ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυναικοκτονία: Καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος – Είχε κάνει φυλακή, ήταν έξω με… όρους!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
gunaikoktonia_agioi_anarguroi5

Άφωνη η κοινή γνώμη παρα­κο­λου­θεί τις φρι­κια­στι­κές σκηνές που εκτυ­λί­χθη­καν  έξω από το αστυ­νο­μικό τμήμα Αγίων Αναρ­γύ­ρων με την άγρια δολο­φο­νία της 28χρονης Κυρια­κής Γρίβα.

Αλλά ταυ­τό­χρονα μένει εμβρό­ντητη και από την αλυσίδα των εξω­φρε­νι­κών απο­κα­λύ­ψεων για τη δια­φθορά στο τμήμα αυτό και ίσως το ρόλο που έπαιξε η διάλυση ουσια­στικά της υπη­ρε­σίας αυτής, στο να μην προ­στα­τευ­τεί όπως θα έπρεπε η άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με εκτενή ρεπορ­τάζ, όπως αυτό του κεντρι­κού δελτίου ειδή­σεων του Star Channel, ο σκοπός που βρι­σκό­ταν στο φυλάκιο και δεν έκανε το παρα­μι­κρό, είχε εμπλα­κεί και κατα­δι­κα­στεί για υπόθεση με πλαστά δια­βα­τή­ρια.

Η υπόθεση αφο­ρούσε εγκλη­μα­τική οργά­νωση με πλα­στο­γρα­φίες και για διευ­κό­λυνση εξόδου αλλο­δα­πών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορ­τάζ του ΑΝΤ1, ο επί­ορ­κος αστυ­νο­μι­κός πρω­τό­δικα κατα­δι­κά­στηκε και το αρχη­γείο της αστυ­νο­μίας τον έθεσε σε διετή δια­θε­σι­μό­τητα. Ο 48χρονος προ­σέ­φυγε στο Εφετείο ωστόσο το 2021 ο εισαγ­γε­λέας διέταξε τη φυλά­κιση του. Μετα­φέρ­θηκε στις φυλακές της Λάρισας και φυλα­κί­στηκε για 12 μήνες.

Όπως ανα­φέ­ρει το newsit, το 2023 με βού­λευμα απο­φυ­λα­κί­στηκε και στη συνέ­χεια υπέβαλε ενστά­σεις στα πει­θαρ­χικά με το χαρτί της απο­φυ­λά­κι­σης και επέ­στρεψε στην αστυ­νο­μία. Πριν από μερικές ημέρες κατα­δι­κά­στηκε τελε­σί­δικα από τον Άρειο Πάγο και ξεκί­νησε η δια­δι­κα­σία της από­τα­ξης του, κάτι που επι­βε­βαί­ωσε και η εκπρό­σω­πος Τύπου της ΕΛΑΣ Κων­στα­ντία Δημο­γλί­δου.

Η δικη­γό­ρος του αστυ­νο­μι­κού Στα­μα­τία Μάρκου που μίλησε στον ΑΝΤ1, επι­βε­βαί­ωσε ότι ο 48χρονος αρχι­φύ­λα­κας έχει απο­φυ­λα­κι­στεί με περιο­ρι­στι­κούς όρους και δήλωνε παρου­σία μια φορά τον μήνα σε δια­φο­ρε­τικό τμήμα από αυτό που υπη­ρε­τούσε!

Σε άλλη υπόθεση, επίσης με πλαστά δια­βα­τή­ρια είναι εμπλε­κό­μενη και μία αστυ­νο­μι­κός στο συγκε­κρι­μένο τμήμα – και συνε­χί­ζει να υπη­ρε­τεί κανο­νικά!

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.