Ισχυρή ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς με αύξηση μεγαλύτερη του 10% από τη Δανία και 35% από τη Ρουμανία δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΤ, μετά τη συμμετοχή του στις πρόσφατες τουριστικές εκθέσεις.

Όπως προκύπτει από τις επαφές και με παράγοντες της δανέζικης ταξιδιωτικής αγοράς, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FERIE FOR ALLE 2018 στο Χέρνιγκ, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο, η νέα άνοδος στις κρατήσεις από τη Δανία έρχεται σε συνέχεια της αύξησης 15,1% το 2017 στις αφίξεις Δανών τουριστών στη χώρα μας.

O Αν. Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας συναντήθηκε με εκπροσώπους ταξιδιωτικών ομίλων και γραφείων που ειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίοι ήδη επεκτείνουν το πρόγραμμα των τουριστικών τους πακέτων για την Ελλάδα.

Επίσης συμφωνήθηκε με τον εκδότη του περιοδικού του Αεροδρομίου BILLUND «Check in Billund» της Δανίας κ. Lars Dyhr, η διοργάνωση δημοσιογραφικού ταξιδίου στη χώρα μας το Μάιο 2018, με σκοπό την έκδοση ειδικού αφιερωματικού βιβλίου για δέκα Ελληνικά νησιά λιγότερο γνωστά στη Δανία και την προβολή θεματικών τουριστικών εμπειριών.

Ο ΕΟΤ έλαβε μέρος με περίπτερο 60 τ.μ. με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και ελληνικές τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Στην έκθεση, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 Εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 60.500, πολλοί από τους οποίους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ελληνικούς προορισμούς. Ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι ότι, ένας μόνο Δανός Τ.Ο. κατά την πρώτη ημέρα της Έκθεσης διέθεσε πάνω από 2.000 πακέτα διακοπών για την Κρήτη.

Ρουμανία

Την ίδια στιγμή αύξηση έως 35% σημειώνουν οι κρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια από Ρουμανία για την Ελλάδα, που αποτελεί την πρώτη επιλογή διακοπών για το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παράγοντες της Ρουμανικής τουριστικής αγοράς στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου, «Targul de Turism-Romexpo», όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Την έκθεση επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος – παρουσία του προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ Γεώργιου Σταφυλάκη – συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Ρουμανικής τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Το ελληνικό περίπτερο επισκεφθηκε ο νέος Υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας κος Bogdan Gheorghe Trif, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ρουμανίας κος Calin Ile, ο προϊστάμενος του Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κ. Ιωάννης Μάρκος, (και) η εμπορική ακόλουθος κα Ανδρονίκη Λιακοπούλου και στελέχη τουριστικών ομίλων και ταξιδιωτικών γραφείων της Ρουμανίας.

Το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις με απονομή τιμητικών βραβείων:

Στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτή, κο Dragos Gabriel Zisopol, για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στη Ρουμανία και την προώθηση της Ελληνορουμανικής φιλίας. Η απονομή έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης με παραδοσιακή ελληνική μουσική και χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας.

Στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας κο Alin Burcea, στον συγγραφέα κο Marian Constantinescu και στον ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου και ξεναγό κο Ερωτόκριτο (Άκη) Σπυράτο, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάδειξη της Ελλάδας ως του κορυφαίου προορισμού στην τουριστική αγορά της Ρουμανίας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαιδευτικό σεμινάριο «Greek Tourism Academy» για τα στελέχη των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας με συνολικά δώδεκα παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών από εκπροσώπους Περιφερειών, Δήμων και τουριστικών φορέων της Ελλάδας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 91τμ και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, και Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

newmoney,gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ