- Ανοδικά κινήθηκε η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2026, με σχεδόν 34 εκατ. επιβάτες να διακινούνται στα 39 εμπορικά αεροδρόμια της χώρας.
- Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με το 2025, φτάνοντας τα 33.964.132 επιβάτες.
- Ο αριθμός των πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας σημείωσε αύξηση 4,6%, με συνολικά 265.798 πτήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2026.
- Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» κατέγραψε νέο ρεκόρ επιβατών τον Ιούνιο, εξυπηρετώντας 1.425.494 ταξιδιώτες, με αύξηση 2,1% σε σύγκριση με πέρυσι.
Ανοδικά κινήθηκε η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2026, με σχεδόν 34 εκατ. επιβάτες να διακινούνται στα 39 εμπορικά αεροδρόμια της χώρας. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η επίδοση των 24 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η ΥΠΑ, όπου η κίνηση αυξήθηκε κατά 6,2%, ενώ το «Νίκος Καζαντζάκης» κατέγραψε νέο ρεκόρ επιβατών τον Ιούνιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχέια που παρουσιάζει η ΥΠΑ, αύξηση 5%, προκύπτει στην επιβατική κίνηση, για το πρώτο εξάμηνο του 2026 στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις. Η επιβατική κίνηση έφτασε τα 33.964.132, έναντι 32.358.875 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2025.
Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) Ιανουαρίου-Ιουνίου 2026, στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί, κυρίως, η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση 4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025. Ειδικότερα, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 265.798 πτήσεις, έναντι 254.151 πτήσεων πέρυσι.
Στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, Άραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία) σημειώθηκε ισχυρή άνοδος της τάξης του 6,2% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2025.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) Ιανουαρίου-Ιουνίου 2026 ανήλθε στους 4.778.208 επιβάτες, έναντι 4.497.485 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2025.
Ρεκόρ στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Ο Ιούνιος του 2026 παρουσίασε άνοδο επιβατικής κίνησης 2,7%, συνολικά και για τα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ.
Ενδεικτικά, το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου, που εξυπηρέτησε τον Ιούνιο τους περισσότερους ταξιδιώτες, κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 2,1% και διακίνησε 1.425.494, έναντι 1.396.137 επιβατών πέρυσι τον ίδιο μήνα.
Πηγή: tornosnews.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



.gif)
















