Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου στον Δήμο Ρόδου

Με απόφαση του προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο προσφυγής για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλαν οι κ.κ. Δημήτριος Αρβανίτης και Νικόλαος Μεταξωτός κατά 12 υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, μελών της εφορευτικής επιτροπής, που διενήργησε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου υπηρεσιακού συμβουλίου.
Με την αίτησή τους ζητούν να υποχρεωθούν όλοι οι καθ’ων να απέχουν από κάθε ενέργεια ανοίγματος των δύο καλπών, προτού οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών απαντήσουν σε όμοια καταγγελία τους και να διατάξει το Δικαστήριο κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία των προσβαλλόμενων δικαιωμάτων τους.
Ζήτησαν να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να απαγορευθεί σε όλους εκ των καθ’ ων κάθε ενέργεια ανοίγματος των δύο καλπών.
Οι εκλογές διενεργήθηκαν την 13η Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τους εξής ανακηρυχθέντες συνδυασμούς υποψηφίων και εκλογείς τους μονίμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους όλων των Δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών, νομού Δωδεκανήσου:
• «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Ο.Τ.Α. (ΔΑΣ-ΟΤΑ)»
• «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
• «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους Ο.Τ.Α.»
Σύμφωνα με την αίτηση στο εκλογικό κέντρο προσήλθαν μόνιμοι και ΙΔΑΧ υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου και των ΝΠΔΔ αυτού, από ώρα 08.00′ έως και ώρα 17.00′, οπότε και κηρύχθηκε η λήξη της ψηφοφορίας από την ορισθείσα εφορευτική επιτροπή.
Στη συνέχεια, παρουσία όλων των αντιπροσώπων των άνω συνδυασμών και κατόπιν σύμφωνης γνώμης αυτών, η εφορευτική επιτροπή μετέφερε τις δύο κλειστές και σφραγισμένες με κολλητική ταινία συσκευασίας κάλπες που χρησιμοποιήθηκαν στο δωμάτιο αποθήκης που βρίσκεται στη μεσοτοιχία με τις τουαλέτες του ισογείου ορόφου του Δημαρχιακού Μεγάρου, προκειμένου αυτές να παραμείνουν εκεί, σφραγισμένες και ασφαλείς, μέχρι την άφιξη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη νήσο Ρόδο, όλων των υπολοίπων καλπών του νομού Δωδεκανήσου, όπου και μόνον τότε επρόκειτο να μεταφερθούν για να ανοιχθούν όλες μαζί ταυτόχρονα.
Την 15η Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη, και περί την ώρα 09.30′ πρωινή, ο πρώτος εκ των καταγγελλόντων ενημερώθηκε, όπως υποστηρίζει, τηλεφωνικά στο κινητό τηλέφωνό του από την κ. Δέσποινα (Ντέπη) Μιχαηλίδη του Παναγιώτη, επικεφαλής συνδυασμού με την επωνυμία «ΔΑΣ – ΟΤΑ» στο ψηφοδέλτιο των μονίμων υπαλλήλων Δήμου Ρόδου και πρόεδρο του σωματείου «Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ροδίων», πως οι δύο προαναφερθείσες κάλπες, περιέχουσες τις ψήφους από τους ψηφίσαντες μονίμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου και των ΝΠΔΔ αυτού, είχαν, άγνωστο από ποιους και με ποιο τρόπο, μετακινηθεί από τον χώρο εντός του οποίου, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, τοποθετήθηκαν, μετά το πέρας της εν λόγω εκλογικής διαδικασίας.
Επίσης, ενημερώθηκε πως, εν πλήρη αγνοία και απουσία όλων των αντιπροσώπων των άνω συνδυασμών και της εφορευτικής επιτροπής, κατόπιν εντολής του αναπληρωτή προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου, οι κάλπες μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φύλαξης και πρόσβασης σε αυτές και συγκεκριμένα στο χώρο όπου εδρεύουν τα γραφεία του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου.
Την αίτηση υπέβαλε η δικηγόρος κ. Παναγιώτα Παπαβασιλείου, ενώ τους καθ’ ων εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Μαρία Μητσού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου