Ειδήσεις

Οι ομογενείς στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ- επανεξελέγη ο Καλύμνιος Γκας Μπιλιαράκης

Στην προεδρία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος βρίσκεται ο Ελληνοαμερικανός Ρινς Πρίμπους, για τον οποίο αρκετοί αναλυτές αναφέρουν ότι διαθέτει «σημαντικές πολιτικές ικανότητες» που συνέτειναν στην εκλογική επιτυχία του κόμματός του.

Στις χθεσινές εκλογές κατάφεραν να επανεκλεγούν στη Βουλή και οι ομογενείς: ο Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης από την Κάλυμνο στην Φλόριντα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ, η Δημοκρατική Νίκη Τσόγκα (σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόγκα) στη Μασαχουσέτη και η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους στη Νεβάδα.

Στην Φλόριντα, απέτυχε να εκλεγεί κυβερνήτης ο κυπριακής καταγωγής Δημοκρατικός Τσαρλς Κριστ, ο οποίος διετέλεσε κυβερνήτης της πολιτείας μέχρι το 2010 εκλεγμένος τότε ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ελληνοαμερικανοί επανεξέλεγησαν επίσης σε διάφορες πολιτειακές και περιφερειακές θέσεις, όπως: ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της πλειοψηφίας στη πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης Ντιν Σκέλος, ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και ο Δημοκρατικός Λεωνίδας Ραπτάκης στην πολιτειακή γερουσία του Ρόντ ‘Αιλαντ.

Thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου