ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι για τα 7 κιλά κάνναβης στο Παραδείσι

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
IMG_0134
✦ Σύνοψη ⌄
  • Με ομόφωνη απόφαση του Ανα­κριτή και της Εισαγ­γε­λέως, κρί­θη­καν προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νοι ένας 25χρονος ημε­δα­πός και ένας 40χρονος Πακι­στα­νός για δια­κί­νηση ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης στη Ρόδο.
  • Ο 40χρονος ανα­σκεύ­ασε τις προη­γού­με­νες δηλώ­σεις του, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι η κάνναβη ήταν δική του και προ­ο­ρι­ζό­ταν για προ­σω­πική χρήση, ζητώ­ντας ψυχια­τρική πραγ­μα­το­γνω­μο­σύνη.
  • Ο 25χρονος αρνή­θηκε τις κατη­γο­ρίες, δηλώ­νο­ντας ότι η εμπλοκή του περιο­ρί­ζε­ται σε μικρο­πο­σό­τητα που του παρα­χω­ρή­θηκε δωρεάν και ζητώ­ντας και αυτός ψυχια­τρική εξέταση.
  • Η υπόθεση απο­κα­λύ­φθηκε μετά από ανώνυμη πλη­ρο­φο­ρία προς τις αρχές, που σχε­τί­ζε­ται με τον 40χρονο, ο οποίος είχε προη­γού­μενα με τη δικαιο­σύνη.

• Με ομόφωνη απόφαση του Α’ Τακτι­κού Ανα­κριτή και της Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας κρί­θη­καν προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νοι μετά τις απο­λο­γίες τους ο 25χρονος ημε­δα­πός και ο 40χρονος υπήκοος Πακι­στάν, οι οποίοι αρνή­θη­καν τις κατη­γο­ρίες της δια­κί­νη­σης και υπο­στή­ρι­ξαν ότι είναι απλοί χρήστες

Στις φυλακές οδη­γού­νται οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι για την υπόθεση δια­κί­νη­σης ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης στο Παρα­δείσι της Ρόδου, καθώς μετά τις απο­λο­γίες τους, που δόθηκαν σήμερα 17 Ιουλίου 2026 ενώπιον του Α’ Τακτι­κού Ανα­κριτή Ρόδου, κρί­θη­καν προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νοι με ομόφωνη απόφαση Ανα­κριτή και Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας. Πρό­κει­ται για τον 25χρονο ημεδαπό και τον 40χρονο υπήκοο Πακι­στάν, που κατη­γο­ρού­νται σε βαθμό κακουρ­γή­μα­τος για δια­κί­νηση ναρ­κω­τι­κών ουσιών υπό τις ειδι­κό­τε­ρες μορφές της από κοινού κατοχής και απο­θή­κευ­σης κατ’ εξα­κο­λού­θηση, με τους συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σής τους, τους κ.κ. Στέλιο Αλε­ξαν­δρή και Πολυ­ξένη Χατζη­γιάννη.

Άλλαξε γραμμή ο 40χρονος

Ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζει η απο­λο­γία του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ανα­σκεύ­ασε τις αρχικές προ­α­να­κρι­τι­κές ανα­φο­ρές του, με τις οποίες είχε υπο­δεί­ξει τον 25χρονο ως ιδιο­κτήτη των ποσο­τή­των. Ενώπιον του Ανα­κριτή υπο­στή­ριξε ότι η ποσό­τητα που βρέθηκε στην κατοι­κία του ήταν δική του και προ­ο­ρι­ζό­ταν απο­κλει­στικά για προ­σω­πική χρήση, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι την είχε προ­μη­θευ­τεί έναντι 700 ευρώ από άτομο αλβα­νι­κής κατα­γω­γής που επρό­κειτο να απο­χω­ρή­σει ορι­στικά από τη Ρόδο. Δια­τεί­νε­ται ότι είναι εξαρ­τη­μέ­νος χρήστης κάν­να­βης από νεαρή ηλικία, ότι προ­μη­θευό­ταν μεγα­λύ­τε­ρες ποσό­τη­τες για να καλύ­πτει τις ανάγκες του για μεγάλο χρονικό διά­στημα και ότι τη ζυγαριά ακρι­βείας τη χρη­σι­μο­ποιούσε μόνο για να ελέγχει την ποσό­τητα που κατα­νά­λωνε. Ζήτησε μάλιστα τη διε­νέρ­γεια ψυχια­τρι­κής πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης για τη δια­πί­στωση της εξάρ­τη­σής του.

Οι ισχυ­ρι­σμοί του 25χρονου

Από την πλευρά του, ο 25χρονος αρνή­θηκε κατη­γο­ρη­μα­τικά κάθε σχέση με τη μεγάλη ποσό­τητα που εντο­πί­στηκε στο παρά­πηγμα του συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νου του, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι η μονα­δική εμπλοκή του αφορά τη μικρο­πο­σό­τητα 10 έως 12 γραμ­μα­ρίων που φέρεται να του είχε παρα­χω­ρη­θεί δωρεάν για προ­σω­πική χρήση. Όπως ισχυ­ρί­στηκε, ουδέ­ποτε υπήρξε μεταξύ τους συμ­φω­νία φύλαξης ή απο­θή­κευ­σης ναρ­κω­τι­κών και η κατη­γο­ρία της συναυ­τουρ­γίας στη­ρί­ζε­ται απο­κλει­στικά στην αρχική προ­α­να­κρι­τική κατά­θεση του 40χρονου, την οποία ο ίδιος ο συντά­κτης της πλέον ανα­σκευά­ζει. Επι­κα­λέ­στηκε τη μόνιμη διαμονή του στο Παρα­δείσι, όπου δια­μέ­νει με τη μητέρα του, τη σταθερή επαγ­γελ­μα­τική του δρα­στη­ριό­τητα και την απουσία κάθε αντι­κει­με­νι­κού στοι­χείου που να τον συνδέει με εμπορία, ενώ προ­έ­βαλε και εκείνος ισχυ­ρι­σμό εξάρ­τη­σης, δηλώ­νο­ντας χρήστης επί περίπου 8 έτη και ζητώ­ντας ψυχια­τρική πραγ­μα­το­γνω­μο­σύνη.

Το ιστο­ρικό της υπό­θε­σης

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της «δημο­κρα­τι­κής», η υπόθεση απε­κα­λύ­φθη έπειτα από ανώνυμη πλη­ρο­φο­ρία που έφτασε στο Τμήμα Δίωξης Ναρ­κω­τι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Δίωξης και Εξι­χνί­α­σης Εγκλη­μά­των το από­γευμα της 14ης Ιουλίου 2026 και αφο­ρούσε τον 40χρονο, γνώριμο στις αρχές από προη­γού­μενη υπόθεση καλ­λιέρ­γειας και δια­κί­νη­σης δεν­δρυλ­λίων κάν­να­βης. Τις πρώτες πρωινές ώρες της επο­μέ­νης, στις 06:05, οι αστυ­νο­μι­κοί τον εντό­πι­σαν στο παρά­πηγμα όπου δια­μέ­νει και, παρου­σία εκπρο­σώ­που της δικα­στι­κής εξου­σίας, διε­νήρ­γη­σαν κατ’ οίκον έρευνα. Μέσα σε παλιά μεταλ­λική σόμπα εντο­πί­στη­καν 2 ισο­βα­ρείς πλα­στι­κές συσκευα­σίες με ακα­τέρ­γα­στη κάνναβη συνο­λι­κού μικτού βάρους 2.250 γραμ­μα­ρίων, μία ακόμη συσκευα­σία με 2 γραμ­μά­ρια, λει­τουρ­γική ηλε­κτρο­νική ζυγαριά ακρι­βείας και κινητό τηλέ­φωνο. Ακο­λού­θησε η σύλληψη του 25χρονου στις 09:15 της ίδιας ημέρας. Στην έρευνα που έγινε στην κατοι­κία του κατα­σχέ­θηκε κινητό τηλέ­φωνο, σε παρα­κεί­μενη αποθήκη βρέθηκε ποσό­τητα κάν­να­βης ανα­με­μειγ­μέ­νης με κλώνους καθαρού βάρους 12 γραμ­μα­ρίων και στο αυτο­κί­νητό του αυτο­σχέ­δια συσκευα­σία με 1,8 γραμ­μά­ρια. Το όχημα κατα­σχέ­θηκε ως μέσο διευ­κό­λυν­σης της δια­κί­νη­σης, μαζί με τα κλειδιά και την άδεια κυκλο­φο­ρίας του.

Το κατη­γο­ρη­τή­ριο απο­δί­δει στον 25χρονο ότι πριν από λίγες ημέρες παρέ­δωσε στον 40χρονο για φύλαξη βαλίτσα με του­λά­χι­στον 7 κιλά κάν­να­βης, χωρι­σμένα σε συσκευα­σίες του­λά­χι­στον του 1 κιλού, και ότι στη συνέ­χεια μετέ­βαινε περιο­δικά με το αυτο­κί­νητό του στο παρά­πηγμα, παρα­λαμ­βά­νο­ντας συνο­λικά του­λά­χι­στον 5 κιλά, τα οποία κατά την κατη­γο­ρία διο­χέ­τευσε σε αγο­ρα­στές.

Με την τιμή της ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης στη Ρόδο να κυμαί­νε­ται αυτή την περίοδο στα 10 ευρώ ανά γραμ­μά­ριο, το παρά­νομο όφελος από τη δια­κί­νηση της συνο­λι­κής ποσό­τη­τας υπο­λο­γί­ζε­ται ότι αγγίζει τα 22.500 ευρώ.

Σημειώ­νε­ται ότι στον 40χρονο είχαν επι­βλη­θεί ήδη από το 2024, για την προη­γού­μενη υπόθεση, οι περιο­ρι­στι­κοί όροι της απα­γό­ρευ­σης εξόδου από τη χώρα και της άπαξ αυτο­πρό­σω­πης εμφά­νι­σης το πρώτο πεν­θή­μερο κάθε μήνα σε αστυ­νο­μικό τμήμα, ενώ στε­ρεί­ται εγγρά­φων ταυ­το­ποί­η­σης και νομι­μο­ποι­η­τι­κών εγγρά­φων παρα­μο­νής και φέρεται να έχει χρη­σι­μο­ποι­ή­σει κατά το παρελ­θόν δια­φο­ρε­τικά στοι­χεία ταυ­τό­τη­τας. Ο 25χρονος έχει απα­σχο­λή­σει τις αρχές για κατοχή ναρ­κω­τι­κών ουσιών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.