Ειδήσεις

Νομοσχέδιο για την προστασία των Ρώσων τουριστών προωθεί το Κρεμλίνο

Πριν από λίγο είδαν το φως της δημοσιότητας σε ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης οι πρώτες λεπτομέρειες του νέου Νομοσχεδίου για τηn προστασία των τουριστών στη Ρωσία, που προωθεί το Κρεμλίνο μετά τις απανωτές πτωχεύσεις ταξιδιωτικών γραφείων, που είχαν ως  αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία άνω των 65.000 Ρώσων πολιτών.

Σύμφωνα με το Σχέδιο, οι ταξιδιωτικoί πράκτορες θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν έγκαιρα τους τουρίστες για τις υπηρεσίες πληρωμών των αερομεταφορών και των ξενοδοχείων.

Μέχρι πρότινος οι τουρίστες συχνά δεν είχαν ενημέρωση σχετικά με τις πληρωμές των υπηρεσιών μεταφοράς τους και για το ξενοδοχείο που θα διέμεναν στον προορισμό που είχαν κλείσει τις διακοπές τους.

Τώρα, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, προτείνεται να  συμπληρωθεί ο κατάλογος των βασικών όρων της σύμβασης μεταξύ του πελάτη και του ταξιδιωτικού πράκτορα στην κατεύθυνση ενημέρωσης για το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιών και των πληρωμών προς τρίτους. Διαφορετικά, οι πολίτες θα είναι σε θέση να απαιτήσουν την ακύρωση της σύμβασης.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου