ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Καλοπήτας από Σορωνή: «Στόχος μας να γίνουμε ένας Δήμος που να λειτουργεί η Δημοκρατία»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Καλοπήτας Σορωνή

Το όραμά του για ένα σύγ­χρονο νησί και ένα Δήμο που να λει­τουρ­γεί το Δημο­τικό Συμ­βού­λιο με λογο­δο­σία και δια­φά­νεια όπως και την ανα­βάθ­μιση του ρόλου των τοπικών συμ­βου­λίων, μοι­ρά­στηκε ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ρόδου και επι­κε­φα­λής της δημο­τι­κής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» Βάιος Καλο­πή­τας με τα μέλη του Τοπικού Συμ­βου­λίου Σορωνής.

Ειδι­κό­τερα ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος συνο­δευό­με­νος από τους συνερ­γά­τες του Γιώργο Κυπριάδη και Γιώργο Χαντα­βα­ρίδη, κατά την επί­σκεψή του στη Σορωνή είχε την ευκαι­ρία να συνα­ντη­θεί με τον πρόεδρο της δημο­τι­κής κοι­νό­τη­τας Μανώλη Μπο­νιάτη και τα μέλη του τοπικού συμ­βου­λίου Ελένη Πιπι­γκάκη, Σίμο Καρα­κό­πουλο, Λουκία Κυρ­μι­χάλη, παρου­σία του αντι­δη­μάρ­χου Καμεί­ρου και Νότιας Ρόδου Σάββα Χρι­στο­δού­λου, του συντο­νι­στή τοπικής οργά­νω­σης ΠΑΣΟΚ Δια­κο­δη­μη­τρίου Ανα­στά­σιου , της γραμ­μα­τέως του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου Ρόδου Καίτης Μπιλιά και του προ­έ­δρου του ΕΥΚΛΗ Μιχάλη Τομάζου.

Ο κ. Βάιος Καλο­πή­τας παρου­σί­ασε στους παρευ­ρι­σκό­με­νους τις θέσεις της δημο­τι­κής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» επεν­δύ­ο­ντας στην ανα­βάθ­μιση του ρόλου των τοπικών συμ­βου­λίων με αρμο­διό­τη­τες και πόρους, μέσω του συμ­με­το­χι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, προ­κει­μέ­νου να μπορούν να παρεμ­βαί­νουν άμεσα και απο­τε­λε­σμα­τικά προς όφελος των τοπικών κοι­νω­νιών, χωρίς να πρέπει να περι­μέ­νουν την έγκριση της κεντρι­κής διοί­κη­σης για ζητή­ματα που μπορούν να αντι­με­τω­πι­στούν άμεσα.

Ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ρόδου εξήρε το έργο των μελών του τοπικού συμ­βου­λίου, που παρά τις αντι­κει­με­νι­κές δυσκο­λίες των τελευ­ταίων ετών, αντα­πο­κρί­θηκε υπο­δειγ­μα­τικά στις ανάγκες της τοπικής κοι­νω­νίας. Έγινε ανταλ­λαγή απόψεων και κατα­γραφή των προ­βλη­μά­των της περιο­χής, με τον κ. Β. Καλο­πήτα να επι­ση­μαί­νει ότι «η πολι­τική μας παρέμ­βαση, ξεκι­νάει από τον άνθρωπο και τον πολίτη. Θέλουμε την ενερ­γο­ποί­ηση των πολιτών για να υπη­ρε­τή­σουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στόχος μας είναι να είμαστε ένας Δήμος Πρότυπο συμ­με­το­χι­κής Δημο­κρα­τίας. Για εμάς το κέντρο των επι­λο­γών μας, είναι ο άνθρω­πος, και οι ανάγκες του, ο πολίτης και η προ­ο­πτική του, το νησί μας και η βιώσιμη ανά­πτυξή του».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.