Ρεπορτάζ

Καταδίκη 51χρονου Αλβανού για απειλές και εξύβριση δασκάλας μέσα σε σχολείο

• Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή, ύστερα από επεισόδιο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, όπου ο κατηγορούμενος εισέβαλε και απείλησε δασκάλα μπροστά σε μαθητές

Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό αποτέλεσμα ως προς την έφεση, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 51χρονος Αλβανός, κάτοικος Ρόδου, μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της 31ης Οκτωβρίου 2025 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, κατηγορήθηκε για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, εξύβριση και διατάραξη της λειτουργίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, ο 51χρονος είχε μεταβεί στο σχολείο λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι για να παραλάβει το ανήλικο παιδί του από το ολοήμερο πρόγραμμα, παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό που απαγορεύει την είσοδο γονέων στους χώρους του σχολείου χωρίς συνοδεία ή άδεια.
Οι απειλές και οι ύβρεις ενώπιον παιδιών
Η δασκάλα του σχολείου κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος εξαγριώθηκε όταν του ζητήθηκε να περιμένει για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία αποχώρησης μαθητή από το ολοήμερο πρόγραμμα.
Ο 51χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση, «εισήλθε με το έτσι θέλω στο προαύλιο χώρο και εν συνεχεία μέσα στο κτήριο του σχολείου», φωνάζοντας και απευθύνοντας ύβρεις και απειλές προς την εκπαιδευτικό, συνεχίζοντας να την απειλεί ακόμη και έξω από το σχολείο, παρουσία μικρών μαθητών και της συζύγου του.
Η δασκάλα δήλωσε ότι ένιωσε έντονο φόβο και απειλή για την ασφάλειά της και κάλεσε την αστυνομία, καθώς το επεισόδιο είχε προκαλέσει πανικό στους μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διάλειμμα. «Τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν και οι συνάδελφοι τα έβαλαν άρον άρον μέσα στις τάξεις τους», ανέφερε στην κατάθεσή της.
Η σύλληψη και η απολογία του κατηγορουμένου
Η αστυνομία έφθασε άμεσα στο σχολείο, προχώρησε στη σύλληψη του 51χρονου και τον οδήγησε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει φασαρία και ότι μπήκε στο σχολείο ύστερα από πρόσκληση άλλης δασκάλας, προκειμένου να υπογράψει το χαρτί αποχώρησης του παιδιού του. Δήλωσε ότι η παθούσα του μίλησε «με ύφος» και τον αποκάλεσε «ηλίθιο», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Παραδέχθηκε ότι την εξύβρισε, αλλά υποστήριξε πως δεν θυμάται τα ακριβή λόγια που χρησιμοποίησε.
«Σέβομαι όλες τις δασκάλες και έχω πολύ καλή σχέση μαζί τους. Το παιδί μου έκλαιγε και προσπαθούσα να το ηρεμήσω. Δεν είχα καμία πρόθεση να προκαλέσω πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου