ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομεία: Εφαρμογή ιχνηλάτησης ασθενών στα Επείγοντα- Στη λίστα και το Νοσοκομείο Καρπάθου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Eντός του Μαρ­τί­ου και από το νο­σο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός ξε­κι­νά­ει η εφαρ­μο­γή του συ­στή­μα­τος ηλε­κτρο­νι­κής ιχνη­λά­τη­σης των ασθε­νών που απευ­θύ­νο­νται στα Τμή­μα­τα Επει­γό­ντων Πε­ρι­στα­τι­κών του ΕΣΥ, ενώ πριν από το κα­λο­καί­ρι το σύ­στη­μα σχε­διά­ζε­ται να εφαρ­μό­ζε­ται σε επι­πλέ­ον 12 νο­σο­κο­μεία. Πρό­κει­ται για το λε­γό­με­νο «βρα­χιο­λά­κι», το οποίο θα φέρει QRcode, μέσω του οποί­ου αφε­νός θα «πα­ρα­κο­λου­θεί­ται» η πο­ρεία του ασθε­νούς στα ια­τρεία των ΤΕΠ και θα συλ­λέ­γο­νται στοι­χεία για την ανα­μο­νή, αλλά και τα ση­μεία όπου κα­θυ­στε­ρεί η εξυ­πη­ρέ­τη­ση των ασθε­νών. Για την ανα­μο­νή και τον εκτι­μώ­με­νο χρόνο εξυ­πη­ρέ­τη­σής τους θα ενη­με­ρώ­νο­νται μέσω monitor, που το­πο­θε­τού­νται έξω από τα ια­τρεία των ΤΕΠ, οι ίδιοι οι ασθε­νείς, ενώ τα σχε­τι­κά στοι­χεία θα πα­ρα­κο­λου­θού­νται και από τη διοί­κη­ση του νο­σο­κο­μεί­ου και κε­ντρι­κά από το υπουρ­γείο Υγεί­ας.

Οπως ανέ­φε­ρε ο υπουρ­γός Υγεί­ας Αδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης το βράδυ της Πέμ­πτης στην ομι­λία του κατά τη συ­ζή­τη­ση επί της πρό­τα­σης δυ­σπι­στί­ας κατά της κυ­βέρ­νη­σης, «μέχρι το τέλος του μήνα θα λει­τουρ­γεί πι­λο­τι­κά η ηλε­κτρο­νι­κή ιχνη­λά­τη­ση ασθε­νούς, το λε­γό­με­νο “βρα­χιο­λά­κι”, στο νο­σο­κο­μείο του Ευαγ­γε­λι­σμού. Μέχρι το κα­λο­καί­ρι θα βρί­σκε­ται σε 12 νο­σο­κο­μεία: Λαϊκό, “Γεν­νη­μα­τάς”, ΚΑΤ, Παί­δων Πε­ντέ­λης, Παί­δων “Αγία Σοφία”, Παί­δων “Αγλα­ΐα Κυ­ρια­κού”, Αγιοι Ανάρ­γυ­ροι, Αγιος Σάβ­βας, Πα­νε­πι­στη­μια­κό Ρίου, Πα­νε­πι­στη­μια­κό Ιω­αν­νί­νων, Νο­σο­κο­μείο Καρ­πά­θου και Σι­σμα­νό­γλειο. Με την ηλε­κτρο­νι­κή ιχνη­λά­τη­ση θα μπο­ρού­με να επι­τα­χύ­νου­με στο μισό τον χρόνο όπου πε­ρι­μέ­νει ένας ασθε­νής στην ανα­μο­νή στο Τμήμα Επει­γό­ντων Πε­ρι­στα­τι­κών».

168 για­τροί μπή­καν στο ΕΣΥ, 213 απο­χώ­ρη­σαν

Είναι μία από τις πα­ρεμ­βά­σεις που σχε­διά­ζει και υλο­ποιεί το υπουρ­γείο Υγεί­ας με στόχο τη μεί­ω­ση του χρό­νου ανα­μο­νής στα Επεί­γο­ντα. Ηδη από τον πε­ρα­σμέ­νο Νο­έμ­βριο έχει αλ­λά­ξει η διά­τα­ξη των εφη­με­ρευό­ντων νο­σο­κο­μεί­ων της Ατ­τι­κής (οι αλ­λα­γές –διορ­θω­τι­κές κι­νή­σεις– συ­νε­χί­ζο­νται και τώρα), ενώ σε εξέ­λι­ξη είναι και τα έργα ανα­καί­νι­σης των ΤΕΠ των νο­σο­κο­μεί­ων, τα οποία ταυ­τό­χρο­να ενι­σχύ­ο­νται με για­τρούς, νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό και τραυ­μα­τιο­φο­ρείς. Με­τα­ξύ των πα­ρεμ­βά­σε­ων είναι η υπο­γρα­φή συμ­βά­σε­ων των νο­σο­κο­μεί­ων με εξω­τε­ρι­κούς ακτι­νο­λό­γους, οι οποί­οι θα «δια­βά­ζουν» τις ει­κό­νες από τις εξε­τά­σεις που γί­νο­νται κατά τις εφη­με­ρί­ες των νο­σο­κο­μεί­ων και θα στέλ­νουν ηλε­κτρο­νι­κά τη διά­γνω­ση – συ­μπέ­ρα­σμά τους και η συ­νε­φη­μέ­ρευ­ση των Κέ­ντρων Υγεί­ας του λε­κα­νο­πε­δί­ου ώστε να απορ­ρο­φή­σουν τα ελα­φρά πε­ρι­στα­τι­κά.

Κατά την ομι­λία του ο κ. Γε­ωρ­γιά­δης απά­ντη­σε και στην ανα­κοί­νω­ση του Πα­νελ­λη­νί­ου Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου για το αρ­νη­τι­κό ισο­ζύ­γιο με­τα­ξύ προ­σλή­ψε­ων και απο­χω­ρή­σε­ων το τε­λευ­ταίο πε­ντά­μη­νο στο ΕΣΥ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «στα νο­σο­κο­μεία έχου­με σε έναν χρόνο συν 580 για­τρούς. Σή­με­ρα έχου­με πε­ρισ­σό­τε­ρο ια­τρι­κό και νο­ση­λευ­τι­κό και λοιπό προ­σω­πι­κό στο ΕΣΥ από ό,τι εί­χα­με ποτέ».

Πηγή: Kathimerini.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.