ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eλληνικός τουρισμός: +10% από Δανία, +35% από Ρουμανία το 2018

news room 3 λεπτά ανάγνωση
τουριστες

Ισχυρή ζήτηση για ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς με αύξηση μεγα­λύ­τερη του 10% από τη Δανία και 35% από τη Ρου­μα­νία δεί­χνουν τα στοι­χεία του ΕΟΤ, μετά τη συμ­με­τοχή του στις πρό­σφα­τες του­ρι­στι­κές εκθέ­σεις.

Όπως προ­κύ­πτει από τις επαφές και με παρά­γο­ντες της δανέ­ζι­κης ταξι­διω­τι­κής αγοράς, στη Διεθνή Του­ρι­στική Έκθεση FERIE FOR ALLE 2018 στο Χέρνιγκ, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμ­με­τέ­χουν με περί­πτερο, η νέα άνοδος στις κρα­τή­σεις από τη Δανία έρχεται σε συνέ­χεια της αύξησης 15,1% το 2017 στις αφίξεις Δανών του­ρι­στών στη χώρα μας.

O Αν. Προϊ­στά­με­νος του Γρα­φείου Ε.Ο.Τ. Σκαν­δι­να­βίας κ. Παύλος Μούρμας συνα­ντή­θηκε με εκπρο­σώ­πους ταξι­διω­τι­κών ομίλων και γρα­φείων που ειδι­κεύ­ο­νται στις εναλ­λα­κτι­κές μορφές του­ρι­σμού, οι οποίοι ήδη επε­κτεί­νουν το πρό­γραμμα των του­ρι­στι­κών τους πακέτων για την Ελλάδα.

Επίσης συμ­φω­νή­θηκε με τον εκδότη του περιο­δι­κού του Αερο­δρο­μίου BILLUND «Check in Billund» της Δανίας κ. Lars Dyhr, η διορ­γά­νωση δημο­σιο­γρα­φι­κού ταξι­δίου στη χώρα μας το Μάιο 2018, με σκοπό την έκδοση ειδικού αφιε­ρω­μα­τι­κού βιβλίου για δέκα Ελλη­νικά νησιά λιγό­τερο γνωστά στη Δανία και την προβολή θεμα­τι­κών του­ρι­στι­κών εμπει­ριών.

Ο ΕΟΤ έλαβε μέρος με περί­πτερο 60 τ.μ. με συνεκ­θέ­τες την Περι­φέ­ρεια Κρήτης και ελλη­νι­κές του­ρι­στι­κές και ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις.

Στην έκθεση, συμ­με­τεί­χαν περισ­σό­τε­ροι από 1.200 Εκθέτες, ενώ οι επι­σκέ­πτες ξεπέ­ρα­σαν τις 60.500, πολλοί από τους οποίους έδειξαν ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον για τους Ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Ενδει­κτικό του έντονου ενδια­φέ­ρο­ντος για την Ελλάδα είναι ότι, ένας μόνο Δανός Τ.Ο. κατά την πρώτη ημέρα της Έκθεσης διέθεσε πάνω από 2.000 πακέτα δια­κο­πών για την Κρήτη.

Ρου­μα­νία

Την ίδια στιγμή αύξηση έως 35% σημειώ­νουν οι κρα­τή­σεις στα οργα­νω­μένα ταξίδια από Ρου­μα­νία για την Ελλάδα, που απο­τε­λεί την πρώτη επιλογή δια­κο­πών για το 2018, σύμφωνα με τα στοι­χεία και τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παρά­γο­ντες της Ρου­μα­νι­κής του­ρι­στι­κής αγοράς στην Διεθνή Του­ρι­στική Έκθεση του Βου­κου­ρε­στίου, «Targul de Turism-Romexpo», όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμ­με­τεί­χαν με περί­πτερο.

Την έκθεση επι­σκέ­φτηκε ο Πρό­ε­δρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαρά­λα­μπος Καρί­μα­λης, ο οποίος – παρου­σία του προϊ­στα­μέ­νου του Γρα­φείου ΕΟΤ Ρου­μα­νίας κ Γεώρ­γιου Στα­φυ­λάκη – συνα­ντή­θηκε με τους επι­κε­φα­λής της Ρου­μα­νι­κής του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας και εκπρο­σώ­πους των ΜΜΕ.

Το ελλη­νικό περί­πτερο επι­σκε­φθηκε ο νέος Υπουρ­γός Του­ρι­σμού της Ρου­μα­νίας κος Bogdan Gheorghe Trif, ο Πρό­ε­δρος της Ένωσης Ξενο­δό­χων της Ρου­μα­νίας κος Calin Ile, ο προϊ­στά­με­νος του Εμπο­ρι­κού Γρα­φείου της Πρε­σβείας της Ελλάδας στο Βου­κου­ρέ­στι κ. Ιωάννης Μάρκος, (και) η εμπο­ρική ακό­λου­θος κα Ανδρο­νίκη Λια­κο­πού­λου και στελέχη του­ρι­στι­κών ομίλων και ταξι­διω­τι­κών γρα­φείων της Ρου­μα­νίας.

Το γραφείο ΕΟΤ Ρου­μα­νίας διορ­γά­νωσε δύο εκδη­λώ­σεις με απονομή τιμη­τι­κών βρα­βείων:

Στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρου­μα­νίας και βου­λευτή, κο Dragos Gabriel Zisopol, για την πολύ­χρονη προ­σφορά του στην ανά­δειξη του ελλη­νι­κού πολι­τι­σμού στη Ρου­μα­νία και την προ­ώ­θηση της Ελλη­νο­ρου­μα­νι­κής φιλίας. Η απονομή έγινε στο πλαίσιο εκδή­λω­σης με παρα­δο­σιακή ελλη­νική μουσική και χορούς από τα χορευ­τικά συγκρο­τή­ματα της Ένωσης Ελλήνων Ρου­μα­νίας.

Στον Πρόεδρο της Ομο­σπον­δίας Του­ρι­στι­κών Πρα­κτό­ρων Ρου­μα­νίας κο Alin Burcea, στον συγ­γρα­φέα κο Marian Constantinescu και στον ιδιο­κτήτη του­ρι­στι­κού γρα­φείου και ξεναγό κο Ερω­τό­κριτο (Άκη) Σπυράτο, για την πολύ­τιμη συμβολή τους στην ανά­δειξη της Ελλάδας ως του κορυ­φαίου προ­ο­ρι­σμού στην του­ρι­στική αγορά της Ρου­μα­νίας.

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε επίσης εκπαι­δευ­τικό σεμι­νά­ριο «Greek Tourism Academy» για τα στελέχη των του­ρι­στι­κών γρα­φείων της Ρου­μα­νίας με συνο­λικά δώδεκα παρου­σιά­σεις ελλη­νι­κών προ­ο­ρι­σμών από εκπρο­σώ­πους Περι­φε­ρειών, Δήμων και του­ρι­στι­κών φορέων της Ελλάδας.

Ο ΕΟΤ συμ­με­τείχε με περί­πτερο 91τμ και συνεκ­θέ­τες τις Περι­φέ­ρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Θεσ­σα­λίας, Στερεάς Ελλάδας, και Κεντρι­κής Μακε­δο­νίας, τον Οργα­νι­σμό Του­ρι­σμού Χαλ­κι­δι­κής και ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις.

newmoney,gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.