Ο καλύτερος πρεσβευτής της Ρόδου στις χώρες της Σκανδιναβίας θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, η ταινία “Sune in Greece”, που γυρίστηκε στο νησί μας. Δεν αποκλείεται να γίνει και η αφορμή για να αποκτήσει το νησί μας και γραφείο προώθησης κινηματογραφικών παραγωγών.
Η προσπάθεια για τη δημιουργία της υποδομής αυτής ξεκίνησε ήδη όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης και θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.
Οι συντελεστές της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής, που κόστισε 2,7 εκατομμύρια ευρώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη Ρόδο και τόνισαν πως αποτελεί ένα φυσικό πλατό που μπορεί να φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες ταινίες. Το “Sune in Greece” θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Σουηδίας, τα Χριστούγεννα του 2012. Στην Ελλάδα οι προβολές θα ξεκινήσουν μετά τα Χριστούγεννα. Δεν αποκλείεται όμως η πρεμιέρα της ταινίας να γίνει στη Ρόδο όπως ανακοινώθηκε χθες.
Το «Sune In Greece» είναι το ένα από τα 27 εφηβικά μυθιστορήματα , με ήρωα τον μικρό Σούνε, που έχουν όλα κατακτήσει μια θέση στο top-10 των best sellers της Σουηδίας, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στο παρελθόν σε τηλεοπτική σειρά και μια ακόμα ταινία, χωρίς ποτέ να μειώνεται το ενδιαφέρον του σκανδιναβικού κοινού γι’ αυτά.
Στο «Sune in Greece», ο 17χρονος ήρωας πηγαίνει διακοπές με την οικογένειά του στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει για αρκετό καιρό μακριά από την αγαπημένη του. Η Σόφι, ατάραχη, του προτείνει να κάνουν ένα «διάλειμμα» στη σχέση τους. Απογοητευμένος και προβληματισμένος, ο Σούνε φεύγει για διακοπές. Φτάνοντας στην Ελλάδα, προσπαθεί να γνωρίσει καινούριες κοπέλες και συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το ιδιαίτερο χάρισμά του: τα κορίτσια είναι παντελώς αδιάφορα απέναντί του. Ευτυχώς, γνωρίζει τη Χέντα η οποία είναι διατεθειμένη να τον βοηθήσει να αποκτήσει ξανά την ακαταμάχητη γοητεία του!
Tα γυρίσματα της ταινίας, ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες με απόλυτη επιτυχία.
Παραγωγός εταιρεία είναι η σουηδική Eyeworks, σε συμπαραγωγή με την Tanweer Alliances που έχει έδρα και στην Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός της ταινίας είναι 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η διανομή της στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου αναμένεται ότι θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία, θα γίνει από την Nordisk Films. Στην Ελλάδα, το «Sune in Greece» θα βγει, στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα, σε διανομή της πολυσυζητημένης τελευταία Tanweer Alliances.
Τη συνέντευξη άνοιξε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Διονύσης Σαμιώτης, Διευθυτής της εταιρείας Tanweer Alliances που έχει ασχοληθεί με σημαντικές παραγωγές. Ο κ. Σαμιώτης δήλωσε πως η Ρόδος ,είναι ένα φυσικό πλατό, στο οποίο μπορούν, να δημιουργηθούν μεγάλες παραγωγές.
«Πρότεινα τη Ρόδο στη σουηδική εταιρεία παραγωγής γιατί πίστευα ότι το νησί έχει μεγάλες δυνατότητες. Όταν ήρθαμε πριν λίγους μήνες στη Ρόδο οι συντελεστές της ταινίας βρήκαν όλα όσα έψαχναν. Το νησί μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό αρκεί να αποκτήσει τις ανάλογες υποδομές που πρέπει να έχουν όσοι ασχολούνται με τις κινηματογραφικές παραγωγές», δήλωσε ο κ. Σαμιώτης.
«Ήρθα για πρώτη φορά στη Ρόδο τον περασμένο Μάρτιο. Θυμάμαι ότι έβρεχε. Βρήκαμε όσα ψάχναμε. Πρέπει να είστε περήφανοι για το νησί σας. Διαθέτει πολλές υπέροχες τοποθεσίες, όπου μπορούν να γυριστούν όμορφα πράγματα», δήλωσε ο παραγωγός κ. Ryborn.
«Φοβόμουν να έρθω στη Ρόδο για να κάνω γύρισμα. Ανησυχούσα, γιατί στο γύρισμα θα είχα να κάνω με παιδιά. Όλα πήγαν καλά. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Ήταν θαυμάσια η δουλειά εδώ. Αυτό ίσως να οφείλεται στην ομορφιά της ψυχής των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Ryborn και πρόσθεσε πως η ταινία θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης τουριστών για το νησί.
Στην προβολή που θα γίνει παράλληλα με την προβολή της ταινίας σε συνεργασία με την Σουηδική εταιρεία παραγωγής, αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Παλογιαννίδης.
«Θα γίνει μεγάλη καμπάνια, για την ταινία στη Σουηδία με διάφορες προβολές και αφίσες. Παράλληλα θα προβληθεί και η Ρόδος. Οι οικογένειες που θα πηγαίνουν στους κινηματογράφους για να δουν τον Σούνε θα λαμβάνουν και έντυπα για τη Ρόδο», είπε ο κ. Παλογιαννίδης, που αναφέρθηκε και στην έναρξη της προσπάθειας για τη λειτουργία του γραφείου προώθησης ελληνικών και ξένων παραγωγών.
Αυτοί που θα έρθουν το συντομότερο για διακοπές όμως θα είναι οι συντελεστές της ταινίας που έχουν ενθουσιαστεί από το νησί μας.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



