Ειδήσεις

Αίτημα του ΕΚΡ προς τον δήμαρχο : «Να δημιουργηθεί ανάπτυξη για να υπάρξει απασχόληση»

Θέματα σχετιζόμενα με την απασχόληση συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση που είχε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Σταμούλης, ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Τριπολίτης, ο ταμίας κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Λευτέρης Καρανικόλας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γιάννης Ντελλάκης.
«Συναντηθήκαμε με το δήμαρχο της Ρόδου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Θελήσαμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Η επιτυχία η δική του θα είναι επιτυχία της Ρόδου. Του θέσαμε ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζόμενους της περιοχής. Του κάναμε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα. Δεν ξεχνάμε πως ο Δήμος είναι μεγαλύτερος εργοδότης σε επίπεδο νησιού άμεσα και έμμεσα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας και πρόσθεσε πως τώρα μπορεί να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.
«Δημιουργούνται και επιπλέον θέσεις απασχόλησης. Ζητήσαμε από το δήμαρχο να δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη και ενίσχυση επιχειρήσεων, όπως η ΡΟΔΑ και η ΔΕΥΑΡ, που κινδύνευσαν με ξαφνικό θάνατο. Ενημερώσαμε τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να μην κλείσουν οι δύο επιχειρήσεις. Του δηλώσαμε πως δεν θα υπάρχει κίνδυνος αν ο Δήμος δείξει επιμέλεια στον τρόπο λειτουργίας τους. Θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στη ΡΟΔΑ», δήλωσε ο κ. Σάββας Χατζησάββας.
«Ζητήσαμε από τον δήμαρχο να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΡ, ώστε να ανακουφιστούν οι καταναλωτές. Είναι επίσης απαραίτητο να στηριχθεί η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ γιατί είναι σημαντική για το περιβάλλον της Ρόδου», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Ο κ. Σάββας Χατζησάββας δήλωσε ακόμη πως ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει την προσπάθεια που θα καταβάλει το Εργατικό Κέντρο για την ανάσχεση της ανεργίας.
«Ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες απασχόλησης. Είναι ανάγκη να πείσει τις εργοληπτικές εταιρείες που έχουν την ευθύνη κατασκευής δημοσίων έργων, ώστε να απασχολούν προσωπικό από τη Ρόδο και όχι εργαζόμενους που μεταφέρουν στο νησί από την πλατεία Ομονοίας (Αθήνα). Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα έργα που θα δημοπρατηθούν από το Δήμο Ρόδου», δήλωσε ο κ. Σάββας Χατζησάββας και συμπλήρωσε πως ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να υπάρχει απασχόληση.
«Θα συνάψουμε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο ώστε μέσω του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ να προσφέρονται υπηρεσίες και πληροφόρηση σε εργαζόμενους και άνεργους. Θέλουμε να στηρίξουμε μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο. Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος έδειξε κατανόηση. Είναι στο χέρι του να μας αποδείξει πως μπορεί και θέλει να δουλέψει σε κατεύθυνση που θα είναι σε όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων», τόνισε ο κ. Σάββας Χατζησάββας.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επεσήμανε στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο ότι είναι αντίθετη με την οποία προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες.
«Ζητήσαμε να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας και Πρόνοιας. Επισημάναμε στο δήμαρχο πως η όποια σύμβαση με ιδιώτες θα πρέπει να είναι επωφελής για το νησί», δήλωσε ο κ. Σάββας Χατζησάββας και συμπλήρωσε πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη σύμβαση που έχει συναφθεί με ιδιώτες για την καθαριότητα.
«Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες. Η σύμβαση πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του Δήμου και των πολιτών. Σε μια από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Στη δεύτερη οι συνθήκες απασχόλησης είναι κακές», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.
Η διοίκηση του ΕΚΡ ζήτησε από το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο να συνεργαστεί με τα σωματεία εργαζομένων στο Δήμο και τις επιχειρήσεις του και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Οι συνάδελφοι θα του θέσουν όλα τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις», δήλωσε ο κ. Χατζησάββας.

Η Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ μετά από πρόσκληση για συμμετοχή σε συζήτηση για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior, συναντήθηκε με τα στελέχη της και τους Υπεύθυνους για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών από το Ελληνικό Γραφείο της οργάνωσης.
Η Διοίκηση ενημερώθηκε για τις δράσεις της οργάνωσης όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ενεργειακό και κατασκευαστικό κλάδο μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως μέσω φωτοβολταϊκών.
Η Διοίκηση του ΕΚΡ εξέφρασε τη στήριξή της στη δράση της οργάνωσης και συμφωνήθηκε η ύπαρξη στενής συνεργασίας των δύο φορέων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου