθεί και σε έναν 42χρονο Ροδίτη συγκατηγορούμενό τους.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ένας 39χρονος Πατρινός κάτοικος Βληχών υπέβαλε μήνυση εις βάρος ενός 36χρονου και ενός 42χρονου κατοίκων της Ρόδου κι ενός 25χρονου κατοίκου Αρχαγγέλου υποστηρίζοντας ότι την 17:50 ώρα της 3ης Νοεμβρίου 2022 οι μηνυόμενοι τον επισκέφθηκαν στο κατάστημά του στους Πεύκους και με απειλές αλλά και κραδαίνοντας μαχαίρι απαίτησαν να τους παραδώσει το ποσό των 1.790 ευρώ ως οφειλή του προς τον τελευταίο και εν συνεχεία από 500 ευρώ στους δύο πρώτους για να μην του καταστρέψουν το κατάστημα αλλά και για να τον προστατεύουν μελλοντικά.
Ο 39χρονος δεν υπέκυψε στις απειλές τους και οι μηνυόμενοι αποχώρησαν. Ο 39χρονος φέρεται να όφειλε το ποσό των 1.790 ευρώ στον τρίτο κατηγορούμενο για οικοδομικές εργασίες στην επιχείρησή του. Επεσήμανε ότι είχε τερματίσει την συνεργασία του με τον τρίτο λόγω κακοτεχνιών ενώ τόνισε ότι ελάμβανε απειλητικά μηνύματα τόσο πριν την υποβολή της μήνυσης και την εμφάνιση των δύο ατόμων στο κατάστημά του όσο και μετά την υποβολή της. Σε ένα μήνυμα που του απέστειλαν μέσω viber ανέφεραν τα εξής: «Κάνε όσες μηνύσεις θες, θα τρως ξύλο για χρόνια. Άνοιξες πόλεμο».
Απολογούμενοι ενώπιον του Ανακριτή παρουσία του συνηγόρου τους κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη υποστήριξαν ότι ο 39χρονος δεν λέει την αλήθεια.
Πιο συγκεκριμένα, διατείνονται ότι ο 39χρονος όφειλε χρήματα από εργασίες στον 25χρονο που βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ότι ο 42χρονος φίλος του που ενημερώθηκε σχετικά ευρισκόμενος στην περιοχή επιχείρησε με παραινέσεις να πείσει τον 39χρονο να εξοφλήσει την οφειλή του.
Αποτέλεσμα όμως ήταν την ημέρα εκείνη να ανέβουν οι τόνοι και να υπάρξει λεκτική αντιπαράθεση και τίποτε παραπάνω που να δικαιολογεί τα όσα εξιστόρησε στις αρχές στην πορεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου