Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή θα  έχουν στο προσεχές χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Καραμαρίτης.
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ενίσχυση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με  προσωπικό.
«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε προσλήψεις οδηγών και νοσηλευτών για τα ασθενοφόρα του   ΕΚΑΒ στη Ρόδο και όχι μόνο. Θα πρέπει πριν προχωρήσουμε   να αντιμετωπίσουμε θέματα που σχετίζονται με το θεσμικό πλαίσιο. Έτσι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα που μπορεί να μας φέρουν σε δύσκολη θέση στο μέλλον.  Αυτός είναι ο λόγος που μαζί με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο θα συναντηθούμε με τον υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή», δήλωσε ο κ. Νίκος Καραμαρίτης.
Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να τοποθετηθούν δύο  ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών σε Γεννάδι και  Έμπωνα.
Σχετικά με την τοποθέτηση επικουρικών ιατρών στα νησιά, στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη  προχθές από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου  στη Σύρο ο κ.  Νίκος Καραμαρίτης δήλωσε πως οι αναγκαίες ενέργειες θα γίνουν σύντομα.
«Για πρώτη φορά θα δαπανηθούν χρήματα για  την πλήρωση  θέσεων στα ιατρεία που  λειτουργούν στα νησιά. Δεν είναι μικρή η ενίσχυση που θα παρέχουμε σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον», δήλωσε  ο κ. Καραμαρίτης.
Το βοήθημα των 450 ευρώ θα λάβουν 40 γιατροί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να εργαστούν στα νησιά.
Όπως εξήγησε ο  εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος  η πρόταση βρήκε πρόσφορο έδαφος στο υπουργείο Υγείας.
«Εδώ και πέντε χρόνια αναρτώνται πίνακες με τις ειδικότητες των  ιατρών που χρειάζονται για τα νησιά.
Ποτέ δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον όμως  γιατί οι αμοιβές είναι μικρές. Από το υπουργείο Υγείας μας διαβεβαίωσαν ότι μόλις  καταβληθεί η αποζημίωση  από την Περιφέρεια θα γίνει και πάλι η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης  για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ιατρούς.  Πιστεύω πως αυτή τη φορά  θα  στελεχωθούν ικανοποιητικά τα ιατρεία στα νησιά», δήλωσε ο κ. Νίκος Καραμαρίτης.
Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο που θα τοποθετηθούν οι ιατροί ο κ. Καραμαρίτης δήλωσε:
«Οι τοποθετήσεις των ιατρών θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της πρότασής μας. Οι γιατροί θα πρέπει να έχουν χρήματα και να  ζουν με αξιοπρέπεια στα νησιά», δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος.
Σε ερώτηση σχετικά με τους εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες  ασφαλείας  δηλαδή στην ΕΛΑΣ και το Λιμενικό,   ο κ. Νίκος  Καραμαρίτης δήλωσε: «Σας αναφέρω πως έγιναν ήδη οι  εμβολιασμοί των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας  στην Κω. Στη συνέχεια    θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και  στην Ρόδο.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτεθειμένους σε ασθένειες τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τους μετανάστες που έρχονται παράνομα στην περιοχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ