Φοβούνται… “μαχαιρώματα”

Οι ξεχωριστές τάσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο σύνδεσμο διαιτητών ποδοσφαίρου της Δωδεκανήσου, από την διάσταση των απόψεων που παρατηρήθηκε στο θέμα των εξετάσεων της ΚΕΔ/ΕΠΣΔ και τη συμμετοχή ορισμένων παρατηρητών της Δωδεκανήσου σε αυτές, που έγινε, αγνοώντας τη κοινή γραμμή την οποία αρχικά προσπάθησαν να περάσουν τα μέλη τα οποία έδωσαν το παρών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, φαίνεται πως είναι ένα θέμα το οποίο θα έχει προεκτάσεις.
Οι αναφορές του προέδρου του συνδέσμου Δημήτρη Κάπρου, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης των πέντε παρατηρητών που στην εξέλιξη έγιναν έξι, από την συμμετοχή του Μιχάλη Ερωτόκριτου, έχουν δημιουργήσει υπόβαθρο για μελλοντική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που άναψε σε διοικητικό επίπεδο, αφού το κεντρικό μήνυμα των εξετάσεων, είναι οι αλλαγές που θα επακολουθήσουν στη διοίκηση των συνδέσμων και των επιτροπών, στο άμεσο διάστημα, καθώς θα πρέπει να υπάρξει εναρμονισμός με το νέο σύστημα που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΕΔ/ΕΠΟ.
Μέσα στο σύνδεσμο, γνωρίζουν ποιον στόχευε ο Δημήτρης Κάπρος, όταν αναφερόταν σε “Λαμόγιο, δε φορά παντελόνια” και όλα τα υπόλοιπα με τα οποία προσπάθησε να διατηρήσει την ενότητα στο σύνδεσμο, η οποία αποτελεί βασική αρχή για τον ίδιο, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο που θα βρίσκονταν στη θέση του. Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε είναι στην κρίση του καθενός.
Μετά την μπόρα, αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, καθώς δε βοηθά κανένα αυτή η κόντρα, η οποία έχει δημιουργηθεί και έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας, με βάση τη Δωδεκάνησο, που μέσα από τα εκτενή ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, καλύφθηκε το γεγονός σε όλες του τις εκφάνσεις.
Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται στη Παπαζαχαρίου.
Παλιοί νέοι και νεότεροι, κατανόησαν ορισμένα πράγματα από τις αναφορές, αλλά και από την στάση την οποία τήρησαν οι πρώτοι που ξεκίνησαν το “αντάρτικο”.
Σε ένα μήνα περίπου, θα διεξαχθεί η Γενική συνέλευση των διαιτητών, σύμφωνα με τις αναφορές του Προέδρου του συνδέσμου.
Αυτή η συνάντηση, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν οι προθέσεις μεταξύ των αντίπαλων πόλων να ανοίξουν τα “χαρτιά” τους, δε θα γίνει μέσα σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας. Αν κάποιος υποστηρίξει το αντίθετο, αυτό θα σημαίνει ότι εμπαίζει τη κοινή λογική.
Η στάση την οποία θα κρατήσουν οι παλιοί προς τους νέους, αυτοί δηλαδή που υποστήριξαν από την αρχή ότι δε πρέπει να λάβουν μέρος στις εξετάσεις αφού είναι οι άμεσα θιγόμενοι από το νέο σύστημα, με εκείνους που σύμφωνα με τον Κάπρο, “αθέτησαν το λόγο τους”, είναι ένα ζητούμενο, από το οποίο θα καθοριστεί η μετέπειτα λειτουργία του συνδέσμου.
Αν δηλαδή τα παλιά μέλη κρατήσουν στάση αντιπαλότητας προς τα καινούργια, τότε ο σύνδεσμος θα είναι χωρισμένος στα δύο.
Σημαντικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του προέδρου, αν δηλαδή καταφέρει να διατηρήσει την ενότητα την οποία διέκρινε το σύνδεσμο τουλάχιστον σε επίπεδο εικόνας τα τελευταία χρόνια, ή αν τελικά διατηρήσει τη θέση υπέρ των παλιών, σύμφωνα και με τον τρόπο που κατέληξε να υπερασπίζεται αυτή.
Η επιφυλακτικότητα θα είναι ένα ακόμη βασικό συναίσθημα, το οποίο διακατέχει και τις δύο πλευρές και περισσότερο αυτή των παρατηρητών που “έσπασαν” το συνδετικό κρίκο, αποφασίζοντας να λάβουν μέρος στην διαδικασία. Δεν έχουν πλέον την αποδοχή των παλιών.
Απαντες γνωρίζουν ό,τι είτε πρόκειται για παλιό μέλος είτε για νέο, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει ο σύνδεσμος, αλλά και την επιρροή που ασκεί ο κάθε πυρήνας ξεχωριστά, μπορεί εύκολα να βάλει τρικλοποδιές, στην πλευρά η οποία θα αναλάβει τα ηνία του συνδέσμου μελλοντικά. Μόνο από το γεγονός να μην συμμετάσχουν στις δραστηριότητες τους ή να το πράξουν με τρόπο που να υπονομεύει την νέα προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται αυτή, είναι θέματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα αξιοπιστίας προς τα σωματεία και περισσότερο από όλα στη διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων.
Σύμφωνα με τις εξελίξεις, οι πέντε παρατηρητές, μαζί με τον Ερωτόκριτο, που θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις στην Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας, είναι οι Μιχάλης Καλαθενός, Αντώνης Σαββάκης, Βασίλης Τασγγάρης, Κώστας Ζανετίδης και Παναγιώτης Βασιλείου.
Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο αν επικαλούνταν κανείς ότι φοβούνται μαχαιρώματα, αφού αυτά είναι τα μέλη τα οποία θα έχουν το πρώτο λόγο, αν και εφόσον περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις.