ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Fuel Pass: Ανοίγει αύριο 6 Απριλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΒΕΝΖΙΝΗ

Στην τε­λι­κή ευ­θεία για το Fuel Pass, καθώς αύριο Με­γά­λη Δευ­τέ­ρα 6 Απρι­λί­ου ανοί­γει η πλατ­φόρ­μα η οποία και θα πα­ρα­μεί­νει ενερ­γή έως τις 30 του μήνα, σύμ­φω­να με την σχε­τι­κή υπουρ­γι­κή από­φα­ση που δη­μο­σιεύ­θη­κε στην Εφη­με­ρί­δα της Κυ­βέρ­νη­σης και δί­νε­ται για τους μήνες Απρί­λιο και Μάιο.

Ποιοι είναι οι δι­καιού­χοι

Αί­τη­ση για τη χο­ρή­γη­ση του Fuel Pass, μπο­ρεί να υπο­βά­λει κάθε φυ­σι­κό πρό­σω­πο, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών που είναι φο­ρο­λο­γι­κοί κά­τοι­κοι Ελ­λά­δας. Προ­ϋ­πό­θε­ση είναι το οι­κο­γε­νεια­κό ει­σό­δη­μα που είχαν δη­λώ­σει για το 2024 να είναι έως 25.000 ευρώ για τους άγα­μους και έως 35.000 για έγ­γα­μους ή με σύμ­φω­νο συμ­βί­ω­σης.

Τα ποσό προ­σαυ­ξά­νε­ται κατά 5.000 για κάθε εξαρ­τώ­με­νο τέκνο του νοι­κο­κυ­ριού. Ει­δι­κά για τις μο­νο­γο­νεϊ­κές οι­κο­γέ­νειες το όριο του δη­λω­θέ­ντος ει­σο­δή­μα­τος ανέρ­χε­ται σε 39.000 ευρώ και προ­σα­αυ­ξά­νε­ται κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρ­τώ­με­νο μέλος.

 Το ύψος των ποσών που θα δο­θούν

Κατ’ αρχάς τα ποσά δια­φο­ρο­ποιού­νται ανά­λο­γα εάν ο δι­καιού­χος επι­λέ­ξει ψη­φια­κή κάρτα ή κα­τά­θε­ση σε τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­μό.

Ως εκ τού­του θα κα­τα­βλη­θούν:

60 ευρώ με τη χρήση ψη­φια­κής κάρ­τας στους ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των με κύρια κα­τοι­κία στις Πε­ρι­φέ­ρειες Βο­ρεί­ου και Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Ιο­νί­ων Νήσων, Κρή­της, στην πε­ρι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα νήσων της Πε­ρι­φέ­ρειας Ατ­τι­κής, στις Πε­ρι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Σπο­ρά­δων και Θάσου, στη νήσο Σκύρο, Σα­μο­θρά­κη και Αμ­μου­λια­νή. Όσοι όμως επι­λέ­ξουν τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­σμό θα λά­βουν 50 ευρώ.

50 ευρώ θα λά­βουν οι ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των με κύρια κα­τοι­κία στην υπό­λοι­πη Ελ­λά­δα, αλλά αν επι­λέ­ξουν τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­σμό θα λά­βουν 40 ευρώ.

35 ευρώ θα λά­βουν οι ιδιο­κτή­τες μο­το­σι­κλε­τών που κα­τοι­κούν στις Πε­ρι­φέ­ρειες Βο­ρεί­ου και Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Ιο­νί­ων Νήσων, Κρή­της, στην πε­ρι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα νήσων της Πε­ρι­φέ­ρειας Ατ­τι­κής, στις Πε­ρι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Σπο­ρά­δων και Θάσου, στη νήσο Σκύρο, Σα­μο­θρά­κη και Αμ­μου­λια­νή. Το ποσό αυτό θα πέσει στα 30 ευρώ εάν επι­λε­γεί κα­τά­θε­ση σε τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­σμό.

30 ευρώ θα λά­βουν οι ιδιο­κτή­τες μο­το­σι­κλε­τών με κύρια κα­τοι­κία στην υπό­λοι­πη Ελ­λά­δα αν φυ­σι­κά ο δι­καιού­χος επι­λέ­ξει ψη­φια­κή κάρτα. Αν όχι το πόσο δια­μορ­φώ­νε­ται σε 25 ευρώ.

Ση­μειώ­νε­ται ότι κάθε όχημα ή μο­το­σι­κλέ­τα μπο­ρεί να δη­λω­θεί μόνον από ένα φυ­σι­κό πρό­σω­πο το οποίο δια­θέ­τει πλήρη κυ­ριό­τη­τα ή συ­γκυ­ριό­τη­τα ή είναι απο­δε­δειγ­μέ­να μι­σθω­τής χρη­μα­το­δο­τι­κής μί­σθω­σης.

Πώς γί­νε­ται η αί­τη­ση

Μέσω gov.gr και της εφαρ­μο­γής vouchers.grv.gr θα γί­νε­ται η υπο­βο­λή των αι­τή­σε­ων με τη χρήση των κω­δι­κών taxisnet. Εκεί ο δι­καιού­χος επι­και­ρο­ποιεί τα στοι­χεία του και συ­μπλη­ρώ­νει τον αριθ­μό του τρα­πε­ζι­κού του λoγα­ρια­σμού.

Το σύ­στη­μα αντλεί αυ­το­μά­τως όλες τις πλη­ρο­φο­ρί­ες για τον ιδιο­κτή­τη και το όχημα (π.χ. ει­σό­δη­μα δι­καιού­χου, αν είναι ασφα­λι­σμέ­νο το όχημα, εάν έχουν κα­τα­βλη­θεί τα τέλη κυ­κλο­φο­ρί­ας).

Στην ει­δι­κή εφαρ­μο­γή εάν δεν επι­θυ­μεί κα­τά­θε­ση σε τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­σμό μπο­ρεί να κάνει αί­τη­ση για την έκ­δο­ση της ψη­φια­κής χρε­ω­στι­κής κάρ­τας στην οποία θα πι­στω­θεί το ποσό της ενί­σχυ­σης.

Η δια­δι­κα­σία για την έκ­δο­ση ψη­φια­κής κάρ­τας ή για την πί­στω­ση του ποσού σε τρα­πε­ζι­κό λο­γα­ρια­σμό μπο­ρεί να γίνει και στα ΚΕΠ, είτε με προ­σω­πι­κή πα­ρου­σία είτε με εξου­σιο­δό­τη­ση.

Πότε πλη­ρώ­νε­ται το Fuel Pass

Σύμ­φω­να με την κοινή υπουρ­γι­κή από­φα­ση και εφό­σον πλη­ρού­νται οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις η οι­κο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση κα­τα­βάλ­λε­ται στον δι­καιού­χο εντός δύο ερ­γά­σι­μων ημε­ρών.

Το ποσό που θα πι­στω­θεί στη χρε­ω­στι­κή κάρτα, μπο­ρεί να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί εκτός από την αγορά καυ­σί­μων, στα μέσα μα­ζι­κής με­τα­φο­ράς σε ταξί και σι­δη­ρο­δρο­μι­κές με­τα­φο­ρές.

Η ψη­φια­κή κάρτα, δε, θα πα­ρα­μεί­νει ενερ­γο­ποι­η­μέ­νη έως τις 31 Ιου­λί­ου 2026.

Πηγή: ot.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.