Ανοιχτός στο δημοκρατικό διάλογο δήλωσε ότι είναι ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σημειώνοντας ότι ήδη η δημοτική αρχή βρίσκεται κοντά στους πολίτες, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Κάλεσε δε όλους τους υποψηφίους, να συμμετέχουν στην δημόσια απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου στο τέλος Φεβρουαρίου, ώστε να σχηματίσουν μία σαφή εικόνα για την πορεία του δήμου Ρόδου!
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Σε αυτές τις εκλογές θα πορευθώ με πνεύμα συνεργασίας. Έλαβα την επιστολή του συναδέλφου στράτου Καρίκη που ζητά συναντήσεις και παρουσίες σε όλες τις δημοτικές ενότητες με όλους τους υποψηφίους. Εννοείται ότι συμφωνώ με μία τέτοια πρόταση. Απλά ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είναι επιφορτισμένοι με τη διοίκηση του δήμου. Με χαρά στη συνέχεια των επαφών μου στα χωριά να συναντηθώ με άλλους υποψηφίους. Άλλωστε στο τέλος του μήνα θα γίνει η δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί μέχρι τώρα. Καλώ όλους τους συναδέλφους, τους υποψήφιους δημάρχους να συμμετέχουν για να ενημερωθούν για τη μέχρι τώρα πορεία του δήμου μας».
Αιχμηρός ήταν ο δήμαρχος όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχεται από τους ανθυποψηφίους του. Απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Στράτου Καρίκη περί ελλείμματος δημοκρατίας της παρούσας δημοτικής αρχής. Έστρεψε τα βέλη του στον κ. Αντώνη Καμπουράκη χωρίς να τον κατονομάζει ευθέως, με αφορμή την αναφορά που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα του Ροδινιού για το τέλμα και την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει το νησί. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ατάκα του κ. Καμπουράκη, ότι δεν θα γίνει τροχονόμος συμφερόντων και αδιεξόδων δηλώντας τα εξής:
«Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις αιχμές και τις δηλώσεις άλλων υποψηφίων που ουσιαστικά φωτογραφίζουν την παρουσα δημοτική αρχή και που με ανακρίβειες θέλουν να μας θίξουν. Εάν ασχοληθεί η παράταξή μας με αυτό, θα μπορέσουμε να αποδομήσουμε λέξη προς λέξη όλη την ομιλία. Τους δε υπαινιγμούς, τους αντιλαμβανόμαστε. Ποτέ δεν υπήρξα τροχονόμος συμεφερόντων. Υπάρχει διαφάνεια, διαύγεια και συνεργασία. Αυτός που εκστόμισε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, έχω εισπράξει πολλούς επαίνους για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Ο σημερινός δήμαρχος και συνεργάτες του έχουν αποδείξει ότι συνομιλούν με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον απλό λαό, στις γειτονιές, στα καφενεία και στα χωριά. Δεν επεκτείνομαι περισσότερο.
Μπορεί κάποιοι να ανακάλυψαν τα πανηγύρια από την ημερομηνία του Αγίου Παντελεήμονος και μετά…. Για να πας στα πανηγύρια θα πρέπει να ξέρεις πού είναι τα χωριά… Δεν θα σχολιάσω όμως τίποτε άλλο. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Θα πω μόνο ότι με τον κύριο που ανέφερε αυτό το πράγμα, είχαμε επισκεφθεί επτά υπουργούς στην καγγεκλαρία στο Βερολίνο. Και έπαιρνα τον λόγο πριν από αυτόν. Μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι μπορώ να συνενοηθώ και στα χωριά και στα σαλόνια και στα αλόνια… Να είμαστε λίγο προσεκτικοί και να μη προσβάλλουμε καλεσμένους μας. Όταν καλείς κάποιον, δεν θα πρέπει να τον προσβάλλεις και δεν θα πρέπει να προσβάλλεις και συνεργάτες σου οι οποίοι έχουν διατελέσει δήμαρχοι. Και τέλος, πρέπει να μάθει κανείς και τις αρμοδιότητες.
Εμείς υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση που είναι ένας ζωντανό κύτταρο Δημοκρατίας. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουν την ευγένειά μας και τον πολιτισμό μας ως αδυναμία. Θα έρθει πάντως η ώρα που όλα θα απαντώνται και από εμένα και από τα μέλη της παράταξης επιτόπου».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ