Ειδήσεις

Συνεχίζουν οι Τούρκοι να προκαλούν στο Αιγαίο με μπαράζ παραβιάσεων

Νέο μπαράζ παραβάσεων και παραβιάσεων του ΕΕΧ πραγματοποιήθηκε σήμερα από μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας και δύο Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) του
τουρκικού Ναυτικού .

Ειδικότερα ένας σχηματισμός από 2 τουρκικά F-16 εισήλθε οπλισμένος στο ελληνικό FIR στις 13 40 από περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Μαχητικά F-16C Block 52+ της 337 Μοίρας «Φάντασμα» τα οποία βρίσκονταν σε ετοιμότητα Readiness, απογειώθηκαν άμεσα από  την 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου και πέταξαν σε ελάχιστο χρόνο προς την κατεύθυνση των «άγνωστων ιχνών».
Τα μαχητικά της ΠΑ εγκλώβισαν τα τουρκικά μαχητικά τα οποία συνέχισαν να προσεγγίζουν μέχρι το σημείο που διασταυρώθηκαν (merge) και ακολούθησε κλειστή αερομαχία 2Vs2 μέχρις ότου πήραν το τακτικό πλεονέκτημα και τελικά τα εκδίωξαν εκτός του ελληνικού FIR.

Τα τουρκικά F-16 εξήλθαν από περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου ολοκληρώνοντας την προκλητική τους πτήση στο Αιγαίο. Λίγο αργότερα 2 αεροσκάφη ΑΦΝΣ του τουρκικού Ναυτικού πέταξαν σε αποστολή «επιτήρησης», με το ένα εξ’ αυτών να πραγματοποιεί συνολικά 17 παραβάσεις του FIR Αθηνών εισερχόμενο και εξερχόμενο από σημεία εισόδου σε πτήση κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων.
Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η σημερινή εικόνα είχε ως εξής:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      17 (από το 1 CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :      1

ΠΕΡΙΟΧΗ                :      ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

onalert.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου