Τοπικές Ειδήσεις

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Προχωρώ στα νέα καθήκοντα με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και αγάπη στον παράγοντα άνθρωπο»

Σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του Τμήματος Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, βρίσκεται ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου και συγκεκριμένα με το Γενικό Διευθυντή Πάνο Βενέρη, το Διευθυντή Ιωάννη Γιαννά και τους αρμόδιους συνεργάτες, μετά και τη σχετική ανακοίνωση των αρμοδιοτήτων στο ΦΕΚ.

«Θα τηρήσω απαράβατα τους νόμους που διέπουν τις αρμοδιότητές μου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Διακογεωργίου και συνέχισε: «υπάρχει παρόλα αυτά και ο άγραφος νόμος της ανθρωπιάς και της συναίνεσης, αρνούμενος τη στείρα πολιτική. Πριν βιαστούμε να καταδικάσουμε οποιαδήποτε περίπτωση των αυτοδιοικητικών ή των συμπολιτών μας, θα εξαντλούμε κάθε νόμιμο περιθώριο. Η συναίνεση, ταυτόχρονο με τον ζήλο για ανάπτυξη και πρόοδο στα νησιά μας, είναι αυτό που θα μας χαρακτηρίσει στη συνεργασία μας.

Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τους προαναφερόμενους, άμεσους συνεργάτες της υπηρεσίας, να εξυπηρετούμε τον κόσμο που μας χρειάζεται και να διευκολύνουμε άμεσα τις διαδικασίες της κάθε υπόθεσης, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, την προβλεπόμενη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας.

Για το σκοπό αυτό, τα γραφεία μας στον Γ΄ όροφο του κτιρίου όπου συστεγάζεται η ΔΟΥ Ρόδου, είναι ανοιχτά πάντα, ανάλογα βεβαίως με το τι επιτάσσουν οι κανονισμοί αυτή την εποχή, λόγω κορονοϊού.

Η διευκόλυνση των επενδυτών, είναι επίσης, άλλος ένας κύριος στόχος μας. Η πολυπόθητη, νόμιμη ανάπτυξη με τις ανάλογες επενδύσεις, θα διευκολύνονται μετά από συνεννόηση με τους συνεργάτες, που επί τόσα χρόνια, είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι στα θέματα αυτά.

Προσωπικά, δεν ξεχωρίζω κανέναν συμπολίτη, δεν διευκολύνω την παρατυπία, αλλά και δεν έχω το δικαίωμα, χωρίς σοβαρό λόγο, να εμποδίζω καμία επένδυση, είτε ιδιωτική, είτε δημόσια. Άλλωστε ο στόχος του Τμήματος Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης είναι ακριβώς η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα που μας αφορούν, με σωστή διαχείριση των δομών του περιβάλλοντος.

Συνεχίζω στην ίδια φιλοσοφία με την οποία διαχειρίστηκα τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου, διότι η ανάπτυξη ενός τόπου, ώστε να γίνει ελκυστικός, και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη της πολιτιστικής ιστορίας. Συνεχίζουμε λοιπόν, για ανάπτυξη παντού. Από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο νησί και από το κοντινότερο, μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Αυτή, είναι η γραμμή που θα ακολουθήσουμε και σε αυτό το στόχο επικεντρωνόμαστε. Τέλος, θεωρώ χρέος μου να τονίσω ότι, αφού έλαβα μια πρώτη ενημέρωση από τους συνεργάτες του τομέα, εκτιμώ βαθύτατα, το ότι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μου εμπιστεύθηκε αυτή την τόσο μεγάλη και δελεαστική πρόκληση για τον τόπο μας. Και πάλι, δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες του».

 

Κάλλιστος Διακογεωργίου

Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας,

Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου