ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Λυμπερόπουλος στον RV για Documento: Πρόκειται για δύο έργα και όχι ένα. Το δεύτερο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τους ισχυ­ρι­σμούς της εφη­με­ρί­δας Documento , που σε άρθρο του κάνει λόγο ότι πλη­ρώ­θηκε δύο φορές έργο από την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, καταρ­ρί­πτει με ανα­λυ­τικά στοι­χεία ο Προϊ­στά­με­νος της Γενικής Διεύ­θυν­σης Υπο­δο­μών της ΠΝΑΙ Νίκος Λυμπε­ρό­που­λος, μιλώ­ντας στον Real Voice 99.5 και την Ρένα Παυλάκη.

Ο κ. Λυμπε­ρό­που­λος εξηγεί ότι πρό­κει­ται για δύο δια­φο­ρε­τικά έργα και όχι για ένα όπως ψυεδώς υπο­στη­ρί­ζει το δημο­σί­ευμα. Τονίζει επίσης ότι το δεύτερο έργο που αφορά τις σοβαρές  ζημιές στο δίκτυο ομβρίων από την Bora, δεν έχει ξεκι­νή­σει ακόμη, ως εκ τούτου δεν έχει πλη­ρω­θεί ούτε ένα ευρώ. Κατά συνέ­πεια, καμία δόση αλή­θειας δεν υπάρχει στους ισχυ­ρι­σμούς της εφη­με­ρί­δας ότι “το ίδιο έργο χρη­μα­το­δο­τή­θηκε δύο φορές” και ότι “δόθηκε διπλά­σιο κονδύλι επειδή δήθεν επλήγη από την καται­γίδα Bora”.

Πιο συγκε­κρι­μένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λυμπε­ρό­που­λος:

Το δεύτερο έργο αφορά το δίκτυο ομβρίων της περιο­χής από τη Φανε­ρω­μένη ως το Αερο­δρό­μιο, για το οποίο, μετά τη Bora, οι αυτο­ψίες έδειξαν ότι όχι μόνο είναι ανε­παρ­κές, αλλά έχει και σημα­ντι­κές βλάβες. Επι­πλέον, για την προ­στα­σία της περιο­χής από τα πλημ­μυ­ρικά φαι­νό­μενα, ήταν επι­βε­βλη­μένο να εφαρ­μο­στούν όλοι οι νέοι κανο­νι­σμοί και προ­δια­γρα­φές των έργων, που επι­βάλ­λο­νται λόγω της κλι­μα­τι­κής κρίσης, ώστε οι υπο­δο­μές να έχουν ανθε­κτι­κό­τητα έναντι των έντονων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων.

Τόνισε με έμφαση ότι τον Απρίλιο του 2025 δόθηκε από την Περι­φέ­ρεια έγγραφη εντολή στον μελε­τητή να μην συμπε­ρι­λη­φθούν στο νέο έργο τα τμήματα του δικτύου ομβρίων που είχαν συμπε­ρι­λη­φθεί και ολο­κλη­ρω­θεί  στο πλαίσιο  του αρχικού έργου.

Επι­πλέον τόνισε ότι το νέο έργο που αφορά την απο­κα­τά­σταση των ζημιών του δικτύου ομβρίων από τη θεο­μη­νία Bora  δεν έχει ξεκι­νή­σει ακόμη, ως εκ τούτου δεν έχει πλη­ρω­θεί ούτε ένα ευρώ, όπως ψευδώς ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευμα.

Πηγή:realvoice995.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.