Ειδήσεις

Με «100 δόσεις» η τριήμερη μάχη στη Βουλή

Με το ΟΚ -με πολλά όμως ερωτηματικά- της τρόικας ανά χείρας τουλάχιστον για τις οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προσέρχεται το απόγευμα η Κυβέρνηση στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Επί της ουσίας μετά το ναυάγιο με τους εκπροσώπους της τριμερούς για μία λύση πακέτο που θα περιελάμβανε και τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, επιδίωξη του Πρωθυπουργικού επιτελείου ήταν να βρεθεί, έστω και την ύστατη ώρα, μια λύση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο.

Ο λόγος ήταν ότι το Μαξίμου θέλει να προσέλθει στην τριήμερη «μάχη» στη Βουλή και στη μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ με γεμάτο οπλοστάσιο, αφού κατά γενική παραδοχή οι φοροελαφρύνσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν αρκούν.

Η χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου είχε τον χαρακτήρα της ύστατης προσπάθειας να πειστεί η τρόικα να συναινέσει τουλάχιστον στη ρύθμιση για τις οφειλές στο δημόσιο. Τελικά και με τη δέσμευση ότι σύντομα θα έρθει μια συνολική μελέτη για τις επιπτώσεις του μέτρου και ότι οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση θα είναι κάτι παραπάνω από αυστηρές, η Κυβέρνηση θα τη φέρει προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα προσθέσει ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα της στην τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή να καταδειχθεί το «ανεδαφικό των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ» και η διάσταση απόψεων, ειδικά για το χρέος, μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πέρασε από φροντιστήριο τους βουλευτές του κόμματος, εφοδιάζοντάς τους μάλιστα με φυλλάδιο με τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αφενός για να αντιμετωπίσουν τις βολές των συναδέλφων τους της συγκυβέρνησης αφετέρου να πείσουν τον κόσμο για το εφικτό των θέσεων του κόμματος.

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου