Ρεπορτάζ

Aνακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Οι κ.κ. Κώστας Σαρρής και Φώτης Κωστόπουλος θα αναμετρηθούν τελικώς για τη θέση του προέδρου στο μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο του νησιού, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.
Ο κ. Νίκος Σκούρτος, για προσωπικούς του λόγους, αποφάσισε να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Προτίθεται μάλιστα να απευθύνει ανοικτή επιστολή στα μέλη του συλλόγου προκειμένου να δώσει το στίγμα του.

Χθες το μεσημέρι εξέπνευσε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου 11μελούς διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 και σήμερα αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη.
Ο κ. Κώστας Σαρρής, θα επιδιώξει την 6η κατά σειρά εκλογή του, ενώ ο κ. Φ. Κωστόπουλος, με μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμμετέχει για πρώτη φορά ως υποψήφιος στον κλάδο που υπηρετεί για 35 έτη.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και αποτελεί θεμελιώδες καθήκον του δικηγόρου.
Θυμίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων μελών, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου κώδικα οφείλει να είναι ενιαίο.
Και οι δύο υποψήφιοι, ωστόσο, έχουν σχηματίσει παρατάξεις, ενώ το κλίμα στον Σύλλογο που απαριθμεί περίπου 400 μέλη έχει αρχίσει να πολώνεται.
Στην παράταξη του κ. Σαρρή μετέχουν ως υποψήφιοι οι κ.κ. Αναστάσιος Διάκος, Αντώνιος Ζερβός, Θωμαής Καλατζή, Μαρία Καραολάνη, Βασίλειος Καταβενάκης, Στέλιος Κιουρτζής, Γεώργιος Μαυρομάτης, Βίκτωρ Μας, Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλη, Ιωάννης Πάππου, Βασίλειος Περίδης και Ιωάννης Σκλάβος.

Στην παράταξη του κ. Κωστόπουλου μετέχουν ως υποψήφιοι οι κ.κ. Γ. Ρουμελιώτης, Ελλη Βελιάδη, Λευτέρης Πάσσος, Τάσος Ντάλιας, Γιώργος Ακάκιος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Καλ. Μουστακάκη – Διακονή, Χάρης Διακοσάββας, Βάσια Παπαγεωργίου, Ευανθία Μπόνη και Μαρία Κορακάκη.
Θυμίζουμε ότι το σχέδιο του νέου Κώδικα περί Δικηγόρων, που προωθούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είχε φέρει τα «πάνω – κάτω» στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. Το σχέδιο αλλά και το ψηφισθέν νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί για δύο συνεχόμενες θητείες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τρεις (άρθρο 97). Αυτό ουσιαστικά έθετε εκτός εκλογικής μάχης τον κ. Σαρρή και τους κυριότερους συμβούλους του.

Στο νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προστέθηκε ωστόσο μεταβατική διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις που θέτουν ανώτατο όριο στη θητεία των προέδρων και των μελών του διοικητικού συμβουλίου των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων δεν εφαρμόζονται στις επόμενες αρχαιρεσίες.
Η θητεία των προέδρων και των μελών του διοικητικού συμβουλίου των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, που θα εκλεγούν στις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου 2014 θα διαρκέσει έως τις 31.12.2017. Την 25η Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και έγινε γνωστό το περιεχόμενο της μεταβατικής διάταξης είχε ληφθεί και η απόφαση για παραμονή του κ. Σαρρή.
Σημειώνεται ότι οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου δεν έχουν πολιτική χροιά και οι κομματικές καταβολές των υποψηφίων προέδρων και συμβούλων είναι γνωστές μεταξύ των δικηγόρων. Η παράταξη του κ. Σαρρή κινείται κυρίως στο χώρο της κεντροδεξιάς, ενώ η παράταξη του κ. Κωστόπουλου κυρίως στην κεντροαριστερά.
Στην ανακήρυξη αναφέρονται τα εξής:
Αριθ. Πρωτ. 54 Ρόδος 1 Φεβρουαρίου 2014
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 112 του ν. 4194/2013 και του άρθρου 165 παρ 7, του ίδιου νόμου, όπως αντικαταστήθηκε από το άρθρο 7 παρ 13 περ. β του ν. 4205/2013, και τις σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και νομότυπα από τους υποψηφίους Προέδρους και τους υποψηφίους Συμβούλους και επειδή οι παρακάτω συγκεντρώνουν τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος, ανακηρύσσει για την εκλογή Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου της περιόδου (θητείας), από 16/3/2014 μέχρι 31/12/2017, για τις αρχαιρεσίες της 23-2-2014 ή οποιασδήποτε άλλης μετ΄ αναβολή ή επαναληπτικής :
Α. Υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου τους:
1. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Αντωνίου
2. ΣΑΡΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιακώβου

Β. Υποψήφιους Συμβούλους για τις δέκα (10) θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τους:
1. ΒΕΛΙΑΔΗ ΕΛΛΗ του Αλέξανδρου
2. ΔΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Μιχαήλ
3. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Κωνσταντίνου
4. ΖΕΡΒΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου
5. ΚΑΚΑΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ελευθερίου
6. ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΘΩΜΑΙΣ του Γεωργίου
7. ΚΑΡΑΟΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη
8. ΚΑΤΑΒΕΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
9. ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Κωνσταντίνου
10. ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ
11. ΜΑΣ ΒΙΚΤΩΡ του Ανδρέα
12. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γρηγορίου
13. ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ – ΔΙΑΚΟΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Αντωνίου
14. ΜΠΟΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του Ευθυμίου
15. ΝΤΑΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νικολάου
16. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΙΑ) του Σάββα
17. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ησαϊα
18. ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ-ΒΑΡΔΕΛΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΕΠΗ) του Ανδρέα
19. ΠΑΠΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ
20. ΠΑΣΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
21. ΠΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Προμηθέα
22. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ
23. ΣΚΛΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Πολύκαρπου
Ο Πρόεδρος
του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Κωνσταντίνος Σαρρής

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου