ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στις παγκορασίδες η Ε.Α.ΚΑ.!

Μάκης Δούβαλης 3 λεπτά ανάγνωση
ΕΑΚΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανάξια και αήττητη πρω­τα­θλή­τρια ομάδα Δωδε­κα­νή­σου στις παγκο­ρα­σί­δες ανα­δεί­χθηκε η Ε.Α. Καλύ­μνου, η οποία κέρδισε στον μεγάλο τελικό με 53-49 τον άκρως μαχη­τικό Ηρακλή 2000. Η ομάδα του Γιώργου Μαύρου επι­βε­βαί­ωσε τα προ­γνω­στικά από την αρχή της χρονιάς που την ήθελαν ως το μεγάλο φαβορί και πήρε αήττητη τον τίτλο στα Δωδε­κά­νησα, απέ­να­ντι στον αξιό­μαχο Ηρακλή 2000, ο οποίος «καρ­διο­χτύ­πησε» για τα καλά την Ε.Α.ΚΑ. Στο τέλος όμως η ομάδα της Καλύ­μνου πήρε αυτό που δικαιού­νταν και «έπιασε» στους τίτλους (από δύο) τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και τον Ιππο­κράτη Κω.

Απόλυτα κυρί­αρχη ήταν η Ε.Α. Καλύ­μνου σε όλη τη διάρ­κεια του μεγάλου τελικού… Με κορυ­φαία την Σδρέγα σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Μαύρου προη­γή­θηκε με 2-8, αλλά ο Ηρακλής 2000 πλη­σί­ασε σε 6-11 με τη Ράσχα (6’). Οι Καλύ­μνιες «έτρεξαν» σερί 0-6 και ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό (6-17 στο 9’) για να ολο­κλη­ρω­θεί το α’ δεκά­λε­πτο με 9-19.

Στο β’ δεκά­λε­πτο, η Ε.Α.ΚΑ. έδειξε αρχικά τη διάθεσή να «τελειώ­σει» το παι­χνίδι… Με προ­σπά­θεια της Σδρέγα το σκορ έγινε 9-26 και η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους. Με τον Ηρακλή 2000 να παίζει καλή άμυνα πάνω στην Μαύρου, η ομάδα του Κώστα Σαντή άρχισε να ροκα­νί­ζει τη διαφορά, έχοντας πολυ­φω­νία στο σκο­ρά­ρι­σμα. Συνο­λικά το σερί έφτασε το 12-2 και με τρί­πο­ντο της Σουλ­λάζι στην εκπνοή, η ομάδα της Καρ­δά­μαι­νας πλη­σί­ασε σε 21-28 στο ημί­χρονο.

Στο γ’ δεκά­λε­πτο, ο Ηρακλής 2000 μείωσε σε 26-32 και 29-35 με την πολύ καλή Σουλ­λάζι, αλλά σε καίρια σημεία η Ε.Α.ΚΑ. ξέφυγε ξανά με διψήφια διαφορά (29-39 στο 26’). Η ομάδα της Καρ­δά­μαι­νας ζόρισε αρκετά τις Καλύ­μνιες, οι οποίες πάντως όταν απει­λού­νταν έβρι­σκαν λύσεις (31-41 στο 28’), ενώ το γ’ δεκά­λε­πτο τελεί­ωσε με 33-43.

Στο τελευ­ταίο… κομμάτι του αγώνα, η Ε.Α.ΚΑ. κράτησε αρχικά τη διαφορά υπέρ της, αλλά ο Ηρακλής 2000 δεν τα παρά­τησε, αλλά έγινε και απει­λη­τι­κός. Με Σακελ­λα­ρίου και Κασ­σιώτη, οι Κώες μείωσαν σε 40-47 (34’), ανα­γκά­ζο­ντας τον Γιώργο Μαύρο να καλέσει τάιμ-άουτ. Με τρί­πο­ντο της Κασ­σιώτη, ο Ηρακλής 2000 μείωσε σε 43-47 (36’), ενώ μετά τις δύο βολές του Μαύρου (43-49), η Κασ­σιώτη πήρε ξανά το όπλο της και με νέα τρί­πο­ντη «βόμβα» έκανε το 46-49 (37’). Η Τυρίκου πέτυχε μεγάλο καλάθι (46-51 στο 2.06’). Η Μαύρου στο 1.53’ είχε 0/2 βολές, όμως η Σδρέγα έκανε το 46-53 (39’) και ουσια­στικά έγειρε την πλά­στιγγα προς το μέρος της Ε.Α.ΚΑ. Η Φάσκο με γκολ-φάουλ μείωσε σε 49-53 και αυτό ήταν το τελικό σκορ, αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Από τις νική­τριες ξεχώ­ρι­σαν οι Σδρέγα, Μαύρου και Μαμου­ζέλ­λου, εενώ από τις ηττη­μέ­νες οι Κασ­σιώτη και Σουλ­λάζι. Εξαι­ρε­τική ήταν η διαι­τη­σία των Ξανθού- Φάκαρου.

M.V.P. Η ΘΕΜΕΛΙΝΑ ΣΔΡΕΓΑ

Η Θεμε­λίνα Σδρέγα ανα­δεί­χθηκε πολυ­τι­μό­τερη παί­κτρια του μεγάλου τελικού στο φάιναλ-φορ του πρω­τα­θλή­μα­τος.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Στο φινάλε έγινε η τελετή λήξης… Την M.V.P. Θεμε­λίνα Σδρέγα τίμησε ο αντι­πρό­ε­δρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Θανάσης Στα­μού­λης, τον τέταρτο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος ο παρά­γο­ντας του Ηρακλή 2000 Στα­μά­της Μετα­ξω­τός, τον τρίτο Κολοσσό ο πρό­ε­δρος της Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Γιώργος Ξανθός, τον δεύτερο Ηρακλή 2000 η παρά­γο­ντας της Ε.Α.ΚΑ. Καλ­λιόπη Μαύρου και την πρω­τα­θλή­τρια ομάδα της Καλύ­μνου, ο πρό­ε­δρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδε­κα­νή­σου Παντε­λής Κουγιός.

Τα δεκά­λε­πτα ήταν: 9-19, 21-28(ημ.), 33-43, 49-53

Διαι­τη­τές; Ξανθός- Φάκαρος

ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 (Σαντής): Δια­κο­μα­νώλη 2, Σουλ­λάζι 9(2), Σκιούτι 5, Σακελ­λα­ρίου 8, Κασ­σιώτη 15(2), Ράσχα 2, Αγρέλλη 2, Φάσκο 6.

Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Μαύρος): Τυρίκου 6, Μαμου­ζέλ­λου 8, Μαύρου 17, Μαγκού­λια 2, Νυστά­ζου, Σδρέγα 20(1), Ασπιώτη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.