ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Ευρώ η Λιθουανία χωρίς τους… Λιθουανούς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Λιθουανία

Στη ζώνη του Ευρώ εντάσ­σε­ται από σή­με­ρα η Λι­θουα­νία, παρά την δια­φω­νία της πλειο­ψη­φί­ας των πο­λι­τών της που φο­βού­νται τσου­χτε­ρές ανα­τι­μή­σεις και απώ­λεια της ανε­ξαρ­τη­σί­ας της χώρας.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με πρό­σφα­το Ευ­ρω­βα­ρό­με­τρο, πε­ρί­που τα 2/3 των πο­λι­τών της Λι­θουα­νί­ας φο­βού­νται ότι η έντα­ξη στη ζώνη του Ευρώ θα ση­μά­νει απώ­λεια μέ­ρους της εθνι­κής ανε­ξαρ­τη­σί­ας της χώρας, ενώ τα 3/4 πε­ρι­μέ­νουν τσου­χτε­ρές ανα­τι­μή­σεις σε προ­ϊ­ό­ντα και υπη­ρε­σί­ες μετά την εί­σο­δο στην ευ­ρω­ζώ­νη.

Πά­ντως με την κί­νη­ση αυτή η κυ­βέρ­νη­ση του Βίλ­νιους θε­ω­ρεί ότι ενι­σχύ­ε­ται η ασφά­λεια ένα­ντι της ρω­σι­κής επιρ­ρο­ής, καθώς και ότι με στα­θε­ρό νό­μι­σμα η μικρή χώρα της Βαλ­τι­κής θα προ­σελ­κύ­σει πε­ρισ­σό­τε­ρες επεν­δύ­σεις καθώς και δά­νεια.

Το Ευρώ θα απο­τε­λέ­σει «τον εγ­γυ­η­τή της οι­κο­νο­μι­κής και πο­λι­τι­κής ασφά­λειας», δή­λω­σε ο Λι­θουα­νός πρω­θυ­πουρ­γός, Αλ­γκίρ­ντας Μπουτ­κε­βί­τσιους, ο οποί­ος φω­το­γρα­φή­θη­κε κρα­τώ­ντας ένα χαρ­το­νό­μι­σμα των δέκα ευρώ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.