ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΓΣΕΕ αποχωρεί από την πλατφόρμα X πρώην twitter

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ απο­φά­σι­σε να απε­νερ­γο­ποι­ή­σει το λο­γα­ρια­σμό της στην πλατ­φόρ­μα X (πρώην twitter) που πρό­σφα­τα πέ­ρα­σε στην ιδιο­κτη­σία του με­γι­στά­να Elon Musk.

Λόγω της αλ­λα­γής της πο­λι­τι­κής της πλατ­φόρ­μας μετά την αλ­λα­γή της ιδιο­κτη­σί­ας, έχει αυ­ξη­θεί ανη­συ­χη­τι­κά η δια­σπο­ρά ψευ­δών ει­δή­σε­ων, ακρο­δε­ξιών θε­ω­ριών συ­νο­μω­σί­ας, ρα­τσι­στι­κών από­ψε­ων και γε­νι­κό­τε­ρα η  ρη­το­ρι­κή μί­σους, ενι­σχύ­ο­ντας  την το­ξι­κό­τη­τα στις συ­νο­μι­λί­ες των χρη­στών. Η νέα αυτή κα­τά­στα­ση έχει ανα­γκά­σει πλή­θος συν­δι­κά­των, εκ­παι­δευ­τι­κών ιδρυ­μά­των, ιστο­ρι­κών ΜΜΕ και κοι­νω­νι­κών φο­ρέ­ων σε πα­γκό­σμιο επί­πε­δο να απο­χω­ρή­σουν από την πλατ­φόρ­μα.

Τα κοι­νω­νι­κά δί­κτυα δί­νουν πνοή στον κοι­νω­νι­κό διά­λο­γο, αρκεί να τη­ρού­νται κα­νό­νες και να δια­σφα­λί­ζο­νται στοι­χειώ­δεις συν­θή­κες αμε­ρο­λη­ψί­ας και αντι­κει­με­νι­κό­τη­τας.

Η ΓΣΕΕ θε­ω­ρεί ότι δεν μπο­ρεί πλέον να έχει πα­ρου­σία σε έναν τέ­τοιο το­ξι­κό δια­δι­κτυα­κό χώρο και θα εξε­τά­σει εναλ­λα­κτι­κούς τρό­πους επι­κοι­νω­νί­ας των από­ψε­ών της στην κοι­νω­νία.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.