Δεν θα γίνει κατηγορία εις βάρος αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Να μη γίνει κατηγορία σε βάρος δύο αξιωµατικών, που υπηρετούν στην Β’ Αστυνοµική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, για τους οποίους είχαν γίνει φαλκιδευµένες και ανυπόστατες καταγγελίες για διαφθορά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, από ισοβίτες, εµπλεκόµενους σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω.
Οι δύο αξιωµατικοί, που όπως καταγγέλθηκε, παρείχαν, µαζί µε έναν απόστρατο αξιωµατικό της ΕΛΑΣ, «προστασία» σε εµπόρους ναρκωτικών, βρέθηκαν κατηγορούµενοι για σοβαρότατα αδικήµατα.
Ασκήθηκαν συγκεκριµένα εις βάρος τους διώξεις για κατοχή, µεταφορά, εµπορία ναρκωτικών, µαστροπεία, σύσταση συµµορίας, για κατάχρηση εξουσίας και νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα κατά περίπτωση σε έναν απόστρατο αξιωµατικό, που υπηρέτησε σε θέση αυξηµένης ευθύνης στην Αστυνοµική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και σε δύο που υπηρετούσαν στη Λέρο και στην Κάλυµνο, σε έναν ιδιοκτήτη καταστήµατος ηλεκτρονικών ειδών και σε έναν ιδιοκτήτη καταστήµατος παροχής οδικής βοήθειας.
Η έρευνα, που είχε προκαλέσει µεγάλο θόρυβο, είχε ως αφετηρία τα διαλαµβανόµενα σε καταθέσεις κατηγορούµενων και πλέον καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη, στην µεγαλύτερη µέχρι σήµερα υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, κάνναβης και κοκαΐνης, που έχει απασχολήσει τα Δωδεκάνησα, µε εµπλεκόµενους 44 κατοίκους της Ρόδου, της Κω και της Καλύµνου.
Οι δύο αξιωµατικοί χαρακτήρισαν συγκεκριµένα παντελώς αβάσιµη κάθε αποδιδόµενη σε βάρος τους κατηγορία, επισηµαίνοντας ότι η υπόθεση έχει ως σκοπό να τους πλήξει υπηρεσιακά και προσωπικά.
Tόνισαν παραπέρα ότι σκοπός των καταγγελλόµενων είναι η εκδίκηση σε βάρος τους αλλά και η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών στα δύο νησιά.
Εκαναν λόγο επιπλέον για κακόγουστο σίριαλ µε σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνίστρια την ισοβίτισσα που συνελήφθη από εκείνους τον µήνα Νοέµβριο του 2009. Η συγκεκριµένη σύλληψη εξάλλου οδήγησε, όπως υποστήριξαν, στην επιβολή ποινών ισόβιας κάθειρξης σε 19 άτοµα τον Μάιο του 2011.
Χαρακτήρισαν παραπέρα παράτυπη την άσκηση σε βάρος τους των ποινικών διώξεων και τόνισαν ότι δεν υπάρχει το παραµικρό στοιχείο που να τους ενοχοποιεί ή ακόµη η παραµικρή ένδειξη.
Το µόνο «στοιχείο», όπως είχε επισηµάνει ο αξιωµατικός από τη Λέρο, είναι η κατάθεση της ισοβίτισσας που υποστήριξε ότι «ήταν παρέα του αρχηγού της σπείρας», ότι «έτρωγε µαζί του» και ότι «προωθούσαν στην πορνεία αλλοδαπές».
Η κατάδικος φέρεται να κατέθεσε επίσης ότι σε συνεργασία µε τον απόστρατο αξιωµατικό της διέθεταν χάπια και ότι χρησιµοποιούσαν λαθροµετανάστες για να πωλούν CD!!!
Στον δεύτερο αξιωµατικό από την Κάλυµνο αποδίδεται κατάχρηση εξουσίας, γιατί, όπως φέρεται να κατάθεσε η ισοβίτισσα, ευθύνεται για τη σύλληψή της µαζί µε δικαστικό λειτουργό που υπηρετεί στο ίδιο νησί.
Ο αξιωµατικός από την Κάλυµνο αναφέρθηκε µεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι έχει γίνει στόχος επιθέσεων εξαιτίας της δραστηριότητάς του στο νησί και συγκεκριµένα ότι κατέστρεψαν τη µοτοσικλέτα του, ανατίναξαν το όχηµα της αρραβωνιαστικιάς του και ένα περιπολικό όχηµα. Ο απόστρατος αξιωµατικός ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύµα σκευωρίας από εµπόρους ναρκωτικών που ευελπιστούσαν ότι θα εξασφάλιζαν αποπροσανατολισµό της έρευνας σε βάρος τους αλλά και άλλη µεταχείριση από το δικαστήριο.
Ο απόστρατος έχει δηλώσει εξάλλου ότι για τις ίδιες καταγγελίες από τα ίδια πρόσωπα και από συγκεκριµένη οικογένεια της Καλύµνου έχει διενεργηθεί έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ χωρίς να προκύψει η βασιµότητα των καταγγελλόµενων.
Εν πάση περιπτώσει ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ έλαβε µεταξύ άλλων υπόψη του για την άρση της διαθεσιµότητας των δύο εν ενεργεία αστυνοµικών την από 31 Μαΐου 2012 αναφορά της Γενικής Αστυνοµικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πόρισµα της διενεργηθείσας σε βάρος των δύο αξιωµατικών Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και απόφαση του Γενικού Αστυνοµικού Διευθυντή για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.