ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Ρόδου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Σε ειδική συνε­δρί­αση με θέμα «Συμ­μα­χία για τη Συνοχή» για την οικο­δό­μηση μιας νέας Ευρώπης

 Ο Δήμαρ­χος Ρόδου και πρό­ε­δρος της Περι­φε­ρεια­κής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζη­διά­κος συμ­με­τείχε σε συνε­δρί­αση του ΔΣ της Κεντρι­κής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στα γραφεία της ΚΕΔΕ στις Βρυ­ξέλ­λες στην οποία απο­φα­σί­στηκε η υπο­γραφή της Δήλωσης «Συμ­μα­χία για τη Συνοχή». Η Ελλη­νική Τοπική Αυτο­διοί­κηση Α’ βαθμού απο­δει­κνύει ότι έχει τη δυνα­τό­τητα και το κύρος να πραγ­μα­το­ποιεί δυνα­μι­κές παρεμ­βά­σεις με τεκ­μη­ριω­μέ­νες προ­τά­σεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνε­δρί­α­σης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε παρου­σία του Προ­έ­δρου της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Περι­φε­ρειών Karl Heinz Lambertz υπο­γρά­φηκε από τους Έλληνες Δημάρ­χους συμ­φω­νία με την οποία στέλ­νε­ται σαφέ­στατο μήνυμα για την ανάγκη δια­σφά­λι­σης μέσω των εφαρ­μο­ζό­με­νων πολι­τι­κών μιας ισχυρής και αυτό­νο­μης Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης στην Ευρώπη μετά το 2020.

Ο Δήμαρ­χος σε δηλώ­σεις του ανέφερε ότι ο Δήμος Ρόδου στη­ρί­ζει την κοι­νω­νική ενσω­μά­τωση και τη δια­συ­νο­ριακή συνερ­γα­σία με στόχο τη βιώσιμη ανά­πτυξη σε ένα περι­βάλ­λον Ευρω­παϊ­κής Συνοχής. Ο Δήμος Ρόδου μέσω της ΚΕΔΕ γίνεται έτσι μέλος μιας μεγάλης πολι­τι­κής ομάδας που στο­χεύει στην ανά­δειξη πολι­τι­κών στην Ευρώπη για την προ­ώ­θηση της οικο­νο­μι­κής, κοι­νω­νι­κής, και εδα­φι­κής συνοχής, με στόχο την Ευρω­παϊκή Ολο­κλή­ρωση.

Στη συνε­δρί­αση η οποία έγινε παρου­σία του Πρέσβη Μονίμου Αντι­προ­σώ­που της Ελλάδος στην ΕΕ Ανδρέα Παπα­σταύ­ρου, Ελλήνων Ευρω­βου­λευ­τών, του επι­κε­φα­λής της Ελλη­νι­κής Αντι­προ­σω­πείας στην επι­τροπή Περι­φε­ρειών Ανδρέα Τζι­τζι­κώ­στα, αλλά και του Διευ­θυ­ντή του Γρα­φείου του Έλληνα Επι­τρό­που για τη Μετα­νά­στευση, ανα­δεί­χθηκε επι­πλέον ο ρόλος της Ελλη­νι­κής Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης στη δια­χεί­ριση του προ­σφυ­γι­κού ζητή­μα­τος. Όπως δήλωσε ο Δήμαρ­χος Ρόδου «Οι ΟΤΑ κλή­θη­καν να σηκώ­σουν το βάρος της απου­σίας κεντρι­κής κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής με μηδα­μι­νούς πόρους, να δια­σώ­σουν το ανθρω­πι­στικό πρόσωπο της χώρας, προ­στα­τεύ­ο­ντας παράλ­ληλα την Ελλη­νική Του­ρι­στική Βιο­μη­χα­νία».

Στη συνε­δρί­αση παράλ­ληλα τονί­στηκε η ανάγκη να υπάρξει μια ριζική μεταρ­ρύθ­μιση στον τρόπο που κατα­νέ­μο­νται τα ευρω­παϊκά κον­δύ­λια, προ­κει­μέ­νου να ενι­σχυ­θεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης στην υλο­ποί­ηση κοι­νω­φε­λών και ανα­πτυ­ξια­κών έργων, με τους Δήμους να έχουν απο­δεί­ξει την ικα­νό­τητα στην επι­τυ­χη­μένη απορ­ρό­φηση των κον­δυ­λίων και την υλο­ποί­ηση των έργων.

Μετά το πέρας της συνε­δρί­α­σης, ο κος. Χατζη­διά­κος, μαζί με τα υπό­λοιπα μέλη της ΚΕΔΕ συμ­με­τεί­χαν στις εργα­σίες της 127ης Συνόδου της Ολο­μέ­λειας της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής των Περι­φε­ρειών  στο κτίριο της Ευρω­βου­λής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.