ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την 75η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βάιος Καλοπήτας

Η 75η επέ­τειος Ενσω­μά­τω­σης της Δωδε­κα­νή­σου στην Ελλάδα, ύστερα από επτά αιώνες σκλα­βιάς, συμπί­πτει με το εθνικό πένθος που βιώ­νουμε εξαι­τίας της τρα­γω­δίας των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώ­πους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της ανεί­πω­της θλίψης, καλού­μα­στε μέσα από περι­συλ­λογή και ενδο­σκό­πηση να επα­να­προσ­διο­ρί­σουμε τη θέση μας και το χρέος μας απέ­να­ντι στην κοι­νω­νία και στην ιστορία, να φανούμε αντά­ξιοι των θυσιών των άξιων προ­γό­νων μας και να παρα­δώ­σουμε στα παιδιά μας μια κοι­νω­νία που θα υπο­στη­ρί­ζει τα όνειρά τους και δεν θα τους στερεί την ελπίδα.

Πριν από 75 χρόνια, τα Δωδε­κά­νησα η τελευ­ταία περιοχή που ενσω­μα­τώ­θηκε στον εθνικό κορμό, μετά από αγώνες και θυσίες των προ­γό­νων μας που μόχθη­σαν για την ελευ­θε­ρία και υπε­ρα­σπί­στη­καν την εδαφική μας ακε­ραιό­τητα ώστε να μπορεί να κυμα­τί­ζει ξανά υπε­ρή­φανα η Ελλη­νική Σημαία στα νησιά μας.

Η δική μας γενιά έχει υπο­χρέ­ωση να συνε­χί­σει τον αγώνα ενάντια σε ό,τι μας πλη­γώ­νει, σε ό,τι μας διχάζει, ενάντια σε κάθε τι που απειλεί την κοι­νω­νική συνοχή, την υγεία, τις ζωές μας.

Χρόνια Πολλά Δωδε­κά­νησα!

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.