ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβλήθηκε η δίκη 25χρονου Γερμανού κατηγορούμενου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 15χρονης ομοεθνούς του

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΙΜΕΛΕΣ

Η υπό­θε­ση 25χρο­νου Γερ­μα­νού κα­τη­γο­ρού­με­νου για προ­σβο­λή της γε­νε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας 15χρο­νης ομο­ε­θνούς του, που είχε προσ­διο­ρι­στεί να εκ­δι­κα­στεί ενώ­πιον του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου χθες, δεν προ­χώ­ρη­σε, καθώς η δια­δι­κα­σία ανα­βλή­θη­κε λόγω κω­λύ­μα­τος του συ­νη­γό­ρου υπο­στή­ρι­ξης της κα­τη­γο­ρί­ας κ. Γιώρ­γου Λα­μπα­δά­κη.

Το δι­κα­στή­ριο όρισε νέα ημε­ρο­μη­νία για την 12η Ιου­νί­ου 2026, με­τα­θέ­το­ντας χρο­νι­κά μια υπό­θε­ση που ήδη κου­βα­λά ιδιαί­τε­ρο βάρος τόσο για τη δι­κα­στι­κή διε­ρεύ­νη­ση όσο και για τα πρό­σω­πα που εμπλέ­κο­νται.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κα­τη­γο­ρού­με­νου πα­ρέ­στη ο κ. Νίκος Σκούρ­τος.

Εις βάρος του κα­τη­γο­ρού­με­νου είχε ασκη­θεί αρ­χι­κώς δίωξη για κα­κούρ­γη­μα και μετά την απο­λο­γία του τον Ιού­λιο του 2022 αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με τον πε­ριο­ρι­στι­κό όρο της κα­τα­βο­λής χρη­μα­τι­κής εγ­γύ­η­σης ύψους 500 ευρώ.

Είχε κα­ταγ­γελ­θεί από την 15χρονη ομο­ε­θνή του για βια­σμό και συ­νε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου την 6η Ιου­λί­ου 2022. Η ανή­λι­κη είχε υπο­στη­ρί­ξει ει­δι­κό­τε­ρα ότι κατά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της ίδιας ημέ­ρας έπεσε θύμα βια­σμού σε πα­ρα­λία που βρί­σκε­ται έξω από το ξε­νο­δο­χείο της.

Οπως δή­λω­σε, δια­μέ­νει σε ξε­νο­δο­χείο στο Πλημ­μύ­ρι και ισχυ­ρί­στη­κε ότι ενώ βρι­σκό­ταν με συ­νο­μή­λι­κη παρέα της σε beach party που διορ­γά­νω­νε το ξε­νο­δο­χείο, την πλη­σί­α­σε άτομο, γνω­στό σε αυτή ως Maximillian, που διέ­με­νε στο ίδιο κα­τά­λυ­μα και την οδή­γη­σε στην πα­ρα­λία.

Εκεί, όπως κα­τάγ­γει­λε ενήρ­γη­σε σε βάρος της γε­νε­τή­σιες πρά­ξεις παρά το γε­γο­νός ότι η ίδια δή­λω­σε ρητά ότι δεν επι­θυ­μού­σε.

Κα­τό­πιν ανα­ζη­τή­σε­ων, Αστυ­νο­μι­κοί του Α.Τ. Νό­τιας Ρόδου, περί την 05:00 ώρα της 6ης Ιου­λί­ου 2022 εντό­πι­σαν τον κα­τη­γο­ρού­με­νο, εντός λε­ω­φο­ρεί­ου το οποίο κα­τευ­θυ­νό­ταν στον Αε­ρο­λι­μέ­να Ρόδου, κα­θό­σον είχε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη πτήση για την ανα­χώ­ρη­σή του από τη χώρα.

Η ανή­λι­κη κα­τέ­θε­σε ει­δι­κό­τε­ρα πα­ρου­σία παι­δο­ψυ­χο­λό­γου ότι στο beach party ήπιε με­ρι­κά ποτά και ενώ της άρεσε ένας νέος εκεί­νος εκ­δή­λω­σε εν­δια­φέ­ρον για μια άλλη κο­πέ­λα.

Τότε την πλη­σί­α­σε ο κα­τη­γο­ρού­με­νος τον οποίο είχε γνω­ρί­σει από την 1η Ιου­λί­ου 2022, γιατί διέ­με­νε στο ίδιο ξε­νο­δο­χείο και της είπε ότι είναι όμορ­φη. Εκεί­νη ήξερε ότι είναι 21 ετών και την πλη­σί­α­σε στο beach party και της είπε να κά­νουν μια βόλτα πιο πέρα στην πα­ρα­λία και τον ακο­λού­θη­σε.

Κά­θι­σαν σε μια ξα­πλώ­στρα και άρ­χι­σε να την αγκα­λιά­ζει και να την φι­λά­ει στο στόμα, αλλά όταν ξε­κί­νη­σε να την χαϊ­δεύ­ει στο σώμα και στα από­κρυ­φά της του ζή­τη­σε να στα­μα­τή­σει. Εφυγε, το είπε στους γο­νείς της και τον κα­τάγ­γει­λε.

Επε­σή­μα­νε ότι δεν άσκη­σε βία εις βάρος της κι ότι φο­βή­θη­κε πολύ γιατί είχε γίνει επι­θε­τι­κός όταν την φι­λού­σε και την άγ­γι­ζε ενώ την έπια­σε από τον λαιμό και πό­νε­σε.

Ο ίδιος απο­λο­γού­με­νος τό­νι­σε ότι πλη­σί­α­σε την κο­πέ­λα και της ζή­τη­σε τον προ­σω­πι­κό της λο­γα­ρια­σμό στο «instagram». Από την πρώτη τους επαφή ήταν ιδιαί­τε­ρα φι­λι­κή και συ­νο­μι­λού­σαν.

Οπως είπε όταν βρέ­θη­καν ήταν ντρο­πα­λή, του έλεγε ότι έχει ασχο­λη­θεί σε επί­πε­δο πρω­τα­θλη­τι­σμού με την κο­λύμ­βη­ση και γε­νι­κώς τον εν­διέ­φε­ρε πραγ­μα­τι­κά.

Στην ξα­πλώ­στρα συ­ζη­τού­σαν για διά­φο­ρα θέ­μα­τα όντας αγκα­λια­σμέ­νοι, φι­λή­θη­καν και ύστε­ρα από κά­ποια δευ­τε­ρό­λε­πτα απο­τρα­βή­χτη­κε λίγο και του εκ­μυ­στη­ρεύ­τη­κε πως δεν ξέρει πώς να φι­λά­ει.

Εκεί­νος της είπε ότι θα της δεί­ξει και συ­νέ­χι­σαν να φι­λιού­νται ενώ είχε μαζί της το τη­λέ­φω­νό της, που χτυ­πού­σε αλλά και ενερ­γή εφαρ­μο­γή εντο­πι­σμού της από τους γο­νείς της.

Αντα­πο­κρι­νό­ταν όπως είπε, στα χάδια του και όταν πλη­σί­α­σε στην ευαί­σθη­τη πε­ριο­χή ενώ αρ­χι­κά δε­χό­ταν στην πο­ρεία του ζή­τη­σε να στα­μα­τή­σει, όπως και έκανε. Τότε ξε­κί­νη­σε να κλαί­ει και εκεί­νος προ­σπά­θη­σε να την κα­θη­συ­χά­σει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.