ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι φοροτεχνικοί μπλοκάρουν την υποβολή δηλώσεων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
taxisnet

Το είχαν πεί με έμμεσο τρόπο, το ανα­κοί­νω­σαν και επίσημα χθες οι επι­στή­μο­νες πως θα μπλο­κά­ρουν ορι­στικά τη δια­δι­κα­σία φορο­λο­γι­κών δηλώ­σεων σε ένδειξη δια­μαρ­τυ­ρίας για το ασφα­λι­στικό, μπλο­κά­ρο­ντας ταυ­τό­χρονα και το μεγα­λύ­τερο έσοδο του κράτους , δηλαδή την είσπραξη φόρων.

Η δια­τύ­πωση που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν χθες οι επι­στη­μο­νι­κοί φορείς που έχουν δημιουρ­γή­σει μια ομάδα κρούσης για το ασφα­λι­στικό, στην οποία συμ­με­τέ­χουν γιατροί, δικη­γό­ροι, συμ­βο­λαιο­γρά­φοι κλπ είναι ξεκά­θαρη και χωρεί παρερ­μη­νείας:”Καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρ­μογή το Taxisnet για την υποβολή φορο­λο­γι­κών δηλώ­σεων, να απέχουν από την υποβολή τους και εξήγ­γει­λαν συμ­βο­λικό απο­κλει­σμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη”.

Η ανα­κοί­νωση έχει μεγα­λύ­τερη σημασία διότι στην κίνηση των επι­στη­μό­νων συμ­με­τέ­χουν οι καθ’ ύλην αρμό­διοι για να υπο­βάλ­λουν τις δηλώ­σεις όλων μας (αφού απαι­τεί­ται και η υπο­γραφή τους άλλωστε) και βέβαια είναι η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Φορο­τε­χνι­κών Ελευ­θέ­ρων Επαγ­γελ­μα­τιών. Τούτο σημαί­νει πως είναι απο­φα­σι­σμέ­νοι να αρνη­θούν να το πράξουν και το Κράτους θα απο­στε­ρη­θεί μέχρι να επι­λυ­θεί το θέμα, του σημα­ντι­κό­τε­ρου εσόδου που είναι βέβαιον οι φόροι.

Κατα­λή­ψεις

Σε κάθε περί­πτωση στην κοινή σύσκεψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε χθες οι επι­στή­μο­νες απο­φά­σι­σαν εν όψει ασφα­λι­στι­κού κλι­μά­κωση των κινη­το­ποι­ή­σεων τους και επα­νέ­λα­βαν “την αμε­τα­κί­νητη θέση τους ότι το ασφα­λι­στικό προ­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης είναι ανορ­θο­λο­γικό, μη βιώσιμο, έχει απρο­κά­λυ­πτα φορο­λο­γικό – δημο­σιο­νο­μικό χαρα­κτήρα, παρα­βιά­ζει τις αρχές του ασφα­λι­στι­κού δικαίου και για τους λόγους αυτούς πρέπει να απο­συρ­θεί”.

Έτσι, οι επι­στη­μο­νι­κοί φορείς απο­φά­σι­σαν να εντεί­νουν και να κλι­μα­κώ­σουν τις αγω­νι­στι­κές τους κινη­το­ποι­ή­σεις.

Συγκε­κρι­μένα, στο πλαίσιο αυτό:

– Έχουν δρο­μο­λο­γή­σει συνά­ντηση με εκπρο­σώ­πους της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής στην Ελλάδα, στους οποίους θα κατα­θέ­σουν ανα­λυ­τικά τις θέσεις και τις προ­τά­σεις τους για το ασφα­λι­στικό σύστημα.

– Επι­ση­μαί­νουν ότι ουσια­στι­κός διά­λο­γος με την κυβέρ­νηση και τον αρμόδιο υπουργό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση ορθο­λο­γι­κών προ­τά­σεων, όπως η λει­τουρ­γία ενός ανε­ξάρ­τη­του Ενιαίου Ταμείου επι­στη­μό­νων – ελευ­θέ­ρων επαγ­γελ­μα­τιών, σύμφωνα και με όσα ανα­κοι­νώ­θηκε ότι θα γίνουν με τον ΟΓΑ.

Όσον αφορά τις κινη­το­ποι­ή­σεις:

– Πραγ­μα­το­ποιούν αυτή την ώρα συγκέ­ντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμ­μα­τείας Πλη­ρο­φο­ρια­κών Συστη­μά­των στο Μοσχάτο, Χανδρή 1 και Θεσ­σα­λο­νί­κης.

– Συμ­με­τέ­χουν ενεργά και δυνα­μικά στην πανελ­λα­δική απερ­γιακή κινη­το­ποί­ηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 9 Μαρτίου 2016.

• Καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρ­μογή το Taxisnet για την υποβολή φορο­λο­γι­κών δηλώ­σεων, να απέχουν από την υποβολή τους και εξήγ­γει­λαν συμ­βο­λικό απο­κλει­σμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.