Τοπικές Ειδήσεις

Αναβολή επ’ αόριστον στο Μικτό Ορκωτό Ρόδου για υπόθεση βιασμού από την Κω

Υπόθεση βιασμού που επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου χθες αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω αποχής του συνηγόρου υπεράσπισης εξέλιξη που μετατρέπει ένα ήδη φορτισμένο ποινικό αντικείμενο σε μια νέα δοκιμασία χρόνου για όλους τους εμπλεκόμενους, κυρίως για την παθούσα που περιγράφει εμπειρία σεξουαλικής βίας, αλλά και για τον 31χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο που αρνείται την πράξη.
Το ποινικό αφήγημα που περιγράφεται στη δικογραφία τοποθετεί το επίδικο περιστατικό στις 22/6/2019 και ώρα 01:00, σε πολυσύχναστο νυχτερινό κέντρο στην πόλη της Κω. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, διασκέδαζαν από κοινού η παθούσα, ημεδαπή εργαζόμενη σε ξενοδοχείο του νησιού, και άτομα της κοινής τους παρέας, ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος.
Κατά την περιγραφή της παθούσας, όταν κατευθύνθηκε στις τουαλέτες και βγήκε από αυτές, ο 31χρονος την πλησίασε με ερωτική διάθεση, την έσπρωξε και την οδήγησε εντός καμπίνας. Η ίδια αναφέρει ότι έκλεισε την πόρτα, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του και, παρά τις ρητές αντιρρήσεις της, αφαίρεσε το σορτς και το εσώρουχό της. Στη δική της αφήγηση το κεντρικό στοιχείο δεν είναι μια αμφίσημη συμπεριφορά, αλλά μια ρητή άρνηση που επαναλαμβάνεται, συνοδευόμενη από λεκτική και σωματική αντίσταση, με τη φράση «δεν θέλω» να επιστρέφει ως βασικός δείκτης απουσίας συναίνεσης.
Η καταγγελία μιλά για συνουσία με χρήση βίας. Και αμέσως μετά, για μια εικόνα που συχνά περιγράφεται σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας ως κοινωνική διάψευση του τραύματος, καθώς ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα αναφερόμενα, επέστρεψε στο τραπέζι της παρέας και συνέχισε τη διασκέδαση, ενώ η παθούσα βγήκε αργότερα εμφανώς σοκαρισμένη.
Η παθούσα, όπως περιγράφεται, δεν αποκάλυψε τότε όσα καταγγέλλει ότι προηγήθηκαν. Αποχώρησε από το κατάστημα με τη βοήθεια εργαζομένου που προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στην οικία της, με την ίδια να αναφέρει ότι την είχε επηρεάσει το ποτό. Το επόμενο πρωί ενημέρωσε τη μητέρα της και, σύμφωνα με τα στοιχεία, παροτρύνθηκε να απευθυνθεί στις αρχές.
Δύο ημέρες μετά μετέβη στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν κατέθεσε ενόρκως, αποδίδοντας την αδυναμία αυτή σε κακή ψυχολογική κατάσταση και φόβο για τις συνέπειες. Η ένορκη κατάθεση δόθηκε στις 3/10/2019, όταν, όπως σημειώνεται, είχε συνέλθει από το αρχικό σοκ.
Ο 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι ακολούθησε την παθούσα στις τουαλέτες, ότι υπήρξε μόνο φιλί και ότι, λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, αδυνατούσε να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου