Ατάκτως Ερριμμένα

Το καλό όνομα

Λένε, πως όταν αναγνωρίζουν την αξία σου, την προσωπικότητά σου, οι «εχθροί» σου, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κρεμλή. Πολλά γράφτηκαν για τον καταξιωμένο και με επιτυχημένη διαδρομή επιστήμονα, από τον χώρο που τον στηρίζει. Φαίνεται όμως τελικά πως η αναγνωρισιμότητα της αξίας, επάρκειάς αλλά και του ήθους του, δεν σταματά μέχρι εκεί. Το εγκώμιο του κ. Κρεμλή πλέκει ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος που σε καμία περίπτωση δεν τον λες Νεοδημοκράτη, στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr που σε καμία περίπτωση δεν λες πως στηρίζει την ΝΔ. Γράφει λοιπόν στο άρθρο του με τον τίτλο «Γιώργος Κρεμλής:

“Το «καλό όνομα» σε ένα γκρίζο ευρωψηφοδέλτιο» και αφού αναλύει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες τις οποίες όπως διαφαίνεται και στον τίτλο, δεν τις θεωρεί και πολύ επιτυχημένες : «Σ’ αυτό το γκρίζο ψηφοδέλτιο η έννοια της ουσιαστικής υποψηφιότητάς για παρουσία στην επόμενη, δύσκολη, σύνθεση, του Ευρωκοινοβουλίου διασώζεται σε δυο-τρεις περιπτώσεις: Η πιο πλήρης από αυτές είναι η υποψηφιότητα του του Γιώργου Κρεμλή. Είναι ένας από τους «Έλληνες των Βρυξελλών» που γνωρίζουν καλά τις κοινοτικές λειτουργίες και επιπλέον διαθέτει κοσμοπολίτικη αντίληψη, πολιτική κουλτούρα και προσωπικό ήθος. Ο Κρεμλής αποχώρησε πρόσφατα από τη Κομισιόν και έχει το καλύτερο «ευρωπαϊκό» βιογραφικό. Πρωτίστως έχει σοβαρή εξειδίκευση σε συγκεκριμένου τομείς αιχμής- όπως η ενέργεια και το περιβάλλον- που θα κάνει την υπηρεσιακή εμπειρία του ισχυρό πολιτικό προτέρημα στο Ευρωκοινοβούλιο. Από το 1981 που εντάχθηκε στην Επιτροπή, εκτός από τις στρατηγικές θέσεις που είχε διαδοχικά, συνεργάσθηκε και με τις ελληνικές υπηρεσίες ως σύμβουλος ή συντονιστής τους με την ευρωπαϊκή διοίκηση. Παράλληλα έχει αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα και διδακτική εμπειρία, αλλά και άνεση ευρωπαϊκής κυκλοφορίας με τέσσερις γλώσσες. Λίγοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πάντως κανείς άλλος από τους συνυποψηφίους του δεν έχει τόσα προσόντα απολύτως προσαρμοσμένα στις ανάγκες που πρέπει να καλύπτει η δραστηριότητα ενός ευρωβουλευτή.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου