Την αιτία που τελικά θα… πάει στο συλλαλητήριο της Κυριακής αποκάλυψε στο »Ακραίως’‘ και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

«Μέχρι σήμερα ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το συλλαλητήριο, αλλά μετά τις απειλές του Ρουβίκωνα θα πάω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν μπαχαλάκη, σε κανέναν ακραίο να τσαλαπατάει το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Θα πάω γιατί δεν εμπιστεύομαι τον Πάνο Καμμένο, θα πάω γιατί όταν τα εθνικά θέματα μετατρέπονται σε διχαστικά υπάρχει ζήτημα. Θα πάω γιατί αυτή η κυβέρνηση άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα υπογράφει» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Κατάντια της κυβέρνησης που έχει αφήσει τους Ρουβίκωνες να αλωνίζουν με αυτόν τον τρόπο. Οταν αφήνει τα ΜΑΤ στα δικαστήρια και αλλού, την ίδια στιγμή αφήνουν ελεύθερους τους Ρουβίκωνες» υποστήριξε για το ίδιο θέμα ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «Δεν πάω να ακούσω κανέναν ομιλητή και δεν δέχομαι από κανέναν να παίξει προσωπικά παιχνιδάκια σε αυτή την υπόθεση». 

Ο ίδιος μίλησε επίσης για τη διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων και τον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό:  «H ΝΔ είναι η παράταξη που έχει δώσει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να διαπραγματεύεται. Η ΝΔ δεν θα χάσει το εθνικό της και πατριωτικό της δικαίωμα. Όταν θα καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση θα δω αν η κυβέρνηση πέρασε κάτω ή πάνω από τον πήχη που είχε βάλει η ΝΔ».

Ερωτηθείς ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για την βαρύτητα του Σκοπιανού και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων: «Αυτό που συνέβη στην επίσκεψη Ερντογάν δημιουργεί ένα θέμα, έρχεται από την Ανατολή, αλλά υπάρχουν περισσότερα ζητήματα, όπως π.χ. το προσφυγικό. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, δεν έχει σχέση με τα Σκόπια. Δεν συγκρίνεται το ένα θέμα με το άλλο».

Σχολίασε επίσης την παρουσία του Πάνου Καμμένου στα Ίμια: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει να το σκέφτεται όταν κάνει κινήσεις που θα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Το έχει ξανακάνει, έχει κάνει το κομμάτι του. Δεν μπορεί να μην έχει πληροφορίες το πρωί ότι θα έρθουν οι δύο ακταιωροί και θα τον εμποδίσουν να παει. Πολλές φορές έχει φτάσει σε σημείο που μπορεί να υπάρξει εμπλοκή. Δεν οφείλει αυτό να το υπηρετεί ένας σώφρων υπουργός Άμυνας».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ