Γιορτινές και λαμπερές, αυτές οι τυρομπάλες καλυμμένες με σπόρια ροδιού είναι ιδανικές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Τα κρεμώδη τυριά δένουν αρμονικά με τη φρεσκάδα και το χρώμα του ροδιού, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο ορεκτικό που φέρνει στο τραπέζι τη θαλπωρή και τη χαρά των Χριστουγέννων.

ΥΛΙΚΑ
• 250 γραμμάρια τυρί κρέμα (π.χ. Philadelfia)
• 100 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
• 180 γραμμάρια λευκό τυρί μαλακό (π.χ. ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση)
• 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
• 5 – 6 τρυφερά φύλλα από φασκόμηλο
• ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο
• Θαλασσινό αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1. Βάζετε όλα τα τυριά στο multi, τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο. Αν χρησιμοποιήσετε φασκόμηλο, προσθέτετε τώρα τα φυλλαράκια και τα αφήνετε να αρωματίσουν το βούτυρο για 1΄- 2΄.
3. Ρίχνετε το βούτυρο μαζί με το φασκόμηλο στο multi με τα τυριά.
4. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και λίγα σπόρια ροδιού μέσα στο μείγμα αλλιώς θα τα χρησιμοποιήσετε μόνο για την επικάλυψη.
5. Χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
6. Σχηματίζετε με τα χέρια μία μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να «σταθεί». Η τυρόμπαλα χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει, αλλά μπορείτε να την ετοιμάσετε και από την προηγούμενη μέρα.
7. Παράλληλα, απλώνετε τα σπόρια του ροδιού σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά.
8. Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνετε τα σπόρια ροδιού και κυλάτε επάνω τους την τυρόμπαλα ώστε να κολλήσουν. Όσα χρειαστεί, τα τοποθετείτε με το χέρι.
9. Σερβίρετε την τυρόμπαλα σε πιατέλα, συνοδεύοντάς τη με κρακεράκια γύρω γύρω.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Αυτά τα Χριστούγεννα να είναι γεμάτα
Aγάπη, Xαρά και Oικογενειακή Θαλπωρή!













